Äckelpottan

Oh, någon har lämnat en liten överraskning i sköljen! Ordet "äckelpotta" har plötsligt fått en ny innebörd... Najs.


Tips från en Hemnet-knarkare

Om du inte upptäckt Hemnet's inspirationssida ännu, gör det genast vettja! Knappa in på hemnet.se, klicka på inspirations-fliken och bli...  ja... inspirerad helt enkelt. Det mesta är förstås überstajlat in i minsta dammkorn men oj så galet mycket idéer man kan få! :)

Til tommten

SnEla tommtEn i jUl vil jag hA...

* Tid. Typ en timbank man kan plocka en extra timme från när det behövs.
* Ett halvtidsjobb med heltidslön och lediga storhelger (och plusa gärna på några hundringar på lönen när du ändå är i farten).
* Större lägenhet, fast med lägre hyra.
* Ett räknings-fritt år tack så mycket!
* Tålamod och ett ständigt glatt humör.
* Privatlektioner hos en duktig pianist (och släng gärna med lite sångröst här).
* Bättre kondition.

Och sist med inte minst: fred på jorden!!


P.S Du tommtEn, jag sKa äta mYket pEparkakor så jag bliR snEll. SkA vi säja sÅ?

Hej mitt vinterland!

Stjärnorna hänger på plats och första snön yr utanför fönstret. Första advent och ÄNTLIGEN har julmyskänslorna infunnit sig! Måste nog bunkra upp lite glögg idag...

Visste ni föresten att advent betyder ankomst?

Inspirationsbrist

I brist på saker att förtälja kan man ju alltid ta till vädret, eller hur?

.....
.....
.....

Jo alltså, igår morse vid fyra-fem-tiden var det sju grader varmt ute. Med bara en månad kvar till jul?! Jojomensan!


(Bara sex timmar kvar till helg-ledighet - gillar't!)

Advent?

Det sägs att det är första advent nästa helg. Redan? Det betyder ju att det inte är speciellt långt kvar till självaste julafton. Hur gick det till? Pepparkaksbak, glögg, julgardiner och adventsstjärnor känns väääldigt avlägset, men men... jag har ju en vecka på mig att försöka skapa lite julmysstämning. Nog för att jag tycker det är ljuvligt skönt att kylan inte kommit riktigt än (knappt frost på marken ju!), men det är min bestämda åsikt att det behövs snö för att få julkänsla. No snow, no christmasflow! (sånt där rim som man kan komma på klockan 03:59 och tiden släääpar sig fram mot frukostdags...)

Jamen god jul på er då!

Ledsen i ögat...

foto0078 (MMS)

Nu blev jag lite ledsen i ögat... Och framför allt kommer ögonen bli väldigt väldigt trötta inatt... Typiskt!


The neverending bil-historia...

Kondensor. Ford, orginaldel. Fyratusensexhundra svenska riksdaler.
Kondensor. Biltema, inte-så-mycket-orginaldel. Åttahundranittionio svenska riksdaler.

Jo jag tror nog jag kan stå ut med att det står Biltema istället för Ford på den där mojängen. Om inte annat så kan vi väl säga som så, att min lilla sjuksköterskelön väldigt gärna står ut med det. Sen kan vi väl alla hålla en tumme för att inte-så-mycket-orginaldelen håller åtminstonde två-tre år, okej?

(Gubbarna på verksta'n kommer väl få ett gott skratt på fredag när de packar upp min o-orginaldel, men det bjussar jag så gärna på...)

Säsongspremiär!

foto0074 (MMS)

Säsongspremiär!


Växthuseffekt?

Igår natt visade termometern sex-sju plusgrader hela natten (bara för några nätter sedan hela tolv grader!), i helgen plockade vi en till omgång trattisar, älsklingen gick ut med kortbrallor igår och i Luleå blommar jordgubbsplantorna.

Sa jag föresten att det är NOVEMBER nu?!

Energi

Måste vara den lugna sköna helgen hos J's föräldrar som gör att jag känner mig så pigg. Vanligtvis brukar eftermiddagarna mellan arbetspassen (alltså om jag jobbat och ska jobba igen) vara ett enda degande i soffan i väntan på nästa nattpass. Man orkar liksom inget annat. Igår däremot klev jag upp från soffan, bytte gardiner, diskade två tallrikar + en kastrull och strök några plagg. Vilken befrielse!

Vad Koi gjort hemma hos mina föräldrar i helgen förtäljer dock inte historien... Mask i rumpan och bajsklutt i pälsen hade han i alla fall när han kom hem. Jo jo, där går det vilt till! :)

Nattugglan goes dagsyrra

Plötsligt händer det. Efter ungefär tre och ett halvt år som nattuggla ploppade jag i fredags in på ett dagpass. D-a-g-p-a-s-s. Normala arbetstider, normal dygnsrytm, vakna patienter och slippa nattmosig hjärna. Jovars, helt okej! Fast det är ju tur man har snälla och duktiga kollegor som kan hjälpa en nattuggla med bortglömda dagrutiner :) 

Jag var ju lite rädd att jag skulle förvandlas till sten i dagsljuset, så där som trollen i sagorna. Alternativt explodera. Fast som tur är så blir det liksom aldrig riktigt dagsljus nu för tiden. Inte med det här tjocka dimmiga duntäcket som parkerat över västernorrland...

Men tro nu inte att jag gått och blivit dagsyster på heltid. Nej då, det var bara tillfälligt. Nu är jag tillbaka på min post som mosig nattsyrra. Delar ut sömntabletter till höger och vänster, krafsar fram lösa elektroder, hinkar te för att hålla värmen och knaprar skorpor för att bli piggare. Livet på en pinne. En uggle-pinne.

Lugnet före stormen?

Jahapp. Då sitter man här och lyssnar till sekundvisarens tickande, snarkningar från andra sidan väggen och ett svagt brummande från datorerna (eller är det bara ambulans-EKG-datorn? Den verkar brummar värre än värst!). Samtidigt rullar knallgröna EKG-kurvor på i makligt tempo på skärmarna. Lugnet ligger för tillfället som en varm filt över avdelningen och det är inte utan att ögonlocken börjar kännas tunga...

Men men, jag borde såklart ta tillfället i akt och njuta av lugnet. Mycket ska hinnas med den här veckan en stilla stund är väldigt välkommen. Bland annat ska jag göra ett tappert försök att ställa om dygnsrytmen till normal tid kommande dagar. Senaste veckornas "mellan-läges-vakuum" har tagit på krafterna... Ajabaja att slarva med sovningen sådär!