Träningslotteriet

En träningsrunda är som ett lotteri. Ena gången dra man in storvinsten och det känns som man flyger fram, vinden i håret, lagom flås och knaster under lätta fötter.

Andra gånger, som idag, drar man jättenitlotter och det känns som man försöker släpa runt tre-fyra betongsuggor på två cementklumpar med ett femtonkilos bowlingklot på toppen. I motvind och regn. Inte så lite slitigt...

Och, som alla ni som någon gång köpt lotter vet; det är tyvärr inte ofta man håvar in storvinster.

Men nu tar vi alla ett djupt andetag, andas långsamt ut och njuter av en ledig helg, eller vad säger ni? Trevlig helg hörrni! :)

Är det inte lite galet med fem plusgrader ...

Är det inte lite galet med fem plusgrader hela nätterna och snöfritt längs kusten? I mars. På väderkartan visar de dessutom att det är meteorologisk sommar i södra, vår i mellersta och vinter i norra Sverige. Alltså tre årstider i samma land, samtidigt. Fast en tidig vår tackar jag inte nej till - bring it on! :)


DIY, eller nåt ditåt...

På TV ser allt så fantastiskt lätt ut. Man tar en grej här, spikar fast en grej där, sprejar lite lim, syr fast ett fränt tyg och vips är ett helt vardagsrum färdigt!

I verkligheten? Nja, inte riktigt lika fantastiskt lätt.

I ett kreativt lyckorus tänkte jag förvandla loppisfynd till finfina fönsterlampor - hur svårt kan det var liksom? Skruva med sladdar fick man ju göra på högstadiet ju. Klä av ett par skärmar, sätta i sladd och voilá!

Eller nähä, man måste visst ha en sladd som går att trä genom hålet på skärmen utan någon kontakten fastsatt. Tänkte att lamphållarna till julstjärnan blir perfekta, bara man skruvar bort kontakterna.

Nähä, inga skruvar på den. Bända lite med mejsel kanske?

Bänder visst lite för mycket och inser att det nog inte var meningen att man skulle ta bort den...

Note to self: Köp ny lamphållare till julstjärnan i december!

Tillbaks på ruta ett. Hur svårt kan det vara att skruva ihop egen lamphållare då? Rotade fram en sladdstump och ett gäng olika kontakter i en låda (jag har visst haft lampprojekt på gång tidigare!?) och hittade en som passade perfekt. I glädjen råkade jag väl vända mig om och samtidigt sätta fingrarna på den lilla sladdstumpen som stack ut från kontakten - ett litet tips kan nog vara på sin plats här: gör INTE så! Då får man en stöt ända upp i hjärnan och hela lägenheten blir svart... ehrm... (fast jag lovar mamma, det gick faktistk bra).

Dags för plan B (eller kanske C?). Letade igenom sortimentet på Bauhaus och morrade lite åt att inget av det jag så finurligt tänkt köpa fanns att få tag på. Och när jag sen insåg att jag inte har en aning om hur jag ska få ihop den där lilla dosan som gör två sladdar till en, där och då någonstans känner jag att den kreativa lågan långsamt slocknar. Jag inser mina begränsningar (trots ett par "hur gör jag nu?" samtal till pappsen) och kapitulerar.

Jo jag skulle nog bra gärna vilja se hur det egentligen går till jag, när Lulu och mosaik-Karin pysslar ihop sina alster som om det vore den enklaste saken i världen. Kanske har de precis som jag, en uppfinningsrik pappa som allt som oftast får rycka in och färdigställa mina små projekt? Tack pappsen för hjälpen :)


AT-läkarna

Zappade förbi SVT's program AT-läkarna där man får följa ett gäng väldigt unga läkare i Storbritannien. Två funderingar om detta:

Ett: Alla läkarna verkar privatklädda, inte ens en läkarrock. Känns inte det väldigt ohygieniskt? Blä vad mycket baciller man skulle kunna dra hem!

Två: Det verkar vara läkarnas jobb att sätta PVK:er och ta prover. Gör inte sköterskorna det i Storbritannien? Trist för dem i så fall... :)

Träningsvärken

Träningsvärken från det-där-stället-som-inte-är-himlen-och-som-man-säger-är-väldigt-väldigt-varmt. Träningsvärken med stort T.

