Birsta city

Som klippt och skuren. Eller i alla fall klippt och slingad. Lyxade dessutom till det med överpris-hårprodukter som ska vara sååå bra. "Upp till bevis" säger jag...

Det blev ännu(!) en shoppingdag i Birsta idag. Tyvärr. Kan inte någon stoppa mig snart?? Har frossat i färgglada örhängen, nagellack och linnen. Örhängen för att jag hittade lagom stora - superbra till jobbet där man inte vill ha för "blaffiga" tingeltangel. Som små karameller i cerise, turkos och lila (me like!). Nagellack är en belöning för att jag inte bitit på stackars naglarna på flera veckor nu. Och linnen behövs väl alltid?

Dagens ???: Hade tid hos frissan precis när Birsta city öppnade idag. Till min stora förvåning var jag långt ifrån ensam där den tiden. Folk stod och väntade på att få komma in! Hängde på låset liksom. Mest 60+ och barnvagnar, men ändå!

Dagens hört-vid-fikat: Efter att lill-killen bakom mig tuggat i sig sin chokladboll och länsat mormors plånbok på småpengar, utbrister han plötsligt "en bil, en bil, titta en bil!!!". Jag tittar ut och konstaterar att det står hundratals bilar på parkeringen utanför. Que? Skulle gärna vilja veta vad som rörde sig i den lilla hjärnan, vad var det som fick honom att reagera på just den bilen av alla hundra?

Jag är väl förstås för trångsynt...

"Storpappa" :)

Don't tell God how big your problems are
tell your problems how big God is!

Sommar?

Så kom sommaren på besök till Västernorrland. Efter en jobb/sov helg tittar jag runt mig och ser människor i linne, kortbyxor och sandaler. Tittar nyvaket på min jacka, jeans, strumpor och skor. Vad hände? Hur kunde jag missa att det är 20 plusgrader ute?

Är det föresten någon som är ute efter en bikini? Kolla in Stadium. Där finns massor nu. Och jag lyckades hitta en riktigt schysst en till det förmånliga priset 73 kr! Sjuttiotre svenska riksdaler - som hittat! Då kan man ju stå ut med den där ångesten som krävs för att kunna prova den också...

Idag fick jag äntligen hämtat ut min rosa kamera också . Äntligen! Eller egentligen inte min... Efter att ha väntat på reservdelar i sex veckor fick jag nu en helt ny. Kunde kanske kommit på det lite tidigare va? Men nu har jag ett extra minneskort och allt annat kvar från den gamla kameran. Och hela paketet för noll kronor. Katsching!

Power(?)walk delux

Klockade in på ca 45 minuter idag. I "hurtigt" tempo. Ny väg idag, obruten mark, lååång runda. Halvvägs protesterar ett knä.

Vänster knä: Aj! Smärta!
Huvudet: Crap! Lika långt att fortsätta som att vända om...

Beslutar mig ändå för att vända om. Letar upp lite reaggeton på Mp3:n och vrider upp volymen. I tankarna förvandlas de raska stegen till dans. Salsa. Merengue. Svettigt salsa-golv i Umeå, Gerardo's vita keps och latino-grabbarnas nyputsade sneakers... *lalalaa* I höjd med Schenker gör magen sig hörd.

Magen: Aj!
Huvudet: Och? Keep walking!

Skruvar upp volymen ytterligare och stänger av kommunikationen med resten av kroppen. Stretar vidare. Stannar jag nu kollapsar jag garanterat.

Tårna: Aj! Blåsor!
Mjälten(??): Aj! Mjälthugg!
Bilarna: VROOOM!
Flimmerhåren: Höööh! (vägdamm och avgaser)
Huvudet: ......

I höjd med dagis letar Mp3:n upp en julsång och luften går liksom ur mig. Nu blir det allt svårare att ignorera signalerna från resten av kroppen. Det värker lite överallt... De raska stegen blir ryckiga, hållningen lätt framåtlutad, ansiktsuttrycket plågat. Sista raksträckan blir en ren kamp. Viljan mot kroppen, ännu en gång. Glöm att jag tar trapporna upp till femte vånigen!!

Antal förbrukade kalorier: sisådär 2 stycken?
Antal intagna kalorier: 2++ (inkomster och utgifter - ersätter förlusterna med Chocolate con leche...)

