Bajsnatten (känsliga läsare varnas)

Är det inte bajs på den ena salen så är det bajs på den andra. Är det inte gamla intorkade bajsklumpar så är det löst kletigt bajs i mängder. Är det inte bajs i rumpan så är det bajs på händer och fötter. Är det inte illaluktande bajs så är det mer illalukande bajs. Är det inte bajs så är det kräks och slem. Och jag kan inte riktigt förstå varför vissa prompt ska upp mitt i natten och bajsa?!

Bajslukten har etsat sig fast i näsan och jag känner mig som en enda stor..... bajskorv?

Hundraårskalas

Många timmars planerande, pyntande och matlagande av hela familjen men oj så rysligt trevligt "100-års kalas" det blev! Trots att vårt lilla kör-schema sprack redan första minutrarna och resten av planerandet var kaos, så tror jag det blev en lyckad kväll ändå. Och huvudsaken är att jubilarerna - allra bästa mammsen och pappsen- blev nöjda :)

Pyntning på G

Så, då är pyntandet och dukandet i full gång till partajet på lördag. Ska bli så rackarns kul!! Finaste mor och far ska nämligen fira varsin femtio-års dag. Helt enkelt ett hundra-års kalas :) Hoppas bara den där splaschade råttan inte dyker upp i likstel-form på lördag...

Igår inmundigades årets första julbord också. På IKEA. Kanske inget extraordinärt, men mycket gott och mycket prisvärt. 

Jag tror minsann julmyset har dragit igång på allvar gott folk!

Lussebullar XXL

Degen blev väldans smidig och mina små lussebullar såg så fina ut på plåten. Snurriga och lagom stora. Sen hände något där under bakduken och vips hade de tagit över HELA plåten!? Hade mer smör än vanligt i degen, kan det påverka måntro?

Voilà - årets lussebak. I storlek XXL. Och ja. i mitt hushåll blir det russinfria bullar!
Tea time

Termometern visar tvåsiffriga minusgrader utomhus och här på avdelningen är det kyligare än vanligt *burrr!* Landstingskoftan i storlek extra-jätte-stor räcker inte till för att hålla mig varm och västar i storlek ännu-mer-extra-jätte-stor lyckas man ju aldrig roffa åt sig. Tror minsann det är dags för en kopp te... Och bassor bed dässbrej!


Syster slarvigs önskelista

1. Att butiken Granit kommer tillbaka till Sundsvall. Pyssel-fingrarna kliar så fort man sätter foten i deras butiker.
2. Djuptallrikar från Iittalla.
3. Är säker på att jag skrev ner en till sak på listan förra veckan, men jag kommer inte på vad... Slänger in något annat istället: ny stor säng. Eller ny mysvänlig soffa. Eller varför inte ny lägenhet?
4. Kom just på vad nummer tre skulle varit: avlånga brödformar. Har ett filbrödsrecept som är så rackarns nyttigt så magen går i spinn bara man läser receptet - skulle vart bra med fiffiga formar till det.
5. Världens godaste te: Kashmir (glömde köpa det sist jag var i Umeå).

Jo, och så önskar jag mig såklart fred på jorden också.

Två sköna röster i vintermörkret


Så mycket bättre

"Bättre med en inkontinent tekula i koppen än tre inkontinenta tanter med tomtar i knoppen."

Eller som J skulle sagt:

"Bättre med en rövare i poolen än en polare i....."


På fronten inget nytt

Så kan natten summeras; på fronten inget nytt. Patienter som sköter sig själv och sover som prinsar - bra där! ;)Nu är det bara att invänta dagsyster och bege sig hemåt. Kanske kostar på mig lite fredagsmys med älsklingen idag, fredag som det är. Kanske ett besök till favvis-butiken (Nordljus)? Eller varför inte smyga in lite adventsmys?

Mer mys åt folket!

Om en idé

Jag har en idé. Antingen blir det lite småroligt. Eller så blir det blaha. Eller nåt mitt i mellan. Vi får se helt enkelt.

Tjing tjong, långkalsong!

Att ge av sitt överflöd

Det börjar dra ihop sig till årets överflödigaste helg. Paket i överflöd. Pynt i överflöd. Mat i överflöd. Mys i överflöd. Så varför inte dela med sig till de som faktiskt inte har sånt överflöd, som nästan inte har något över huvud taget. Ett tips är att stödja Hoppets Stjärna som skickar julpaket till fattiga familjer och pernsionärer i Rumänien, Moldavien, Lettland, Argentina, Haiti och Filippinerna. Antingen packar man ihop ett paket själv med mat, leksaker, hygienartiklar mm eller så skänker man pengar så packar Hoppets Stjärna ihop ett paket. Prova vettja!

Information finns HÄR.

Mer julefrid åt folket!


Näring för själen

På promenad i min lilla stad, strax innan solnedgången (klockan kvart i tre på eftermiddagen! Länge leve Norrland...). Tyvärr gör varken kameran eller fotografen motiven rättvisa... Lägg till lite finare fäger, kyla som biter i kinderna samt en varm hand att hålla i och du får ren näring för själen!


Omvårdnadsstatus

Andning/cirkulation: Snorig, täta bihålor, tjock i halsen men ingen dyspné. Troligtvis tempfri (hoppas det). 
Nutrition: Dålig matlust, kanske blir en till kiwi till middag. Och lite smågodis.
Elimination: Ua
Hud/vävnad: Blek, allmänt risig.
Smärta/sinnesintryck: Öm över halsmandlarna och ner mot halsen, lätt huvudvärk men i övrigt smärtfri.
Sammansatt status: Eländig, längtar efter älsklingen (som åkte för cirka fem minuter sedan...). Ser inte fram emot en lååång, lååång jobbnatt!


