Nattamat

Vad är det egentligen som gör att man får ett behov av att stoppa mat i munnen när man är rastlös. Och då menar jag verkligen konstant matintag! När det är lugnt på jobbet till exempel, eller kanske framför allt då, är jag konstant sugen på något att stoppa i munnen. Mat allstå. Inatt råkade det finnas en chokladkaka med havssalt i väskan, kvarlämnad efter helgens godisfrossa. Gissa om den är slut snart?

Min kropp verkar ha fått för sig att tiden går fortare om jag har något att tugga på... Dumt!


Dagens visa

Rihanna's Umbrella fast med kristen tvist. Kreativ kille den där Coffey Anderson :)Fredagsblues

Lite fredags-bluesighet framför muffinsplåtarna i köket med Melissa Horn i högtalarna.

Undrar: om man kanske skulle fixa biljetter till fröken Horn's konsert - någon som hänger på?
Tänker speciellt på: fina mormor, S, A och E - var starka och kom ihåg att Gud är med er!
Saknar: älsklingens famn!

Trendspaning

Senapsgult ska visst vara väldigt "inne" i höst. Avdelning 27 A är härmed utsedd till årets trendigaste sjukhusavdelning! Senapsgult golv á la sjuttiotal snittsigt matchat med citrongula väggar och en lätt unken, instängd doft. Smashing!

Äntligen...

...har nya almanackan dykt ner i brevinkastet och jag kan ä.n.t.l.i.g.e.n. planera och styra upp mitt liv. Beställde en lite större variant i år så nu får det plats med extra mycket skoj (eller extra mycket stress..?)!


Lullaby

Var tog de varma, ljusa sommarnätterna vägen? De försvann förstås någonstans i regnmoln och höstmörker. Lika bra att krypa ner under täcket och försöka vakna i tid imorgon istället. Ta vara på lite dagsljus, ledig dag och allt (förhoppningsvis utan alltför mosig "jobb-baksmälla"). Lite läsning och en vaggvisa från Hoffmaestro på det så borde man väl sova gott sen. Sussa sött, vakna vacker! ♥Svunna tider

Rotar runt bland lite foton som väntar på att få bli inklistrade i pärmar (tänk om man hade en liten hustomte hemma som kunde hålla efter det där med fotoframkallande och klistrande, vilken grej va!). För en som mig, som har sorgligt dåligt kom-ihåg, är foton en toppenuppfinning. Så mycket kul man gjort som man glömt!

Så här glada var ett gäng kusiner för två år sedan, efter en dag med bröllops-serverande. En aning trötta och kanske en aning fnissiga, men garanterat nyktra (flaskan kan ju annars se lite misstänkt ut...)! :)


(och varför sa ingen åt mig att stoppa in blusen i kjolen? Ser ju slarvigt ut ju!)


Nattligt samtal

Hört i en liten lägenhet på Mellangatan strax innan sömnen gjorde sitt antågande.

- Du är perfekt.
- Nää, lika perfekt som alla andra människor.
- Imperfekt.
- Det är svårt att vara i presens.
- Mm...
- Det är lättare att i tankarna vara i futurum och imperfekt, än att vara i presens (här känner jag mig väldigt djupsinnig och filosofisk)

Sen gick samtalet över till korvgubbar.

Just married?

Men så fiffigt! Jag och älsklingen behöver inte lägga ner en massa tid, pengar och tankeverksamhet på att ordna ett bröllop i framtiden. Det borde väl räcka med att klippa in våra ansikten på DE HÄR bilderna. Paret råkar ha samma namn som oss, hon råkar ha en sån frisyr som jag tycker är supersnygg och hur härligt vore det inte med en vigsel ute i Guds natur med gummistövlar på? Platsen råkar dessutom påminna en aning om vårt abborr-metar ställe. Klappat och klart liksom! Eller vad säger ni? Jag brast i alla fall nästan ut i skratt när jag surfade förbi den där sidan. Lite känslan av att se en glimt av sig själv i en möjlig framtid. Knasigt... :)


Upptäcker den ädla konsten att mobilblogga...

Upptäcker den ädla konsten att mobilblogga. Ett tecken på att jag har för mycket ledig tid idag?


Bloggtips

Måste passa på att välkomna min systersyster till bloggvärlden. Min fina fina syster som med en skvätt ironi skriver om hur hon försöker få vardagen att gå ihop. Och skriver det gör hon väldans bra! Här kan man läsa hennes koncentrerade funderingsjuice!


Tjejmilen 2011

Strålande sol och Gärdet fullt av förväntansfulla tjejer/kvinnor/damer/tanter.
Lite uppvärmning med hurtiga instruktörer och pepp-musik.
Japp, jag klara't!! En timme, sexton minuter och några sekunder. Sisådär fytiotre minuter långsamare än vinnaren, men vad gör det. Roligt var det och i det sköna endorfin-ruset efter målgången kände jag att jo, det här måste vi göra om ju! Eller vad säger du mammsen? ;)


Den där milen

Tjugoförsta september tjugohundratio. Konditionstestet. Det där testet som gav mig den brutala, och kanske inte helt oväntade, sanningen. Svart på vitt. Du. Måste. Börja. Träna! Springskorna åkte på och i huvudet började en galen idé ta form. Den här idén. Helgalen.

Resan har varit lång men imorgon gäller det. Tredje september tjugohundraelva. Jag och trettiotusen andra tjejer/kvinnor/damer ska stånka runt en hel mil. Tjejmilen. Roligt. Spännande. Nervöst! Trots att negativiteten sprutat ur mig under svettiga joggingrundor (förlåt älskling för allt gnäll!!) så är det inte utan en uns stolthet jag drar på mig löpartightsen på lördag (bara en sån sak - jag har väl aldrig trott att jag skulle visa mig offentligt i löpartights!). Jo då, jag klarade det. Jag tog tag i det där med träning och jag kan med säkerhet säga att jag inte längre har en fysisk ålder jämförbar med en dåligt syresatt medelålders kvinna.