Soffpotatis

Ordet "soffpotatis", personifierad. Så har jag kännt mig idag. Som en riktig soffpotatis. Lite krabbig i hals och näsa, tung i huvudet, ont i magen och allmänt jättehängig i kroppen.

Soffpotatis.

Ungefär som sådär man ser på TV, när en person står stilla och allt annat snabbspolas runt omkring. Så har jag kännt mig idag, som att jag suttit i soffan och allt utanför min lilla bubbla snabbspolats.

Dagens bra: Skrivit CV, sökt utbildning och poppad tokmycket popcorn.


Regnkappa?

Måste vara de senaste dagarna ihärdiga grå-väder som fått mig att vilja ha en ny fin regnkappa. Någon som har tips på var man får tag på en sådan? Alltså ingen regnrock, utan mer som en kappa. Gärna lite söt och gärna med något rött i så jag kan ha mina röda stövlar till :) Har sett att Didrikson har någon variant, men den kostar ju därefter...

Gapa och svälg - nu är de hälg

Två hela dagar utan ett enda måste. Sååå skööönt!!! Och det bästa av allt: jag kan krama på älsklingen när jag vill :)

Puss på're! ♥

Meddelande från trafikredaktionen

Två trafikolyckor på den inte alls långa vägen från jobbet och hem. Dryga femton minuter i bilkö för en trött syster - snark! Speciellt med femtioelva lastbilar och långtradare framför - snaaark! Men men, huvudsaken ingen skadat sig allvarligt.

Och mitt i allt kan jag inte låta bli att bli irriterad på alla människor som susar förbi i omkörningsfilen. Hur tänker man? Okej, nu har jag en lång bilkö framför mig, på radion (om man har den på förstås) varnas det för halka och bilolyckor. Nä om man skulle ta och bränna om bilkön kanske? De åker säkert i snigelfart bara för att det är kul. Eller vaddå?? Självklart måste de lite längre fram lirka sig in i bilkön igen. Eftersom vägen är, just det, spärrad på grund av bilolycka. Stressade samhälle!!

Märker lite nu och då på vintervägarna att min egen dikeskörning för några år sedan och årets älgkrock minsann satt sina spår. Fick obehagliga rysningar i hela kroppen när jag såg den krockade bilen i snövallen. För den som inte upplevt den där känslan precis innan smällen, den millisekund man fattar att nu smäller det, dig kan jag informera om att känslan är fasligt skrämmande. Blä!

Ska det fortsätta vara så här halt på vägarna blir det ju ingen sushi till middag idag heller. Och jag som är så fasligt sugen (ditt fel L ;P)!! Får väl öppna en burk tonfisk eller nåt istället... Lyxigt liksom...

While you were sleeping

Casting Crowns - While you were sleeping. Varför har jag inte lyssnat på den förrut?? Gôtt mos liksom.

Ett annat gôtt mos var kvällens övning med lovsångsteamet. Så härligt! Och vad djuuuriska duktiga vi är!

Föresten blev det inget städande idag. Tänkte att jag måste ju ha något att göra imorgon också. Bra tänkt va? :)


Måndag

Klev, hör och häpna, upp innan klockan tio idag. Och inte för att mobil-larmet ringt, utan för att kroppen ville starta dagen. Konstigt. Måste vara solens fel...

Hur som helst skönt att vakna utvilad. Nu blir det frulle innan det är dags att ta itu med dagens lååånga att-göra-lista. Först ut blir lägenhetsstädning ackompanjerat av Spotify's bli-glad-lista på hög volym. Dä' ä' bar' å åk'!

Föresten är det här mitt fyrahundrafyrtioförsta inlägg. Och så är jag sugen på att köpa skor. Så. Då var dagens viktiga ämnen avklarade.

Pöss! ♥


Påsk-prewievBest of Blocket

För den som har tid över och inget att göra: www.bestofblocket.se. Lite småroligt och väldigt väldigt konstigt...

Fredagkväll. På olika sätt.

Fredagkväll. En stor del av befolkningen fixar tacos och myskväll i soffan. En annan stor del fixar partymakeup och drar iväg på roligheter.

