Dagens surtant

Alltså, jag är ju inte hundägare så jag vet inte hur de tänker. Men jag kan i alla fall konstatera att det som göms i snö kommer fram i tö. Ett litet tips till de hundägare som strösslat med bajs längs promenadvägen i vinter: plocka upp efter er hund!

Så, det var dagens surtantsgnäll. Nu kan vi gå vidare med dagen. Kanske man ska ge sig på en sats macarons?

Tjejmilen

Så var det gjort. Med några klick här och där är jag plötsligt anmäld till Tjejmilen 2011 och det är inte utan att det pirrar lite i maggropen, både av spänning och lite rädsla. En mil... Hur tänkte jag egentligen?! Joråsåatte... med tvåhundrasexton dagar kvar till start så ska man väl hinna få lite flås i kroppen. Eller?

Med lite nuvunnen kaxighet skickar jag i alla fall ut en liten utmaning till dig som läser det här - hänger du med på Tjejmilen 2011? :)

En natt utöver det vanliga

Planen var att ge sig ut i god tid på lång träningsrunda, kanske lite simmning efter det. Och vad hände? Inget. Sitter fortfarande i soffan med pyjamasen. Natten som var bjöd nämligen på: vakna med ont i magen, vakna av drömmar om ont i magen, vakna och vara svettig, vakna och frysa, vakna och vara kissnödig, vakna av katten, vakna med ont i magen igen, vakna och vara kissnödig igen, vakna av katten och så vidare, och så vidare...

Så, man kan säga att jag fortfarande inte hämtat mig efter en ovanligt bedrövlig natt. Bedrövlig.


En bra dag

Hasade ner ur sängen sju minuter i tio imorse - vilken grej! Och jag menar verkligen hasar, för träningsvärken efter joggingen i måndags begränsar rörelseförmågan rätt ordentligt.

Hur som helst. Jag har hasat ner till tvättstugan, hasat runt med dammsugaren (med hjälp av J ska tilläggas), hasat runt med golvmoppen och hasat runt i simbassängen. Mycket nöjd med mig själv hasade jag sen in på blomsteraffären och belönade mig själv med en bukett tulpaner - nu vill jag ha vår! :)

Tyvärr blev det inte så mycket hasande runt i bassängen idag. Jorå, jag gjorde mina trettio minuter, men det blev ganska mycket pauser och inte en minut mer än trettio. Anledning ett: Tanter som simmade långsamt ryggsim och blockerade. Anledning två: Tanter med flytvästar som långsamt sparkade runt och blockerade. Anledning tre: På två ställen längs bassängkanten luktade det fruktansvärt illa. Det luktade kiss, gammalt kiss. Som en urinoar enligt J (det vet ju inte jag hur det luktar). Och där måste man hålla andan jättelänge för att undvika att vomera (eller kräkas på ren svenska).


Tilling med trio

Igår kväll var jag och J på konsert; Tilling med trio. Oj så bra den var!! Finstämt, vackert, avskalat och uppmuntrande texter. Magiskt. Erik Tilling knäppte vackert på gitarren, Therese Börjesson sjöng med fantastisk röst och Sebastian Robertsson plinkade med flinka fingrar på keyborden. Måste nog ta och införskaffa Tillings senaste samlingsskiva!

Efteråt kände jag för att vara lite wild'n'crazy, så vi svängde förbi Donken. En milkshake, strips och paj klockan åtta på kvällen - snacka om crazy bananas! ;) Sen somnade jag i soffan klockan nio. Väldigt wild'n'crazy...

Idag verkar våren vara på ingång. Det liksom droppar inte från taken. Det rinner ner från istapparna! Och hörde jag inte lite fågelkvitter nyss? Kanske springskorna ska få motionera lite idag? Hur som helst längtar jag efter våååren!!

Fredagkväll

Toalett och kattlåda städad - check!
Julgardiner väck - check!
Lovsånger utplockade till barnvälsignelsen imorrn - check!
Rumpan bekvämt placerad i soffan - check!

Låt fredagskvällen komma med På Spåret, chai-latte och älsklingens go'kramar! ;P

Om allmänbildningen

Scrollar mig genom några nyhetstidningar på nätet. Rubrik efter rubrik med senaste nytt; dödsfall, ekonomi, politik, sport, kultur... *scrolla scrolla*... Jag försöker göra något tappert försök att verka intresserad av en rubrik om politik, försöker förstå vad det handlar om. Ungefär 0,2 sekunder. Sen försvinner intresset som en decemberlön och jag har redan scrollat fem rubriker neråt. Som vanligt fastnar jag för rubriker som berör: 1. Mat, 2. Heminredning och 3. Kändisarnas gala-klänningar.