Förkylning 2.0?

Nej tack, jag vill hemskt gärna inte bli förkyld igen. Vägrar. Nej nej nej å det bestämdaste. Så nu får det här som river i halsen och täpper till i bihålorna ta och försvinna tycker jag. Tack och adjö till bacillerna.


Lite roar slarvig syster

Jag har hittat ett nytt nöje (man kan hitta mycket konstigt på facebook). Det går helt enkelt ut på att man går in på google-maps och söker efter en vägbeskrivning mellan två platser. Söker man till exempel på vägbeskrivning mellan China och USA hittar man på punkt nummer fytriotvå: Åk vattenskoter över Stilla havet (till Japan). Och punkt nummer nittiotre: Paddla över Stilla havet i kajak. Alltså, de där människorna på Google är väl för tokiga, eller hur? Jag kan väl tycka att det är liiite väl häftigt att paddla över Stilla havet... (Sen kan man ju undra vem som sökt efter en vägbeskrivning mellan China och USA från första början också?) 

Lite roar slarvig syster.

Är det föresten fler än jag som tycker att den där munken med rosa glasyr i Extra-reklamen är väldigt söt?

Snö!

Vinterns första snö äro kommen. Tack för det säger jag, och stanna gärna till jul! Jag har nämligen bestämt mig för att alla årstider har sin charm och jag ska minsann inte tycka illa om någon årstid, även om sommaren alla gånger är nummer ett :)

Så får man ju så härliga julkänslor av ett vitt vinterlandskap - bara en så'n sak!


Hallonmacarons del 2

Har inte hittat kameraladdaren, men lika bra är det för de flesta macaroner blev inte så fina skapelser *ehrm* De skulle rest sig lite mer under gräddningen och nästa gång ska jag se till att ha absolut slätt bakplåtspapper så de inte flyter ut åt alla håll och kanter. Så ska jag försöka skaffa riktigt mandelmjöl också. Men. Smaken blev över förväntan! Faktiskt godare än de där små dyrgriparna vi köpte på Petite France ;)

Hallonmacarons

Vad gör man en måste-befriad och grå tisdag som idag? En sats hallonmacarons såklart :) Har inga förhoppningar om att det kommer lyckas och egentligen är jag inte superförtjust i macarons. Men de är ju så rackarns söta, som små pastelliga smycken! Om jag hittar kameraladdaren kommer bildbevis senare... 

För övrigt känner jag mig så rysigt hemma-pysslig idag så jag lyssnar på P4! Kanske första gången i mitt tjugosexåriga liv som jag verkligen lyssnar på P4 och ja, jo, det funkar. Man kanske kan få lite allmänbildning på köpet vettja.

Vuxenpoäng på det?

Fast nu när Christer Sjögrens ljuva stämma skrålar julsånger är det ändå dags att byta kanal en stund. Huh, där går gränsen... Jehro får stå för bakgrundsskrålet istället. Fast skivan har lite reagge-feeling kommer den alltid vara förknippad med Paris för mig. Och det passar väl alldeles ypperligt bra till macaron-tillverkningen!

Måndagsenergi

Jorå, fredagen blev just det; ösig, andlig och rysligt trevlig. Gud är så häftig! :) Gudstjänsten igår blev hur bra som helst den också. Inspirerande, tänkvärd. Så otroligt kul att ha förmånen att få spela i ett lovsångsteam med så härliga vänner.

Så. Ny vecka, nya tag, nya att-göra-listor. Snabeldraken ska få komma ut och lufta sig idag, diskborsten ska få jobba hårt och springskorna ska få känna på lite fruset grus när älsklingen pluggat klart. Full av energi, jajamen. Ska bara få ändan ur soffan och krypa ur pyjamasen först...

Ösigt, andligt och rysligt trevligt

Då var genrepet avklarat inför morgondagens stora event. Som vi har övat i höst! Imorrn är det nämligen dags för PraiseParty/Lovsångsfrossa. Ska bli otroligt kul! Spännande att se om de nya låtarna sitter också... Men med lite fusk (det vill säga en extra bön) ska det nog gå bra. Så får vi ju hjälp av dansgruppen också, bara en sån sak. Blir glad ända in i hjärteroten när jag tänker på det! Ösigt, andligt och rysligt trevligt. Och alla är välkomna såklart! :)

Nu återstår bara sju timmar innan jag blir frisläppt från min lilla plexiglas-ö. Och så håller vi alla tummarna för att batteriet i telemetri nummer nio mirakulöst nog håller sig till morgonen.


Trötter

Aldrig känns väl sängen så lockande som klockan 05:10 på morgonen. Bara tanken på att komma hit och hålla sig vaken en till natt får hjärnan att gå i spinn (så jag ignorerar den tanken). Ta lite blodtryck, mäta lite kiss, kolla saturation, läsa telemetri. Bah. Känns som en halv evighet innan dagsystrarna dyker upp.

Mucho to do

Känner mig en aning stressad över allt som ska fixas till helgen, till PraisePartyt och dessutom gudstjänst på söndag. Motionera borde man också göra. Och allt ska hinnas på de få timmar då man inte jobbar eller sover. Ändå sitter jag här i mitt oförstånd och nördar framför datorn. Dumt.

Så. Då tar vi väl och går vidare och gör något vettigt av den här eftermiddagen. Först på programmet? Älsklingens levergryta! :)