En God Jul!

Så var det då dags för julcrescendot's grande finale - doppareda'n! Eller julafton om man så vill. Firandet av att Jesus föddes (det är ju faktiskt inte barna Hedenhös som är upphovet till allt firande). En GOD JUL-hälsning skickar jag iväg härifrån en fullbelagd, men för tillfället lugn, avdelning. Hoppas ni får en härlig julhelg även om inte snön ligger sådär juligt vit på taken. Förhoppningsvis är ju ändå tomten vaken...

Och hoppas det här lugna håller i sig så vi kan smaska i oss min kollegas goda tomtegröt med hemgjord-kalvsylte-smörgås till frukost. Lyxfrulle! :)

Nä vet ni vad, inatt är dagsystrarna extra efterlängtade för nu längtar jag faktiskt hem!

Morgonstund har guld i mun?

Fördelen med tvättid klockan sex på morgonen: man hinner få jättemycket gjort under dagen.
 
Nackdelen med tvättid klockan sex på morgonen: man kraschar någon gång mitt på dagen och orkar inte få jättemycket gjort.
 
Inte blir man piggare av att det dagar som denna knappt är dagsljus ute. Någon slags grå sörja som gör att man måste tända lamporna inne fast det är mitt på dagen. Var är snön?!

Dagens I-landsproblem

Sådär. Nu är granen på plats och några små tomtar har tillfälligt fått flytta upp från källaren in i lägenheten. Aaaahhh..... det är ju så mysigt med jul! Gran, hyacint och köttbulledoft, julmusiksfrossa, tända ljus och pepparkakor - det bor verkligen en liten julfanatiker i mig!!

Två funderingar:
1) Jag undrar jag vad det är för knytt som bor i granen? Lite nu och då rasslar det till i en gren och pumlorna dansar lite lätt... hm...
2) Varför saknas det alltid minst en gren på granarna? Hur fina de än är finns det alltid minst ett ställe där man skulle vilja hänga en pumla, sätta ljus eller hänga lite glitter - men det saknas en gren. Alltid. Dagens I-lands-problem...

Pre-juluppdatering

Tredje advent avklarad och julförberedelserna går in i ett sista slut-crescendo. Amaryllisarna blommar, hyacinterna börjar dofta, lussebullarna bakade, alla klappar inhandlade (något slags rekord), julmust har det slunkit ner några liter av och pepparkakor har inmundigats säkert tresiffrigt antal vid det här laget... Gran, godis och tomtar kvar. Och så förstås det där tråkiga med städningen... Blä! Fast det är ju så fiffigt ordnat att det blir jul ändå, även om inte allt är städat och pyntat och bakat och handlat. Väldigt fiffigt.
 
Hur som helst, i helgen har det dessutom avklarats ett stycke julbord med finstämd show (och en del goda skratt - den där tomten alltså...). Men inte nog med det. Ett stycke bröllop har också avklarats. Finaste brudparet, trevligt sällskap, god mat och många skratt! Och så har jag dessutom lärt mig vad hashtag betyder, bara en sån sak (troligen sista åttiotalisten i Sverige som inte fattat allt det där evinnerliga hashtaggandet) - tack L :)
 
De enda som inte riktigt hänger med i julförberedelserna är väl vädret. Jo, det är ju faktiskt fortfarande lite vitt på marken och det får man vara glad för. Men det envisas med att vara plusgrader och regna. Och det här gråtunga som gör att det knappt blir ljust på dagarna - nej tack till det! Härom natten, då när Ivar passerade med klass-tre varning, då var det minsann fem-sex plusgrader hela natten. I mitten av december. Känns som att det varit ungefär samma temperatur sedan i oktober... Typ så.