Dagens...

...bra: Alicia Keys och James Morrison . Hade glömt hur bra de är!
...mindre bra: saknar J.
...nu (det jag borde göra): diska, städa och fixa limecurd-cheesecake.
...nu (det jag gör): facebookar och gosar med Koi.
...sen: bönegrupp!


"Stödisar" för sportiga kvinnor i karriären

De fina randiga stödstrumporna satt som en smäck! Så sköna så jag skulle kunna ha dem på mig jämt :) För vem vill inte ha: "Piggare, snyggare, gladare ben hela dagen lång. Förbättrara hälsa och välbefinnande. Speciell design för aktivt sportiga kvinnor i karriären." Sug på den förpackningsetxten ett tag vettja! *hihi*

Springskor och pulspip

Förkylningen är fortfarande i pre-förkylningsstadiet, vill liksom inte riktigt bryta ut. Lite tjockt bak i näsan och småont i halsen. Hoppas det stannar där för imorgon är det dags att snöra på springskorna och skaffa lite träningsvärk igen.

Tre pip - för låg puls, ett pip - för hög puls, två pip - optimal träningspuls. Lite småkul det där med pulsklocka, får väl se hur länge det håller i sig...

Jakten på en fysisk ålder < fytiosex år - vecka nummer två!

Välkommen till mitt nya liv

Att gå är en plåga. Jag liksom stapplar fram eftersom musklerna på framsidan underbenet skriker av träningsvärk vartenda steg. Och det känns faktiskt riktigt härligt! Imorgon gör vi om'et, eller hur? :)


Seg-natt

Trött, hängig och "tjock" i bihålorna. Kommer bli en underbar natt det här. Bara träningsvärken som saknas. Men jag tror nog den är på gång den med, om jag riktigt känner efter...

Den brutala sanningen

Konditionstestet avklarat igår. Resultatet? *trumvirrvel* Eller föresten, vi skippar trumvirrveln, resultatet var verkligen inget att fira. Min fysiska ålder är alltså... 46-50 år. Tadaa! Jag är alltså en medelålders kvinna med dålig syreupptagningsförmåga, fast i en tjugosexårings kropp.

Förändring. MÅSTE. Ske. NU!

Så jag åkte raka vägen och inhandlade en pulsklocka som invigdes idag. Behöver jag säga att det färdigåkt i hissen nu?

Måndag

Måndag. Ny vecka. Solen skiner och vi har fortfarande borgerligt styre i vårt avlånga land (men jag kan inte för mitt liv förstå varför SD fått så mycket röster?!). En dag som denna borde man väl sprudla av energi. Eller? Lite kaffe och en promis kanske kan kicka igång systemet. Hoppas, för i eftermiddag ska jag göra ett konditionstest och det skulle vara kul om man fick lite bättre resultat än "pigg åttioåring". Vi ska nämligen köra igång ett friskvårds-projekt på jobbet: "Tio år yngre på tio veckor" (vilket i mitt fall borde leda till pigg sjuttioåring...), så nu MÅSTE jag ju ta tag i det där med träning! Wish me luck...

PS. Tack syster för en härligt tjejig tjej-kväll igår! :)

En jul-älskares bekännelse

Jag har en sak jag måste bekänna.

Så här ligger det till; jag är en jul-älskare ända ut i fingertopparna. En sån som tycker att julen ska vara röd och snön ska ligga gnistrande vit. Stakarna ska stå i fönstren första advent och den äkta granen ska vara pyntad och dofta skog. Bing Crosby och Frank Sinatra ska skråla julsånger dygnet runt från första advent till mellandagarna. Aldrig före första advent.

Tills nu. Jag inhandlade Bebo Normans julskiva i fjol. Den fanns dock inte i lager och damp därför inte ner på hallmattan förrän efter jul. Jag hann följdaktigen inte bli less på den innan jul. Och ja, den skivan är så mysig så den har jag lyssnat på hela året! Senast igår. Den är liksom bra på ett sådant sätt att det går att lyssna på den som mys-musik, utan att associera alltför mycket till julen. Lite så i alla fall.

Där har ni det. Jag, jultraditionernas beskyddare, har brutit en av julens många traditioner. Nu dröjer det väl inte länge förrän jag glad i hågen springer på IKEA och handlar turkosa juldekorationer redan i september!

Bing Crosby - förlåt.

Valdag

Ni glömmer väl inte att rösta idag? Själv tycker jag det där med röstande är lite ångest-framkallande... Det finns ju liksom bra och dåliga sidor med allt. Och tyvärr måste jag erkänna att jag är väldigt dåligt insatt. Egentligen för dåligt insatt för att över huvud taget får lägga min röst på något, men det är en annan sak. Tänkte att jag inför det här valet skulle ta mig tid, sätta mig in och följa intresserat. Näe. Så blev det inte. Jag kan inte ens lura mig själv att tro att politik är intressant, hur mycket jag än vill.