Försökte sätta mig på huk igår - omöjligt.
Försökte sätta mig på huk igen lite senare - fortfarande omöjligt.
Plocka upp saker från golvet - jooobbigt.
Gå nedför trapporna istället för att åka hiss - Eeeh? Två trappsteg ner, sen raka vägen upp och in i hissen (tack Gud att du uppfann hissen!).
Liten extra solskenspromenad på väg till affären - lilla lilla pytteutförsbacken utanför entrén slog genast bort tanken på extra promenaden med den stora stora utförsbacken.
Sitta på en stol/soffa och resa sig - inte så gärna.
Sätta sig på toaletten - kräver precision. Har man väl påbörjat nedstigningen finns ingen chans att bromsa fallet. Har man gjort en liten felberäkning får man gott kravla sig upp från golvet också.

Men oj vad jag är nöjd med min träningsvärk ändå :)

Årets första runda

Aj aj aj aj buff, o aj aj aj aj buff... Jösses vilken mördande träningsvärk! Hela benens framsida, har knappt kunnat vända mig i sängen inatt.

Men jag tror ändå att det var värt det. Faktiskt. Dammade nämligen av löparskorna igår efter en vinter i träda. Det kändes väl inte gasell-spänstigt precis, mer som en lufsande björn, men det gick ändå lättare än jag trott.

Om jag lånar en rullstol på jobbet inatt så ska det här nog ordna sig, jajamensan!


Sportlovsläger 2012

Trots att det krävs både planering och en hel del slit att laga mat till fyrtio tonåringar + ett gäng ledare känns veckan i Åre som semester. Kroppen var helt slut när vi väl kom hem, men oj så roligt vi haft. Fysiskt nerbruten men mentalt uppiggad. Jag mår bra!

Dagarna startade strax innan åtta i köket och slutade vid tio-elva på kvällen.


På morgonen ska alla termosar fyllas innan kidsen ger sig ut i backarna. Ungefär tretton-femton liter varm choklad/morgon + lite nyponsoppa (förvånansvärt många som inte ens visste vad nyponsoppa var!).


Många storkok men det enda vi (läs: jag) lyckades bränna var popcornen (och det var inte lite bränt...).


Kvällsfika :)


Spela spel måste man såklart göra på läger. Förutom kortspel och samurajlekar är "Med andra ord" en klassiker.


Kaos i hallen...


Jag och mina mattantskollegor - tack för i år hörrni! :) (och jo, leendena är ironiska, så roligt är det inte med slabbiga tallrikar och kletiga kastruller...).


Inte helt lyckat

En reklamannons rullar förbi med bild på hamburgare och strips, fast överkryssade av ett lysande rött förbudstecken. Rubriken till bilden är "Sätt stopp för skräpmaten!". Min första tanke när jag ser bilen: "Ooh, striiips!" Blev fruktansvärt sugen på strips!

Lyckad reklam? Knappast...

Årets upptäckt, mitt ute i skogen inträngd...

Årets upptäckt, mitt ute i skogen inträngd i en stuga vid en sjö med kanske 25 andra + barn, årets skotergudstjänst - jag har visst internet i mobilen! Kul!


Positiva fredagen

Gårdagen (för det är väl lördag nu?) var en så där magiskt bra dag då goda nyheter trillade in den ena efter den andra. Bland annat seglade min chili-röda (färgen heter visst nåt åt det hållet) pärla igenom besiktningen utan en enda anmärkning - bara en sån sak! Och till råga på allt är det *peppar peppar* lugnt på jobbet. Borde jag köpa en trisslott? ;)

Nu gäller det bara att hänga med i det här positiva flödet och ladda för sportlov. Trots att matlagning till 50 pers i svettiga underställ står på schemat känns det som semester att få komma iväg till fjälls och bara leva i en lägerbubbla några dagar. Mycket välbehövligt efter senaste veckornas svacka, kanske kan bota den där inre stressen som gnagt på insidan... Hoppas!