Powerwalk? Yeah, right...

Sanning eller bullshit?

Livet är ett enda stort vägval. Varje dag, hela tiden. Mer eller mindre medvetna valmöjligheter. Göra si eller så. Svart eller vitt. Rött eller rosa. Choklad eller geléråtta.

Idag valde jag att investera i gemenskap och livskvalitet. Alternativet var att inhämta akademiska kunskaper. Plågade mig upp tidigt och parkerade gluteus i föreläsningssalen. Ät nyttigare och motionera mer löd budskapet! Jaha, och mer? I första fikapausen packade vi ihop och tog en shoppingrunda istället (jag som verkligen behöver shoppa efter tisdagens runda...). Go' lunch med goa vänner i varm vårsol - livskvalitet!

I'm such a slacker! ;)

Så nu sitter jag här och "pluggar" för att ta igen lite förlorad akademisk tid. Med ett vakande öga på det öppna fönstret. Råkade vända ryggen till två sekunder för mycket, tittade tillbaka och fick se en svart kattrumpa smyga förbi. UTANFÖR förnstret. Rackarns katt! Har som tur är ett tak utanför, men man kan ju inte lita på att kattinstinkterna håller sig i schack om det skulle flyga förbi en fågel eller två.

Morgondagens rubrik: "Nio liv på fem våningar". Nej tack...


I heart Roomservice

Och så kan jag meddela att jag denna onsdag INTE jobbar!!! Vilket innebär att jag får återse mina händiga killar ikväll *dansar av glädje* Förstår att hela Sveriges befolkning drog efter andan nu och gemensamt utbrast "vaaa, är det sant??" Jo, det är sant. På riktigt. 

Roomservice, here I come!


Att få vaxproppar

Tänkte åka in till bänka mig på bibblan vid 10-11-tiden idag och plugga stenhårt. Måste ju ta tag i det där jobbiga nu... Hemtentan. I alla fall satt jag på plats strax efter kl 12 (bara att jag tog mig dit får väl räknas som en vinst, oavsett tid...). Rent pluggmässigt hade jag fått lika mycket gjort om jag suttit hemma framför TV:n. Utan böcker.
1) Längtade efter att få sitta ute i varma solen vid bruna ån
2) Hittade inte böckerna jag behövde
3) Har lite svårt med koncentrationen sedan jag "klippte luggen", tankarna vandra lätt iväg...

Det hela tog sig trots allt och arbetet har mot alla odds gått framåt, med god hjälp från effektiva och enormt kompetenta syster Luring. Nu känns det som att man fått upp ångan också, så nu är det bara att köra på tills eländet är klart!

Efter en skåprensnings-middag med asiatisk touch ville benen ut på långpromenad. Och iväg bar det. Med in-ear-lurarna långt in i hjärnsubstansen, raska steg och snoren rinnande. Härligt! Måste dock hitta en annan väg till nästa gång. Tittade på klockan när jag kom hem och insåg att min "långpromenad" bara tagit tjugo minuter...

Har ni föresten provat in-ear-lurar? Lite klurigt skulle jag vilja påstå...
Fördel:     
- Ramlar inte ur öronen när man går (förutsatt att de är intryckta så de nästan möts på mitten)

- Schysst sound om de sitter tillräckligt intryckta
- Stänger ute allt omgivande ljud. Bra om man vill ha just den effekten och bara fokusera på musiken.


Nackdel:  
- Vaxpropp? Ja tack!

- Kan vara jobbiga att ha i längden eftersom de ju som sagt sitter direkt mot hjärnan (känns det som)

- Stänger ute allt omgivande ljud, vilket innebär att du när du promenerar lätt skulle kunna bli överkörd av en buss eller överfallen och kidnappad helt utan förvarning.

Lungorna fyllda av damm från vägarna, den ljuva doften av sur jord, värmen som blixtsnabbt förvandlas till bitande kyla... Vore det inte för en lång, mörk vinter skulle vi antagligen inte uppskatta den underbara våren lika mycket. Länge leve årstiderna *Hurra, hurra, hurra!*


Jesaja 40:31

"Men de som litar till Herren får ny kraft, de får vingar som örnen"

(Tack L! Hittade din lapp med den här versen bland mina papper efter Praisepartyt och den har verkligen fastnat i hjärteroten. Kändes som att det var Gud som skickade med din lapp hit :))

Öppna din dörr...

