Potatis x 8

Idag har potatis inmundigats för åttonde dagen i rad. Det är troligtvis mer potatis än jag käkat sammanlagt senaste fem åren. Och troligtvis har jag aldrig i mitt tjugoåttaåriga liv ätit potatis så många dagar i rad förut.

Kan det vara så att jag blivit potatisfrälst?


Sköna dagar

Det kanske stämmer rätt bra ändå, det där med att det inte finns dåligt väder, bara dåliga kläder? Jag har i alla fall haft riktigt sköna dagar i stugan, trots dåligt väder.


Vi fick besök av finfina vänner. Grillat och goda vänner - superb kombination, eller hur? :)


Inte så varmt tyvärr, men åtminstonde regnfritt.


Var är Canela? Inte lätt att fånga en glad, springsugen voffsing på bild ;P


Vi hittade snäckor...


...promenerade...


...och käkade kakmonster-cupcakes.


Mina favvis-killar, tillika buskompisar.


Vi har grillat...


...korv...


...med tunnbröd...


...och tofflor (hälen smälte en aning i värmen - oops!).


Kletiga chamallowas hamnade också på grillen. (Och ja de hette faktiskt chamallows, inte marshmallows).


Jag har blivit alfapet-biten...


...och plockat årets första blåbär.


Det hela toppades med en tur på Ådalen III. Najs!


ICA Maxi

Jahapp, då har sjuklingen piggat på sig och solen tittar fram. Ska väl ta mig iväg och storhandla, sedan vidare mot en helg i stugan - skönt!

ICA Maxi är för övrigt ett av mina favvisställen i Birsta. Helt ärligt. Jag gillar helt enkelt att storhandla (om det inte är proppat med folk). Susa fram med kundvagnen mellan hyllorna, jämföra priser, hitta nya spännande smaker och fylla skåpen med godsaker - me like :) Minus den lilla ångesten som kommer varje gång man ska betala dock. Rackarnas vad dyrt det är med mat!

Att jag gillar just Maxi sitter nog i sedan studenttiden i Umeå. Skulle gissa att mitt och min kombo S skafferi var ganska mycket mer välfyllt än genomsnittsstudenten... Eller vad säger du S? :P

Bon weekend!

Sjukstuga

Idag är det sjukstuga här hemma. J är "krabbig" och jag går runt och känner mig lite sympati-konstig. Rätt skönt att det regnar så man slipper känna stress över att måsta vara ute...

Hoppas det blir fint till helgen bara. Skulle vilja ha mer av det här:



Kalas

Fredagen gick som sagt åt till städning och bakning. Och man måste såklart provsmaka innan man kan bjussa. Speceillt muffinssmet. För den är så goood! ;P




Igår fikades det i massor med väldigt trevligt sällskap. Så mycket så magen protesterade framåt kvällen (urk!). Blev tvungen att ta en promis vid 23-tiden för att försöka få igång maskineriet där inne. Magen var svälld som en ballong kan jag lova! Men gott va're...




Finfina presenter fick jag också (tack alla!!). Bland annat andra säsongen av familjen Macahan (så bra!), en sovsäck, strandmadrasser och pysslegrejer. Och en skiva av Me in Motion. Signerad till moi - rätt cool va?
 


Me in Motion är för övrigt riktigt bra, tre snubbar från US of A som spelade på Jesusrock i helgen. Lyssna på Spotify eller klicka in här vettja!


Partyprep

Gissa vem som har semester och tänker njuta av varje dag de närmsta fyra veckorna. Moi! Idag är det minsann partypreps å det grövsta här hemma; städning och bakning hela dagen lång. Det är minsann någon som fyller år imorrn... ;P

Trettioåtta timmar

Aldrig har väl två nätter känts så långa som nu, innan semestern. Måtte dessa två gå väldans fort! Och måtte tanten ha fått bajsa idag så hon slipper ligga vaken och tänka på det h.e.l.a natten *suck*

Bara trettioåtta timmar kvar till semster nu... Nedräkningen har börjat!


Det där med kärlek...

Jag har aldrig varit speciellt förtjust i småkryp och sport. Man kan nog säga att jag är lite för bekväm, lite för lat. I alla fall har det varit så förrut. Senaste året har jag dock omvärderat en hel del saker i mitt liv.

Till exempel spenderade jag en timme i söndags i lite duggregn, kikade på ett gäng som ivrigt sprang efter en boll mellan två mål. Ungefär en miljard knott var det där jag satt. Sen åkte vi hem och såg finalen i fotbolls-VM. Inte alls så tokigt. Skulle till och med kalla det en härlig kväll.

Sen i måndags, då packade vi minsann med oss picknicken och promenerade genom fuktig, svensk djungel ner till sjön. Broms fanns det där, i massor. Och myror. Och jag fiskade med mitt rosa spö i bikini. Supermysig dag!

Jag tror det finns ett namn för de här förändringarna som skett i mitt liv. Tror visst det kallas kärlek. ;)


Lördag kl 02:27

Tiden tycks stå still just nu här bakom plexiglaset. Fläkten brummar lite sövande och svalkar ljuvligt när den svischar förbi. MIDA:n piper irriterat att det är brus på salen längst bort (som vanligt). En telemetri tycker att hjärtfrekvensen är lite låg och plingar några gånger för att informera oss övriga. Sal fjorton ringer med jämna mellanrum för att kolla att vi är vakna (tackar för det).

Det känns som att lugnet lagt sig lite som en filt över avdelningen. Lugnet före stormen? Med tanke på vilken trafik det är på ambulanser och taxi-bilar till och från akuten borde det snart vara en patient på ingång.

Man kanske skulle städa läkemdelesrummet så länge, liksom för att hålla sig vaken. Popcorn hjälper i alla fall inte mot trötthet - för lite socker.

Frys-fritt tack!

Sommar är utan tvekan den bästaste bästa årstiden av alla fyra. Speciellt sådana här dagar, varma och soliga dagar. Och det gör mig faktiskt inte så mycket att det är kvavt, hett och svettigt dygnet runt - jag slipper ju frysa!! Så, jag försöker med ett leende se det hela från den positiva sidan. Glaset är ju trots allt inte halvtomt, det är ju halvfullt. Eller hur? ;)

Dagarna som gått...

Tillbaka till gruvan efter lite mini-semester. Fyra nätter ledigt - weho! Dagarna har spenderats i båt (premiärfiskat med mitt rosa spö - en stycke aborre blev utdelningen), på olika stränder med tillhörande picknick (årets badpremiär - check!) och i shopping-mekka (jag shoppar, J följer snällt med).

Nu ska de här tre nätterna avklaras lite snabbt, sen tre till nästa vecka. Sedan blir det minsann semester på riktigt, det ni! :)

Så, nu sitter jag här och konstaterar att jag har minst tio olika inloggningar till olika program hit och dit. Man kan väl säga såhär - om datorerna kraschar här är vi totalt körda! Länge leve datorer...

Go'a gubbar

Jag har shoppat ännu billigare jordgubbar - femton kronor "byttan". Vilket fynd! Perfekt att bunkra upp i frysen. Nästan lite vuxenpoäng på det va? ;)


Kontraster

Här sitter jag och kollar in MIO's möbelrea på nätet. På en sal längre bort i korridoren tar en människa sitt sista andetag (vill bara förtydliga att jag inte är ansvarig för den salen, i så fall skulle jag inte kollat in möbelrean ju!).

Jag borde bli bättre på att ta vara på nuet, inte gnälla så mycket. Jag vet ju faktiskt inte hur morgondagen ser ut...