Men men, jag gjorde en kraftansträngning och försökte bilda mig en någorlunda uppfattning om vem som tycker vad, sen stegade jag iväg till vallokalen. Tänkte att jag kanske glömmer annars, eftersom jag kommer sova bort den här dagen. Rätt skönt att ha det gjort redan och slippa ångesten över att inte hänga med i sista-minuten-debatterna också :)

(PS. Jorå, bloggen får vara kvar ett tag till. Lite mer nonsens ska jag väl lyckas prestera ;P)

Utomjordiskt besök?

Är det någon (E min kära biolog-vän, nu vänder jag mig speciellt till dig ;P) som vet vad detta är för varelse?? Vi såg den i en liten tjärn mitt ute i skogen under en fisketur. Lite dålig bild, men i verkligheten är den knallgrön med stooora alien-ögon, ett par centimeter lång. Trots att den verkar leva i vatten simmade den rätt dåligt, sprattlade med sina sex benpar och vickade en aning på den där långa bakkroppen, men sjönk mest till botten. Den såg verkligen inte ut att passa in i vår Svenska natur, superläskig! Inte ens J (som annars petar på alla insekter) ville plocka upp den här alien-liknande saken.
Skumt.


ET phone home?


Helg-pyssel

Fynda billiga ramar på Erikshjälpen, måla dem vita, klä om bakstycket med rosa presentpapper + spets och voilà - organiserad bling-bling-förvaring! Tur jag gjorde två för de fylldes väldigt snabbt... ;)


Varning för tanten

Så har jag äntligen klickat hem ett par nya randiga stödstrumpor. Något som jag skrev ner på förra höstens att-göra-lista, men som "inte blivit av" (otroligt!). Lite tant-varning på stödstrumpor, jag vet. Men när man sprungit korridorerna upp och ner i tre nätter så är det ganska mycket tant-varning på ben och fötter också. Det där med jordens dragningskraft ni vet, där allt liksom vill neråt, ner i fötterna. Det märks extra mycket nattetid om kroppen inte får vara i sängläge, d.v.s. horisontellt.

Sådärja. Då var det bara resten kvar på att-göra-listan då.

Ett kilo regnbåge

Före

Efter
Dagens...

...bra: Koka ihop frysta jordgubbar och socker till frukost/lunch-pannkakorna. Gott!
...dåligt: Jordgubbskoket och pannkakorna spädde på diskberget rätt bra... *suck*

Att vara eller inte vara...

Dåligt uppdaterat här va? Men det beror liksom på att jag är i valet och kvalet om jag över huvud taget ska fortsätta blogga. Har ingen inspiration till att skriva om något. Och dessutom har jag hamnat i en period då jag funderar över hur mycket jag egentligen vill lägga ut på internet. Det som läggs ut på internet stannar ju liksom där... Så, bloggens framtida vara eller icke-vara får bero tills jag antingen lagt ner eller fått inspiration till nya inlägg. Vilket som kommer först helt enkelt :)

Tills vidare kommer jag jobba på, mysa i höstmörkret, försöka ta itu med diskberget (det slog mig idag att det där som skymtade i botten på berget inte använts sedan... eller nä, det törs jag inte berätta!), beta av det sista på att-göra-listan jag skrev förra hösten (den har liksom fyllts på under året) och försöka klura ut vad jag vill göra när jag blir stor. Ny karriär? Ny lägenhet? Ny frisyr?


The end...

Så börjar det äntligen närma sig slutet på den här mastodont-veckan. Pust! Fyra timmar kvar av det här arbetspasset, sen ska det sovas en timme eller två innan nästa äventyr. Då ska minsann cardiologen och HIA's nattsystrar ut och busa så det står härliga till :) Eller ja, för min det blir det nog inte så mycket bus. Med tanke på sömnbristen lär jag nog däcka i sovsäcken ganska tidigt...


Avdelningen konstig reklam

Har ni sett den där reklamen för ett toalettrengöringsmedel, den där en kvinna tittar med förstoringsglas ner i en smutsig toalett? Är inte den väldigt osmaklig? Och deras "slogan" sen: Vad säger din toalett om dig?

Ursäkta men jag förstår inte?!

Soff-jobbar

En dag som denna undrar man ju varför man inte bor på landet med en promenadvänlig skog runt husknuten? Men promenad blev det ändå. Och inte ens E4:ans ständiga brus eller ett begynnande skavsår kunde dra ner betyget i sånt här härligt väder! En sak som saknas dock (förutom en skog och väldigt mycket mer kondition): J. 

Så, nu återstår att parkera gluteus i soffan, gosa lite med spinnande katt och sätta igång med skriv-arbete, läsa barn-HLR och printa ut sånger till imorgon. Kanske hinna diska lite innan dess också. Fast jag har ju hela natten på mig... Med en enda natt ledig är det ju liksom ingen idé att vända tillbaka dygnet. Hej nattuggla!