Funderade lite på det där med ordspråk i bilen på väg hem härom dagen. De flesta ordspråk kommer ju från "förr i tiden" - är det inte dags att ändra lite på en del? Uppdatera och aktualisera?

Ta till exempel "Min dörr står alltid öppen för dig" (fast det kanske inte räknas som ordspråk? Men något man säger i alla fall). Hur många är det idag som törs ha dörren öppen/olåst? Kanske borde det ändras till "Min dörr går alltid att låsa upp för dig". Eller varför inte "Ring på, jag kanske öppnar". I vårt stressade samhälle kan det vara bra att gardera sig, om man inte skulle ha tid att öppna och vara social liksom...

Någon som har fler förslag? :)

(och ja, jag fattar ju att det kanske inte alltid menas bokstavligt att ha "dörren öppen", men det blir roligare om man tänker så...)


Mr Hjälpsam och reservdelarna

Kan meddela att ingen kamera är i sikte än, så det kommer fortsätta vara bild-fattigt här ett tag framöver... Sorry!

Hittade efter en del sökande ett telefonnummer till tidigare nämnda elektronikkedja. Laddad för strid slår jag numret och hamnar hos ett inspelat meddelande: För öppettider tryck 1, för information om något annat tryck 2, för ditten å datten tryck 3... Trycker in en trea och hoppar till ordentligt när något som ska likna pianospel skrålar ur telefonluren. Pausmusik, varför?! Strax innan jag får tinnitus lyfter en människa på luren i andra änden (tack för det!). Såklart hamnar jag hos Sundsvalls trevligaste försäljare. Hur kan man bråka på en sådan? Tyvärr fungerar inte datasystemet men Mr Hjälpsam lovar att ringa upp idag eller imorgon för att meddela hur det står till med min fina kamera. Aha, tänker jag då, och hur lång tid kommer det ta då? Återfår lite kämparglöd men tackar snällt och lägger på luren.

Ca en timme senare ringer Mr Hjälpsam. De väntar tydligen på reservdelar fortfarande (reservdelar? Det låter dyrt!!) men de tycker själva att det gått ovanligt lång tid så jag får namn och nummer direkt till servicekillen som pysslar med kameran och Mr Hjälpsam säger att de ska ha bevakning på "fallet" så att det går undan. All kämparglöd falnar snabbt och jag hör mig själv tacka så mycket för hjälpen...

Jamen då så, vi säger väl så då.


Shop 'til you drop

Stegade in på HM och tänkte för mig själv att här hittar jag nog inget, senaste besöken har inte vart så givande. Fel fel fel! Sommar hade minsann flyttat in på HM. Jason Mraz sjöng att han var min och hans sköna akustiska gitarr vaggade in mig i en härlig sommarkänsla. Jag lät mig dras med i alla bleka pasteller och lastade på med blommiga tunikor/sommarklänningar. En bra bit utanför min normala, ganska spretiga klädstil, men ack så fina. Trängde in elva galgar i provhytten. Plagg på, plagg av, knäppa upp, knäppa igen, vända, vrida, dra, fundera... allt medan håret blev plattare och mer statiskt för varje plagg som drogs över huvudet. I provhytten bedvid skriker ett barn desperat för att få mamman att sluta prova kläder. Jösses - jag kommer aldrig kunna skaffa barn. Man kan ju bryta ihop för mindre!

Vidare in på Lindex får jag yterligare bekräftelse på föregående mening. En mamma kommer in med barnvagn och tillhörande småbarn.

Barnet: MAMMA JAG ÄR KISSNÖDIG!
Kort tystnad (mamman går antagligen snabbt igenom möjliga alternativ i huvudet).
Mamman (i vädjande ton): Måste du gå nu, kan du inte vänta en liten stund?
Barnet: NEJ, JAG MÅSTE GÅ NU!
Varpå mamman motvilligt vänder vagnen och går ut igen.