Inte jag. För jag är landstingsanställd. För mig räcker det att dra på sig en sunkig t-shirt, dra en snodd i håret och åka iväg till jobbet, lagom till att folk börjar bänka sig i soffor och hitta på kuligheter.

Ibland känns livet inte helt rättvist.

Bilprovning och potatismos

Min fina röda pärla seglade elegant genom besiktningen idag. Inte. En. Enda. Anmärkning. Helt blankt papper - det har aldrig hänt förr! Omdömet "ovanligt lite rost" klingade dessutom som ljuv musik i mina öron. Att pärlan dessutom drar rätt mycket mindre bensin än förra rosthögen gör att den där extra vindrute-utgiften känns helt okej. I like my car ♥

Detta fantastiska utlåtande firades med stekt salt sill, gräddkokt lök och riktigt potatismos (lyxmiddag, eller hur? ;P). Kändes väldans husmans-nyttigt kan jag lova.

Min älskling har för övrigt en dold talang för att göra eget potatismos. Perfekt kladdighet och lagom mycket morot + persilja i. Hur lyckligt lottad är inte jag som får ta del av denna talang? Mycket lycklig! :)


Spring please!

Pink is the new red in casa de moi. Och så hälsar vi våren välkommen med tre starka hej; Hej Hej Hej!!

Åre

 
Lek på G och L i full färd med frukosten.

 
Sötnötterna!

 
Allsång och massage i köket.

 
Med andra ord.


Hm... vem ska få städa toaletterna...?


Jobba. Jag? Näää...

Gissa vem som är totalt omotiverad till att jobba inatt? Ledtråd: den tröttaste systern i hela landstingshuset. *trumvirrvlar* .....Moi! So far so good, men man vet ju aldrig. Det kan ju braka till och dundra in både kreti och pleti innan man hinner säga grisblink. Och just precis den här natten är jag allt annat än upplagd för jobb. Blä!

För övrigt har jag haft en helt fantastiskt bra sportlovsvecka. Så skönt att få komma ifrån vardagen och bara leva i en härlig läger-bubbla. Tidiga mornar (not my cup of tea dock!), matlagning till hungriga utförsåkare, disk och oändligt plocka-fram-plocka-undan-pyssel, sjukstuga (blev man inte sjuk under lägret så blev man det efter lägret), busiga små go'killar och kvällar fulla med allsång (av allsköns tonarter och musikstilar), spel och lekar. Energikrävande men helmysigt att få umgås med alla dessa finfina människor. En vecka utan varken TV eller internet och inte sakna det en endaste gång. Bara en sån sak.

Och med en endaste bränd grötkastrull tycker jag vi får godkänt som mattanter. Djuuuriska va rutti' vi är! ;)

I lördags fick jag förmånen att hänga med på hamburgergrillning-och-pulkarace-kalas också. I solsken. Ruskigt så kul! Inte ens några kilometers promenad över sjön i full utomhusmundering kunde locka fram mina negativa sidor. Och inte heller den där blöta sörjan under skaren som sipprade in i skorna när man trampade igenom kunde få humöret att dala. Ibland förvånar man även sig själv. Lördag var en sån dag. En bra dag utan klagomål. Tack Gud för det!


Sportlov!

Skönt med lugn hemmakväll, familjen samlad för att fira allra finaste lillebror (som diskade åt mig igår - tack för det!!!). Batterierna behöver laddas en aning inför ett sportlovsläger i Åre. Tänkte köra en repris på fjolårets bejublade succé(?) som mattant där. Riktigt skoj! Det var ju faktistk där, för ett år sedan, som jag med mina enorma kökskunskaper(??) lyckades charma älsklingen också... Eller var det han som charmade mig kanske? *tihi*

Mot Åre och vidare!

Packa...

...pappas kappsäck, packa pappas kappsäck, pappa pappas kappsäck, passa kappas pappsäck, pappa pappas pappsäck...

...snart... jag "ska bara" först...


