Ett skepp kommer lastat

Med vadå, undrar ni?
Med lite allt möjligt smått och gott som behövs inför varje arbetspass, ett par gamla klumpiga, säkert ganska ofräscha, arbetsskor, en tidsskriftsamlare med bra-å-ha-papper och ett par svettiga strumpor.
Voilá, får jag lov att presentera mitt skåp!


Ryssvärme

Apropå ryssvärme... En riktigt varm sommarkväll, det är grejer det! Härom kvällen när hela familjen samlats under samma tak passade vi på att plocka ut TV:n och ostbrickan på altanen. Filmkväll med skogen som sällskap medan mörkret faller - en mycket bra avslutning på en sommardag! :)


Kalas-lördag

Nattens arbetspass avslutades med att försöka sanera ett rejält bajskalas. Så kommer man hem. Sover. Vaknar. Går till toaletten och hittar ett bajs-kalas i duschen. Ett väldigt litet kalas tillverkat av kattbajs, men ändå. Kan det räcka med kalas för ett tag framöver nu kanske?

Ska tillägga att det verkligen inte tillhör vanligheterna att Koi bajsar utanför sin lilla toalett, tvärt om så är det väldigt ovanligt. Den där billigare kattsanden var visst ingen höjdare... Omtänksamt i alla fall att kalasa i duschen, där det lätt går att göra rent :)

Shopping

Pustar ut efter en loppis-tur med allra bästaste bästa kusin L. Ett stycke tillbringare fick följa med hem. En sjuttiotals(?)sak från Gustavsberg - gillar't! En liten shoppingtur i Härnösand blev det också och jösses om jag hade haft en släpkärra och åtskilliga tusenlappar på kontot (och väldigt mycket mer förvaringsutrymme i lägenheten). Då hade jag fyllt släpet till brädden med porslin och fina burkar!! :) Tack L för en härlig eftermiddag!

Ett minuspoäng till mig själv för valet av långa varma jeans dock... Men så går det när man sovit hela förmiddagen och missat att det visst blivit varmt ute. Är det månne ryssvärmen som kommer på besök?

Grannlandet

Man borde ju förstås skriva något vettigt och klokt om allt det där hemska som hänt i Norge förstås, men jag känner mig helt enkelt tom. Ofattbart. Fruktansvärt. Trots att de basunerats ut många gånger nu får jag fortfarande en klump i halsen när jag ser bilderna från ön och tänker på den mardröm ungdomarna varit med om.

Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på alla som lever med dessa bomber och dödsskjutningar. Varje. Dag. För att inte tala om svältkatastrofen i Somalia... Huh... Det är så mycket som händer i världen så man törs knappt titta i en tidning snart.

Tack Gud att jag får ha min trygghet i Dig när världen runt omkring är totalt galen!


Note to self:

Min vistelse i Landet Ledig är över för i år och nu när man jobbat en vecka är semestern snart ett minne blott... Och, en liten påminnelse till mig själv när jag snart börjar klaga på att jag minsann aldrig är ledig och aldrig hinner göra något kul:

Kära Syster Slarvig. Jo då, du har varit ledig och du har haft kul . Mot slutet av semestern tyckte du att du varit ledig jättelänge och du kände dig utvilad. Solat, badat, grillat, varit lat, slagits med bromsen på Lappis, läst och lyssnat på böcker, fiskat, slipat rost... Helt enkelt en skön semester.

Just det ja, så har du spätt på sockerberoendet (och vikten - hur mycket kakor och godis kan man få i sig på fyra veckor egentligen??) och slarvat med Tjejmilen-träningen också... Ajabaja!

...del III...

Fåfängan tittar i spegeln och konstaterar surmulet att jo, det stämmer. Det där brunbrända man lyckas åstadkomma under soliga dagar försvinner väääldans fort. Och ansiktet är först med att blekna. Ungefär som att färgen liksom skulle rinna av.
Summa summarum: när man återvänder till jobbet efter fyra veckor i Landet Ledig ser man nästa lika blek ut som innan.

Fåfängan suckar tungt och sneglar mot brun-utan-sol-flaskan... skulle man kanske.....