Jag småler för mig själv och låter mig nu vaggas in i Duffy's slow-version av Live and let die. Småmysigt. Det är inte ofta jag hittar något på Lindex men vad händer? Där, på ett rea-ställ hänger flanell-pyjamasar. Flanell-pyjamas!! Jag som ofta fryser älskar flanell-pyjamasar! Och till saken hör att jag i vintras tvingades slänga min underbara pyjamas. Efter lång och trogen tjänst upptäckte jag till min fasa att det blivit en stor reva rakt över rumpan. Inte i sömmen, utan rakt över! Kan hända att den var en aning sliten...
Den rutiga pyjamasen satt i alla fall som ett smäck och billig som bara den. Dagens fynd! Det där med att var "hot" är inte riktigt min grej. Hellre en pyjamas och ett par varma raggsockar i sängen :) Och söta Hello Kitty-strumpor åkte liksom med på köpet...

På Cubus försökte de visst framkalla epilepsianfall hos kunderna med skitjobbig musik. Och riktigt fula kläder I might add...Så turen gick vidare in i den ena affären efter den andra. Fullt medveten om två frågor som genast ignorerades
1) Behöver jag den/det här?
2) Har jag råd med den/det här?
Och nu sitter jag här. Fattig gällande pengar. Rik gällande shopping-ångest. Många påsar blev det. Plus en släng av shoppingsyndrom - när blodsockret blir väl lågt reagerar min kropp med lock för öronen och konstant gäspande...

Det slog mig idag att det finns så många coola människor där ute. Så många som kan det där med mode och är så naturligt stilmedvetna. Handlar på second-hand och syr själv. Kreativa själar. Önskar att jag kunda vakna en dag med en kick-ass-stil. Men, precis som min inredningsstil så står tre problem ivägen för den drömmen:
1) Har för spretig smak, gillar lite av varje.
2) Har inte råd.
3) Har inte tålamod till att spara pengar.

Har de föresten en ny programledare i P3 Krister??

Gröt i magen, bra start på dagen

Tjollahopp med gröt i magen! Kl 05:50 startade denna tisdagsmorgon. Ett antal timmar för tidigt! Men slarvar man med att boka tvättider så får man skylla sig själv. När smutstvätthögen växt till en full tvättkorg + en full blå IKEA-kasse så måsta man ta panik-tiderna kl 06 (som ingen annan vill ha). Man kan såklart hoppa ner i sängen en stund mellan maskinerna, men ändå.

Nu är i alla flal gröten i magen och tvätten på G. Dags för dusch (inte lukta usch!) och sen en efterlängtad tripp till Staden på Landet. Idag MÅSTE jag ta mig i kragen och bråka med en viss elektronik-kedja som börjar på M och slutar på ediaMarkt... Vill. Ha. Min. Kamera. NU.

Måndagsbarn

Däcksbyte? Check! Allt som skulle kunna krångla har krånglat. ALLT!!! Det är som sagt inte ofta jag blir arg. Idag var dock ett av det fåtal tillfällen då ilskan bubblade fram mer och mer allteftersom tålamodet sjönk undan. Reptilhjärnan tog över ett tag och ett koben svingat mot en rostig fälg lättade på trycket en aning, men phew va skönt att det är några månader till nästa byte!

Någon som vill ha en bil föresten? Den är billig nu. Mycket billig.

Men men, past is past. "Lägg ditt bakomflutna före dig!" Nu har jag parkerat i soffan istället och njuuuter av en ledig kväll. Måndagkväll dessutom! Har inte varit ledig en måndagkväll sedan jag vet inte när. Är det inte övning med lovsångsteamet så är det jobb. Ibland båda. Men ikväll. Ikväll får jag gotta mig i både Nytt läge (inredar-Karin har så schysst stil!) och Cityakuten.

Me like. Som ett måndagsbarn liksom.

Morgonrapport

Den som väntar på något gott...

...väntar ofta för länge! Är riktigt jobbigt trött, sådär så att ögonlocken liksom vill trilla ner hela tiden. Skulle säkert kunna somna stående om inte viljan sa ifrån. Viljan och kroppen utkämpar en väldig strid just nu. Försöker hjälpa viljan och hålla systemet igång med kaffe. Men allvarligt, är det verkligen någon som blir sådär märkbart mycket piggare av kaffe? Eller har jag missat hela grejen? Den enda effekten jag märker, och det rätt omgående, är att jag blir kissnödig. Superbra diuretika! Det som får mig att vakna till lite är nog mer själva ansträngningen att föra muggen till munnen och sedan behöva springa på toaletten. Inte kaffet i sig.