Godnatt-sång

Rätt knasig text, men jag kan ändå inte låta bli att tycka om John Mayer's version av Free Fallin'. Lagom soft, akustiskt gitarr, skön röst och härliga stämmor. En luta-sig-tillbaks-och-bara-njuta-låt. Från mig till dig :)På spåret

Appropå På spåret... Den där Peter Apelgren, kul kille det där! Oj, nu blommar visst intresse-björken också...

Att handla mat i storpack

250 fiskpinnar
5 liter gräddfil
200 skivor hårt bröd
50 liter nyponsoppa
15 gurkor
24 liter mjölk
10 kilo potatis
99 tortilliabröd
8 kilo ost
osv osv...

STORhandling till fyrtiofem personer på sportlovsläger. Inte så lättpackat, men väldans roligt. Åre nästa!

Är fortfarande helt kraschad efter natten som var, slut i både kropp och knopp. Så nu sitter jag här i soffan och undrar; vad gör folk på fredagkvällarna egentligen?? Alltså, när man inte jobbar, inte är i kyrkan och inte är på Fredax. Vad gör man då?
Käkar tacos? Well... Findus fick bjuda på paj...
Bullar upp med godis? Två rutor mjölkchoklad är det enda huset kan frambringa...
Tittar på Let's dance? Nej tack!
Zappar över till På spåret? Aha! Nu börjar det likna nåt! Jag har ju i alla fall klarat Retur-frågan... en gång... :)

En ovanlig torsdagsnatt

Ett ord: Mardrömsnatt.
Ett tips: Doktorer - kliv ur sandlådan och kommunicera med varandra!
En önskan: Dompetenta och empatiska doktorer...
Ett tack: Strul-nissen somnade och hans hjärta slår.
Ett till tack: Att inte ST-höjningen kommit än.
Ett ojsan: Morgonrapporten idag kommer bli strulig utöver det vanliga (sorry!).
Ett kom-ihåg: Glöm inte lämna bilen för vindruts-byte nu på morgonen!!


I'm feelin' blue...

Har stirrat på samma blå kurva två hela nätter nu. Kommer drömma om blå kurvan hela dagen. Och förmodligen stirra på samma kurva inatt igen.

En blå kurva och siffran 82. Åtta. Tvåa. Ett uruselt men i nuläget acceptabelt värde. Stackars människa!

Harry Haffa (and friends)

Andra gången på några veckor jag blir stoppad för blåskontroll, på precis samma ställe. Och då har jag passerat utan att bli stoppad en gång också!

Verkar som att polisen i min lilla stad inte spar på krutet. Bra säger jag. Varför inte liksom? :)

Och jaa, jag klarade mig den här gången också (fast han väntade lääänge lääänge innan han tittade upp från sin lilla display!?).

Oplanerat

Efter att mitt fina fika-sällskap åkt blev det fasligt tomt. Jag fattade först inte riktigt vad som hände, vad som saknades. Så gick det plötsligt upp för mig att jag hade tre helt oplanerade timmar kvar till övningen med teamet. Tre oplanerade timmar. What's next liksom? Slänga kalenderna i soporna? Sluta skriva kom-ihåg-listor? Otäckt!

SCB

Statistiska Centralbyrån tyckte att det var dags för mig att delta i en undersökning. Igen. Nyss var det tandhälsa, nu gäller det sjuksköterskor. Visst tänkte jag, kan jag väl. Trehundrafemtielva frågor senare känner jag mig lite tveksam. Tar det aldrig slut?? Bland annat ska följande påstående värderas:

"Sjukhusledningens agerande visar att det prioriterar patientsäkerheten högt"

Eh... skratta eller gråta?


Tankar om vinter, tänkta på väg till Coop.

Snö snö snö
ge mig tö tö tö
så jag kan så ett frö frö frö


Eller

Snö snö snö
jag tror jag vill dö dö dö

Nä, inte vill jag dö heller! Men så här då

Snö snö snö
jag vet inte vad jag ska gö' gö' gö'
om jag inte får tö tö tö

Eller

Nu vill jag säga adjö adjö adjö
till all denna snö snö snö
snälla ge mig mera tö tö tö

Känner mig väldans kulturell och poetisk idag ;)