Ibland blir jag så less på mig själv. Hur svårt kan det vara egentligen? Att bli allmänbildad alltså. Lära sig namnet på någon politiker, känna till senaste naturkatastrofen, veta var den där butiken blev rånad. Vad som helst! Vem som bar den där gröna kläningen på galan, eller att "hudtoner" är det nya vita på väggarna känns ju liksom som rätt onödig information att lagra. Bah! 

Jag har visst en hel del kvar att jobba på med min allmänbildning. Är det månne något man föds med?


Finns det liv finns det hopp

Hör och häpna, klockan är noll-sju-tjugoåtta och det börjar ljusna ute! Jo ja tackar ja, det finns visst hopp om livet. Eller för att citera en scen ur svunna tiders högstadiepjäs: "Finns det liv finns det hopp".

Nu? Sova! :)


Vardagslunk

Vem är det egentligen som beställt det här mildvädret? Från minus tjugo-nånting till nollgradigt - nej tack! Idag kändes det nästan som vår i luften... Nog för att jag längtar till vår och ljusare tider, men inte i januari.

För övrigt rullar allt på som vanligt, inget som direkt avviker från vardagslunken. Mer än att jag fyndat ett stycke stektermometer samt ett stycke mandelkvarn på Erikshjälpen idag - varför inte liksom ;)


Only in America...Varför kan inte svenska lag ha såna maskotar? Kanske skulle dra lite mer publik... :)

Fredagsnonsens

Jag har insett att jag egentligen aldrig varit någon morgonmänniska, hur mycket jag än skulle vilja vara hurtig och morgonpigg. Det går helt enkelt inte. Eftermiddag/kväll är den tid på dygnet då jag är som mest kreativ och aktiv. Typ så. Och jag har liksom intalat mig själv att det är en väldigt bra anledning till varför nattjobb passar mig så bra. Jag behöver ju aldrig kliva upp tidigt!

Eller är det verkligen så? När J väckte mig idag slog det mig plötsligt att det är ungefär sjutton gånger jobbigare att kliva upp efter endast några få timmars sömn efter ett nattpass, än att kliva upp tidigt efter få timmars nattsömn. Huh! Den dag jag vakar av och inte ska jobba natten efter gäller det ju att inte sova för länge, för att inte totalt förstöra nattsömnen. Och jösses vad svårt det är att vakna vid halv två tiden! Lyckas jag hålla ögonen öppna så pass länge att jag kan masa sig ur sängkläderna så går resten av dagen vidare i ett dimmigt töcken.

Till saken hör att jag jobbat mycket senaste tiden och varit ledig alldeles för lite. Min dygnsrytm är därför totalt omvänd: är totalt kraschad på dagarna och piggnar till någonstans runt tolv-ett-tiden på nätterna. Kan kanske vara därför det kändes extra jobbigt att kliva upp idag...

Hur som helst, vart vill jag komma med den här långa nonsenstexten? Ingen aning (hjärnan är fortfarande på stand-by-läge). Så nu tycker jag vi går vidare med dagen, vidare till något roligare. J hamnade vid disken och jag här vid datorn - inte så kul. Dags för en promenad, pizzatillverkning och toppa det hela med en MYCKET efterlängtad chokladkaka! :) 

Listornas Lista

Högtidligt och med pompa och ståt presenteras härmed början på Listan med stort L. En lista som jag ska försöka fylla på eftersom och som säkerligen kommer ändras med tiden. En dynamisk lista helt enkelt. Mina damer och herrar, tillåt mig presentera... *trumvirrvel*... Listornas Lista: Vad jag vill göra med mitt liv.

* Lära mig prata franska eller italienska
* Sticka strumpor
* Leva sådär härligt ekologiskt och inte äta massa onyttiga transfetter och dylikt, gärna ett eget litet trädgårdsland
* Fjällvandra
* Gå på gudstjänst med en amerikansk "svart" gospelkör à la Kirk Franklin
* Resa runt i Europa, gärna ännu en Paris-tripp eller cykla runt i Toscana
* Hitta mitt drömjobb (nej, jag har tyvärr inte det just nu)
* Bli minst lika duktig på piano som duktiga kusin C
* Gifta mig och ha en egen liten familj
* Se en NBA-match live
* Gå roliga kurser, typ kalligrafi eller kustskeppare kanske?
* Bli allmänbildad och få mer än ett poäng i På Spåret

...med mera :)

Bättre sent än aldrig?

För två år sedan (eller var det tre?) tänkte jag att nu är det minsann färdig-slöat! Inhandlade träningslinne och baddräkt och kände mig fasligt peppad. Nu är det dags!