I alla fall så är de här minuterna när man bara sitter och väntar på att få rapportera och åka hem väääldigt lååånga... Om ca 10 minuter kommer usk:orna med raska steg droppa in (rackarns morgonpigga!!), medan det dröjer allt mellan 20-50 minuter tills dag-systrarna gör entré. Inte riktigt lika raska steg där, men det beror lite på vem som kommer...

Tänkte försöka mig på ett däcksbyte i eftermiddag (lika med tråkigt!). Med lite övertalning och mycket kladdkaka kanske lillebror kan städa bilen också... Efter vinterns halsdukar, vantar och tjocka tröjor är det ett lagom tjockt ludd-täcke över hela instumentpanelen. Jättemysigt.


Jobbhelg...

Blä. Jobbhelg. TRENÄTTERS-jobbhelg. För den som inte jobbat natt kan jag upplysa om att det är stor skillnad på att jobba två och tre nätter i sträck... Och av alla tre-nätterspass är fredag-lördag-söndag det absolut sämsta. Inte för jobbet i sig, men för att det är så otroligt trist att sova bort hela lördagen, hela söndagen och halva måndag. Plus att man börjar en ny vecka med att vara helt mosig i skallen. Jo, sen är det ju ingen höjdare att åka iväg till jobbet när alla andra som bäst förbereder mysiga hemmakvällar eller busiga partyn heller...

Men jag antar att man inte kan tycka synd om sig själv så länge man ändå har ett jobb att gå till. Så jippi, va kul att få jobba en till natt... eller nåt...?

Städtant?

Det verkar som att städning och ålder hör ihop ändå. I alla fall enligt mina kloka kollegor som fått höra om mina underliga städryck. När man är tant tycker man tydligen om att städa.

Jahapp, det har jag ju misstänkt länge nu - att det bor en liten tant i mig.


Intresseklubben antecknar

Och så kan jag meddela att jag nu har inte mindre än trettiosju saker på min att-göra-lista. En del småsaker som kan strykas rätt fort, andra lite större... T.ex. leta reda på vetenskapliga artiklar till grupparbetet och göra klart hemtentan...

Oj... nu blommar visst intresse-björken också... Trevligt. ;)

Vår ut, vår inne...

...vår i hjärta, vår i sinne.

Vårkänslorna verkar ha drabbat mig extra hårt i år. Är det ett tecken på att man håller på att bli gammal? Att vintrarna blir allt deppigare så att man påverkas mer när solljuset kommer? Beror det på nattjobbet, att man i princip aldrig ser solljus vintertid? Beror det på att det finns andra känslor inblandade som förstärker vårkänslorna? Hur som helst så känner jag mig piggare, gladare, har mer städlust än någonsin förr och kan till och med längta efter promenader!
 
Ut med soffmentaliteten - in med springskorna. Ut med grupp 8 - in med nyttigt och grönt.

Kände mig mäkta stolt i ICA-kön idag. Slängde lite sådär käckt upp grönsaker, frukt och burkar med ekologisk bön-mix på bandet (det kändes käckt i alla fall, hur det såg ut får någon annan svara på). Kunden framför slängde slött upp chipspåsar, godis och läsk. Och visst, några trånande blickar kan väl hända att jag slängde mot den andra kundens grupp 8 varor, men det kan jag ju inte erkänna.

Hej mitt nya, lite bättre jag! Har inte ens bitit på naglarna senaste 2-3 veckorna... Seger!!

Hemavan

Egen härd är guld värd. Borta bra men hemma bäst o.s.v. Men visst är det skönt att få komma bort ibland. Få några dagars semester och bara ha det gôtt! Kunna sova en timme mitt på dagen utan att känna stress över allt man borde göra, äta gott (läs: onyttigt) och tassa runt i svettiga mysbrallor! En liten summering:

Dag 1: Upp i ottan och iväg till backen. Jättetrist väder och kanske ännu tristare skidåkning. Nitton plusgrader i solen på balkongen (när det väl var sol) - behöver jag säga att backarna var ett enda massivt snömos? Som att försöka åka skidor i McFlurry. Och högre upp, där det var lite kyligare och minder mosigt, där låg dimman som en filt runt hela toppen. Som att åka med en vit mössa nerdragen över ögonen. Kul? Eller inte... Dagen blev inte så lång, men tillräckligt för att snömoset skulle ta all energi ur både vader/knän och humör. Kunde namngett säkert tio muskler som var rätt så söndertrasade...

