Mitt nya andranamn

Home sweet home. Korvstoppning i hjärnan och ungefär sjuttioelva saker att göra.
 
Så vad är det för nytt med det då? Ja egentligen inget. Som vanligt när en ny kurs kör igång. Men det kommer krävas disciplin, struktur och massor med att-göra-lisor för att klara mig till målet: femtonde maj!

 
"Organisera och planera" är mitt nya andranamn :)
 
 

Uppdatering från cellen

Jag som gruvade mig för den här Ume-trippen. Ska det vara så här kanske jag till och med kommer längta till nästa resa :)
 
Unnade mig middag från Café Göteborg idag igen (mer geléhallon!). Inga diskberg eller dammråttor som pockar på uppmärksamheten, bara jag och datorn (och Jesus såklart!) i ett tyst och lugnt litet rum. Bara lite slammer från celldörrarna nu och då, som en påminnelse om att jag inte är helt ensam här. Så lugnt att jag till och med (frivilligt) tänker plugga någon timme till innan John Blund dyker upp.
 
Men men, man måste väl få unna sig något gott efter en dag med kvalitativ metod, så man orkar en kommande dag med kvantitativ metod (nervcellerna i hjärnan kommer slagit dubbelknut på sig själva efter morgondagen, allt sånt här verkar jag ha förträngt). Och man kan ju alltid leva på uppstekt gröt resten av månaden, det är ju... eh... gott? Eller hur älskling? ;)
 
Fast det förstås. Lugn och ro och goda geléhallon i all ära, men det ska bli skönt att slippa dela toalett och dusch med x antal andra. Och så saknar jag min fina make såklart ♥

En hälsning från cellen

Bokstavligen från cellen. Sitter nämligen i min cell på Hotell gamla fängelset i Umeå och njuter över att ha en dator som klarar trådlöst internet. Kontakt med omvärlden och möjlighet att fördriva tid med program på "play" - lyx när TV saknas och cellen är... cellaktig... Lite märklig känsla att bo här och veta att folk verkligen "bott" här tidigare. Inlåsta...

Kan verkligen rekommendera Café Göteborg som ligger bredvid fängelset. Supermysigt. Och till salladen idag fick jag, till min förvåning, en liten burk geléhallon! Pluspoäng för den :) Inte så GI, men väldigt uppskattat av en sockerråtta som jag.

Så. Nu är det bara att ladda om för nästa kurs och försöka stupa i säng tidigt. En någorlunda pigg hjärna kommer behövas för att hänga med när det drar igång imorgon: Metodik och mätmetoder. Hujedamig!

10 000 reasons

Jag är ju alltid sist att upptäcka allt sånt som alla andra upptäckt för länge sedan. Det bara är så. Så, trots att det är "old news" vid det här laget (några dagar i alla fall): kul grej en svensk (Jonas Myrin) fick en grammy tillsammans med självaste Matt Redman för den här låten. Den enda svenska grammyn dessutom. Och inte är det svårt att förstå varför. Riktigt skön låt!
 

Dagens slarvfel?

Känn på den här ordinationen: Inj Morfin 10 mg/ml i dosen 1 L/min. En liter per minut, haha, fluscha in eller..? Här kan man ju förstå varför det är (livs!)viktigt att verkligen kolla ordinationen innan man verkställer den...

 

Nä nu tar vi lite helg va? Förbereder seminariet, går på kalas och packar Umeå-väskan. Igen. Bon week-end!


Drivor

Nämen, har det slutat snöa? Kanske. Vet inte säkert eftersom snödrivor skymmer sikten i alla fönster... Börjar känna mig riktigt nöjd på alla dessa snödrivor. Både utanför fönstret och framför allt de som skymmer sikten i varenda korsning. Dags för lite vår snart va?
 
 

En liten fråga bara...

...ska det aldrig sluta snöa??

Icingen på tårtan

En sån dag (tänk Pistvakt). En sån där dag som... en bra dag helt enkelt. Tidigt morgon och några timmar effektivt(!) tentaplugg på bibblan toppat med en IKEA-runda. Och som inte det vore nog, grädden på moset, the icing on the cake och allt det där: avsluta dagen på relaxen med bästa "syster T" och mysigt fika hos Tant A. Sådana här kvällar skulle man behöva lite oftare, välbefinnande för både kropp och själ!

Nu är frågan; sova någon timme och plåga sig upp när klockan ringer noll-två-noll-noll eller hålla sig vaken till noll-två-noll-noll(plugga?) då det är dags att hämta på tåget? Lutar åt det senare. Jag kommer ju inte vakna tidigt imorrn oavsett alternativ och då slipper jag ett plågsamt uppvaknande...

Det där med ergonomi...

Matbordet är kanske inte den mest ergonomiska pluggplatsen... Musarm? Näe. Men tangentbordsnacke, sitta-för-länge-på-hård-stol-rygg och en släng av musaxel. En dag på spa med lyxig massage skulle inte sitta helt fel... Borde vara obligatoriskt i utbildningen, minst en spa-dag per kurs. Speciellt när man läser hur viktigt det är med återhämtning och så :)

Tisdagsfilosofi

Den där serien som går på SVT, Akuten, har inte fattat grejen med den förrän nu (har i och för sig inte sett den förrän nu). Rekommenderas!

Vanliga människor, verkliga situationer. Hjältar. Man blir liksom påmind om hur skört livet egentligen är... Hur mycket man än planerar så har man egentligen inte en enda aning om hur morgondagen ser ut.

Tisdagsfilosofiska funderingar från en nedsutten soffa.

Två bagare och en smet

Macarons , cupcakes och whoopies i alla ära, men det är minsann inte mycket som kan slå en hederlig sockerkakssmet. Mumsfillibabba!

Back in business

Åttatusenåttahundra tecken. Det går i alla fall åt rätt håll! Att äntligen få en dag utan att huvudet känns fullt av sirap har gjort underverk för plugginspirationen. Normal dygnsrytm i kroppen är grejer det. Och inte blir det sämre av en bukett tulpaner i blickfånget :)

Trevlig måndag hörrni!

Mycket prat och liten verkstad

En helt jobbfri helg utan något annat inbokat, när hände det sist? En god förutsättning för att få klart den här rackarns uppgiften kan man tycka.

Jo visst.

I teorin. Att gå från ord till handling är dock en väääldigt lång väg nu för tiden...

Insåg dessutom att jag hämtat all tänkbar info huller om buller till en hel avhandling. Typ. Blir lätt så när ämnet är intressant och det där med begränsning verkar inte vara min starka sida.

Så nu måste trettiofyratusen tecken bantas ner till MAX sextusen... Eh, oj...

Never ending story...

En ganska vanlig dag på jobbet... tyvärr... → http://st.nu/medelpad/sundsvall/1.5536684-olaglig-korridorvard-pa-sjukhuset-i-natt
 
Någon har kommenterat artikeln att vården alltid varit bra även om man inte fått egen sal. Visst är det fantastiskt att man har tillgång till vård när man är sjuk och självklart nekas ingen även om det är fullt. Absolut. Men, problemet är ju att någon ska kunna ansvara för alla som läggs in också. Det handlar ju om patientsäkerhet. Och brandsäkerhet för den delen. Och sekretess...