Sen kom ursäkterna. I massor.

Igår var första gången jag använde baddräkten. Behöver jag säga mer?

Lördag

Klockan är tolv-noll-noll och nu tycker jag vi tar och kickar igång dagen! Snart eftermiddag, I know, men det blev lite sent igår efter ett trevligt sextioårskalas... ;) Kanske börjar städa ut julen idag, den har liksom gjort sitt. Frågan är bara var man gör av granen, nu när man inte har en skog strax utanför huset där man kan dumpa "granliket"?

2011

Nytt år, nya möjligheter, nya bekymmer och nya skratt. Välkommen tjugohundraelva, med allt vad du har med dig!

I år har jag inte avgett några nyårlöften, men jag har några "personliga rekommendationer". Nyårslöften light liksom. Så, i år bör jag:

- Börja träna (en klassiker)

- Begränsa godisintaget till enbart helger (observera att kakor fortfarande är okej mitt i veckan - det äter man ju ändå inte så ofta... *harkel*)

- Sluta mitt maniska nagelbands-knåpande (nu när jag faktiskt lyckats sluta bita på naglarna - hurra till det!)

- Bli bättre på att vårda mina relationer med nära och kära (det finns ju faktiskt telefoner...)

- Sluta bygga diskberg (hur är det nu då, kan man lära gamla hundar sitta?)

- Blir bättre på att ta bort kattsanden som sprids i hela lägenheten (alternativt lära Koi att använda dammsugaren)

- Klara rubrikskuben med Kitty-motivet (lycka till med det!)


2010

Så är tjugohundratio historia och det nya året i full gång. Kikade igenom mina inlägg för fjolåret och oj vad det känns som att det som hände för ett år sedan bara var igår - tiden går sannerligen fort!

Januari: Saknade J, upptäckte att gammal quinoa är klibbig, längtade efter sommar och betade av att-göra-listor.

Februari: Landstingskaoset i full gång, saknade J, kom fram till att det är trist att vara deppig, åkte skoter, bytte Mondeon mot en Focus, krockade älg, var på äventyr insnöad i stuga med slalomåkning i -21°C och lärde mig läkemedelsmodul.

Mars: Mer landstingskaos, jobbade mardrömsnatt, kockade på Åre-läger, åkte pulka, övade lovsång och är J's supergoda potatismos.

April: Var sådär "lagom" förkyld, påsklov i Hemavan, fina farmor fyllde åttio, saknade J, badade fötterna i farbror-kiss, hittade våren i Stockholm och såg Bounce med E o E.

Maj: Saknade J, njöt av vårsol, fick inte sparken i landstingskaoset, hjälpte till på Bike'n Fly, fick min första fisk (abborre) samtidigt med årets första solbränna samt Senior Alertade mig själv.

Juni: Köpte näst intill perfekta skor, saknade J, bestämde mig för att ALDRIG mer springa, partade i tvättstugan, jobbade bajsnatt, Prinsessbröllop, Midsommar med fina familjen L, åkte båt och stressade järnet på jobbet.

Juli: Shoppade jordgubbar, insåg att popcorn inte lindrar trötthet, kramade massor på J, fyllde år och inledde semester m sköna dagar i stugan. Åt potatis.

Augusti: Drog till Umeå, gick på teater, firade J, övade lovsång, åkte på road-trip och rockade loss till Anberlin.

September: Åkte till hemlig ort med hjärtsystrarna, byggde diskberg, fiskade regnbåge, köpte stödstrumpor, röstade, insåg att min kropp är som en 46-50-åring och började träna (som jag ALRDIG skulle göra).

Oktober:  Sju-veckorsförklylningen härjade, kastade guld i soporna, spelade Risk, åt J's Boeuf Bourginion, diskade grönt bajsbäcken, drömde om Spa-vistelse och jobbade årets längsta natt.

November: Praisparty, åt lever och hallonmacarons, lyssnade på P4, första snön, firade mor och far's femtio-årskalas och upplevde ännu en bajsnatt.

December: Lassemajas detektivbyrå, adventsmys, jobbar i bacillmekka, hittade fläktskåpet, drack Kashmir-te och bakade tunnbröd, firde mys-jul och jobbade tolvslaget.

Sådär. Då var årets tråkigaste inlägg avklarat ;) Tack och hej till tjugohundratio.


Gudinnan i småbyxorna

På väg hem med två av Kamprads långa platta paket intrasslade i bilen. Halt vinterväglag. I baksätet sitter älsklingen fastklämd bredvid CD-pelaren BENNO och bokhyllan BILLY.

Från baksätet: "Du kör som en grekisk gudinna i bara småbyxorna".

Okej, alltid härligt med komplimanger!?