Dag 2: Upp lite senare än ottan och iväg till backen. Inte lika varmt och inte lika mosigt i backarna på förmiddagen. Fick några riktigt härliga åk i backen. Lite moln, men massor med sol. Framöver dagen intog backarna ner mot dalen samma McFlurry-liknande sörja, men mot toppen helt okej (tills det började blåsa orkanstyrka). Och knappt några liftköer. Att dessutom kunna sitta med en stor muffins mot husväggen och bara njuta av fjälltoppar och solsken - det är vad jag kallar livskvalitet!

Dag 3: Upp efter en hel del snoozande och iväg till backen. Några få minusgrader, svag vind på toppen, strålande sol mot blå himmel, nypistade "frasiga" backar, i princip obefintliga liftköer och inte mycket folk i backarna. Allt detta ackompanjerat av helt fantastiska vita fjälltoppar i en 360-graders vy. "Och så finns det dom som säger att Gud inte finns". Ja, jag kan inte annat än instämma... Det går inte att uppleva något sådant och tro på slumpen. Inte i min värld. Till och med McFlurry-moset lyste med sin frånvaro och det tackar mina knän för!

Har på köpet fått lite fjällbränna i ansiktet. Inte sådan där snygg bränna utan en mer smuts-liknande bränna. När det röda väl lagt sig är det smutsbruna kvar. Funkade bra i Hemavan där alla såg likadana ut (bruna smiley-fejs-ansikten med vita pannor och runt ögonen), kanske inte lika snyggt här hemma ;)

Tack familjen för roliga och välbehövligt avslappnade dagar - love you!

Stand by

Näe, kan inte låta bli ett sista inlägg innan jag lämnar bloggen i stand-by läge tills nästa helg. Sjukt trött, enorm hemlängta. Eller rättare sagt sänglängtan. Sömnlängtan! Liiite fjäll-längtan har jag lyckats bygga upp också - kul!

Fast det känns ändå lite trist att åka nu när jag faktiskt lämnar någon hemma. Ja, jo det är ju faktiskt så... kan avslöja att jag faktiskt träffat någon... En kille alltså... Någon som får det att pirra lite i maggropen, någon som får mig att sakna, längta, vänta... Någon som får McDreamy-listan att blekan en aning, samtidigt som nya egenskaper läggs till. Framtiden lyser plötsligt i ett nytt ljus, ett spännande och förväntansfullt ljus.

Så vad kan jag säga? Klippte luggen och träffade en grabb. Inte illa ;)


Glad uppståndelse!

Fem timmar och femton minuter kvar till påsklov!! Eller nåt. Efter jobbet idag blir det till att kasta sig in i duschen, packa in väskorna i bilen och åka hem till familjen. Packa över väskorna i nästa bil och direkt vidare mot Hemavan. Min "nattsömn" förläggs alltså till bilresan - känns småtungt... Hals-raspet är bättre, men inte helt bra. Sömnbrist är väl inte precis känt som en friskhets-bidragande faktor heller så det är kanske inte så konstigt (jag gillar ju att fa något att gnälla på också).

Påskkänsla = noll. Känns som vanlig vardag. Tråkigt.
Längtar-efter-fjällen-mys-känsla = noll. Hoppas den infinner sig snart.

Summa summarum; this is me, signing out för några dagars ledighet. Som Arnold skulle sagt: "I'll be back..."

Påsklov?

Snart påsklov... Snart!

Den raspiga känslan i halsen kombinerat med begynnande svalgsvårigheter bådar dock inte gott för den stundande fjäll-trippen... Känner mig lite sådär förkylningsseg i kroppen också. Lite saknig, lite längtig... Hur ska detta sluta?

Inte bra.

P.S. Tack L för underbara mini-cupcakes :)

Nej tack!!

Såg precis att cykelbyxan smugit sig tillbaka, ända upp på catwalken... Allvarligt??!! Är det inte nog med apfult 80-talsmode som det är? Nä, cykelbyxan får, vänligen men bestämt, fem minus av fem möjliga!


Vårstädning

Ut med det gamla, in med det nya! Drog igång vårstädning idag. Stor sådan. Jättestor för att vara jag! Kl 06:00 drog det hela igång med tvätt. Sedan dess har fönsterputsning (jo det är sant!!), gardinbyte, garderobsrensning, garderobstorkning, list-/dörrkarmstorkning, disk m.m. avverkats *phew* Det är ju faktiskt skrämmande när man ser hur mycket skit som sitter runt fönstren - på insidan! Det var ju typ grått!!! Och tänkt då hur mycket smutspartiklar som fastnar i våra små luftrör och lungor. Inte bra skulle jag vilja säga...

Hur som helst så känns det som om jag inhalerat, tagit en nitropuff och skjutit in lite Nezeril i näsan - öppet och fräscht ;) *andas in lååångsamt... aaaah....*
 
Men var kommer all den här extra energin ifrån, det är väl dagens stora mysterium?? Kan det vara så att vårkänslorna drabbat mig extra hårt i år? Eller beror det på mitt nyupptäckta beroende; färskpressad apelsinjuice? Har överdoserat C-vitamin rätt kraftigt senaste dagarna... Kanske håller jag på att flippa ur fullständigt, vem vet...

Så mamma, du kan slappna av nu. "Urblåsningen" behövs inte den här gången ;P

Snillen spekulerar

Nu har man visst genom att studera möss kommit fram till att lite honung förbättrar minnet och minskar ångest. En liten fråga bara: hur yttrar sig ångest hos en mus??

Nerver, glädjeyra och drakar

Har tänkt flera dagar att jag skulle kolla när Dragons spelade nästa match. Imorse efter jobbet kom plötsligt de tankarna tillbaka; "tisdag, men då borde de ju spela idag!?". Sagt och gjort. Tjugofem SMS och tio telefonsamtal senare infann sig en glad liten skara människor i en full sporthall. Stämningen på topp. Jösses vilken spännande match! Poängmässigt följdes lagen åt genom hela matchen. Om de spelade jämnt kan jag tyvärr inte uttala mig om. Regler, taktik och dylikt har jag liksom inte lärt mig än...

I alla fall så låg Drakarna under med 2 poäng i halvtid och ledde med endast 1 poäng när 22 sekunder återstod av tiden. Time-out. Publiken uppskruvad till max, hela hallen liksom vibrerade. Sjuksköterskan i mig kunde inte låta bli att hålla ett öga på Delfinernas tränare - jag trodde allvarligt karln skulle få en hjärtinfarkt, stroke eller helt enkelt explodera! Bollen i rörelse igen. Svett, adrenalin och jag gissar en del mjölksyra sprutade ur öronen på spelarna. Straffkast i sista sekunderna för Delfinerna. Blodtryck och puls på tok för högt på de flesta i publiken (även mig). Nerverna på helspänn... Sista sekunden... Slutresultat? 83-82 med vinst till Drakarna!

Enorm glädje och lättnad. Medelålders männen på bänken framför reste sig i glädjeyra, med uppsträckta arma, vrålande, kramar om varandra. Den bilden kommer stanna länge hos mig... Bara glädjetårarna som saknades. ;)

Tro nu inte att jag är insatt i det här med sport, inte alls. Men som jag skrivit tidigare så är basket ett undantag. Och efter en sådan här kväll kan jag inte annat än le. Le och se fram emot final-omgångarna... (klipp kan man se här)

Kvällens hjälte: Alex Wesby - killen kan!  (jodå, några namn börjar jag lära mig)


Jo, så borde jag ju sovit för länge sedan också... Ska släpa mig iväg till tvättstugan om ca 5 ynka timmar. Fantastiskt bra XP

Svängig bak

Kunde inte låta bli att le imorse när jag körde om en stor långtradare. Bak på släpet satt en skylt med texten: "Varning, svängig bakdel"

En sån skylt skulle man kanske haft på dansgolvet? Shake it bejbi, shake it!

Påskpynt? Check!

Okej, handuppräckning: Hur många tror att mina fina vita påskfjädrar med pärlor och de små prickiga påsktupparna kommer vara sönder-lekta av Koi innan morgondagen? *räcker upp handen*

För övrigt så gillar jag att ogilla aprilväder. Det går fet-bort idag. Hur kul är det på en skala med lapphandskar som singlar ner utanför fönstret när man längtar efter sol och värme?


Inomhus-vår tack!

Nä nu vill jag ha vår inomhus också (har liksom inte riktigt hunnit det än)! Det är ju för i hela hissingen påskvecka och jag tänker minsann påskpynta! Lite i alla fall... Har intalat mig själv att jag ska tvätta fönstren också innan mörka, vintriga gardiner åker ner. Som om det skulle hända inom en rimlig framtid ;)

Och så vill jag fota igen. I massor!! Min lilla rosa skönhet är dock fortfarande fast hos fixa-trixa-och-laga-företaget... När jag tänker efter var det ganska länge sedan den åkte dit - ska man måsta ringa och bråka lite på dem måntro?

Sugen på glass är jag också (vilket händer typ aldrig). Eller egentligen inte så sugen på glass i sig. Mest för att ha ersättning för kladdkakan som jag försöker stå emot att göra. Vanlijglass med O'Boy i en sån där gegga man gjorde när man var liten...

Om jag nu haft O'Boy hemma... Typiskt.

Bara så att...

...ni vet att jag lever...

Har haft fullt upp i helgen och bloggen blir lidande. Roliga saker har det varit, men mycket jobb blir det.

Och från ett jobb till ett annat så sitter man här igen, i "plexiglas-ön" och analyserar folks hjärtan. Vi har försökt oss på en repetition av det nya stenålders-datajouranlsystemet som ska införas inom en snar framtid och vi kan bara konstatera att systemet är fruktansvärt omodernt, ologiskt och tråkigt (vilket de sjukhus som redan använder skiten redan konstaterat, men hey, vem bryr sig?). Men vad annars kan man förvänta sig av landstinget? Om och om igen köps det in saker som säkert ser bra ut på papperet (=billiga) men som i verkligheten inte underlättar på något sätt. Det är faktiskt inte konstigt att det klankas ner på landstinget hela tiden - de ger oss ju anledning till det!!

Hur som helst så väntar ännu en småstressig vecka skulle jag tro... Mycket ska hinnas med innan Skärtorsdag. Sen väntar jobb hela påsken och fjällen efter det. Kul! Och så ska jag ta tag i det där med t.r.ä.n.i.n.g. också...

Vår i luften

Nu har minsann våren kommit till min lilla stad. Till mina små gator. Snön droppar från taken, gruset knastrar under fötterna, vinden känns sval (inte bitande kall!). Känner mig lite som en familjemedlem från The Sims. Ni vet en sån där som har en grej över huvudet som indikerar hur de mår. Röd = dåligt. Grön = toppen. Kan nästan se mig själv gå längs gatan med en grön sak över huvudet... Härligt.

Eller vänta. Trapphuset luktar soppåse - grönfärgen bleknar lite...

Slår mig ner i soffan med te och choklad-kaffe-cheesecake - grönt igen!

Ja, ni förstår säkert... Är det föresten någon som vet var man får tag på en Stringhylla billigt och bra? En riktig alltså, designad av Nisse Strinning. Såg Roomservice och fick världens snilleblixt. En stringhylla är precis vad som skulle behövas till min lilla skolbänk. Fast inte en Pocket-variant, utan en som det får plats tidskriftssamlare på. Helvit eller vita gavlar med valnöts-hyllor eller svarta gavlar med valnöts-hyllor. Kan inte bestämma...

Omvårdnadsstatus

Andning/cirkulation: Bltr 100/64, puls 74. Känner av lite hjärtklappning  till och från (inte bra).
Saturation 100% på luft (muy bien!)
Frusen och kall perifert. Temp: vet ej (hittar ingen termometer)
Nutrition: Hungrig och godissugen! Vill dock härda ut till kl 03:30 innan det är dags för en toast. Och mycket te!
Elimination: "Nattmage" (burp!).
Sömn: Kämpar emot (klockan måste stå still...)
Smärta/sinnesintryck: Smärtfri.
Välbefinnande: Vid gott mod trots allt men längtar hem till sängen.
EKG: Förhoppningsvis sinusrytm... känns regelbundet i alla fall :)

Diagnos: sunkig syster...