Omvårdnadsstatus kl 02:57

Kommunikation: Relativt klar och redig, orienterad i tid och rum (kan ju ändras om någon timme eller så när sirapen börjar rinna till i hjärnkontoret...)

Andning/cirkulation: Bltr okänt (hittar ej den automatiska apparaten), puls 72. 
Sat 100% på luft, ingen dyspné. Temp 37,3.

Nutrition: God matlust, stort sötsug. Snart tryckt in en halv ask Läkerol.

Elimination: God effekt på diuresen av tidigare intagen tekopp. *eh...*

Hud/vävnad: Trött, blek och glåmig hudkostym R/T avsaknad av sommar och solsken.

Sömn: Kämpar emot...

Välbefinnande: Mår trots den sena timmen relativt väl, gott humör. Dock less på alla miljoner röda larm som ploppar upp bredvid mig!

Observation/övervakning: TELE - har ingen. Men regelbunden rytm, gissar (eller hoppas) på sinusrytm ;)

Samordning: Åker till Stockholm imorgon för att ladda batterierna och adventsmysa med hjärtevännen, tågresa bokad till kl 11:32. Superlängtar!!!

Julklappspengarna som försvann

Nu snackar vi vältajmat. Att alla STORA räkningar kommer samtidigt. Och att detta inträffar just nu. Inför december. Är inte det vältajmat så säg? Vältajmat, men framför allt otroligt dumt. Tror att jag ska ta och skicka ett litet tillägg till Herr Tomte:

Kära tomten.
Glöm det jag önskat tidigare, stryk allt. Nu är det cash som gäller. Cash eller möjligen en räkningsfri månad eller två... Tack på förhand /en som ska äta massor med pepparkakor och bli supersnäll, snart...

Jamen god jul då. Och grattis syrran eftersom du är den enda som kommer få julklapp av mig i år. Det är nämligen den enda jag köpt hittills och nu har elleverantör, försäkringsbolag, CSN, transportstyrelse, radiotjänst mfl tagit det mesta av min lilla lön.

Typ så.


Förlåt mig...

Här har vi en som lyckas sätta ord på vad många inom vården känner. Bra skrivet! Tänk om de som bestämmer och håller i pengarna kunde förstå. Jag är övertygad om att vården skulle se annorlunda ut då. Och inte till det sämre, för så mycket sämre kan det väl inte bli. Eller?

LÄS HÄR!


Svininfluensans ankomst...

Beware - The svininfluensa is all over us!!

Och jag känner mig krasslig... Bra att man är ledig några nätter efter den här då, så man kan ligga hemma och vara sjuk på ledig tid. Verkligen hygglo.


Dagens vardagslyx: Vaknade idag av att världens bästaste älskling fixat mumsig fläskfilé och potatisgratäng. Och jag behövde inte ens diska efteråt! Lyxigast :)

Trehundrasextiofem dagar

Igår firade min blogg ett år. Det hade jag nog inte kunnat tro. Att intresset skulle hålla i sig så läng som ett helt år. Trehundrasextiofem dagar av meningslöst nonsens, det ni :)

Det hela "firades" (nä, det var verkligen inget att fira, men man kan ju låtsas eftersom det är kul med firande :P) med älsklingens goda chili con carne, cinnamon chocolate ship cookies och Bullerbyn...

*Hurra hurra hurra*


Natten som skrevs in i världshistorien

Det här blir en natt att skriva in i värlshistorien. Helt. Otroligt.

Först en massa pyssel. Blodprov, blodtryck, röntgen, piller och sprutor i massor på varenda en av mina patienter. (Tack underbaraste kollegor!! Utan er hade jag inte varit klar än...)

Och sen då? Sen slår abstinensen till och vips är hela systerstyrkan engagerad i timtal. Med en enda patient. Helt. Otroligt. En enda patient som trots diverse piller och injektioner i hästdoser kämpar, stretar och argumenterar emot.

Helt. Otroligt.

Om spänning i vardagen

Alltid lika spännande att smyga in till en patient när elektroder lossnat eller batterier ska bytas. Speciellt nattetid. Man vet ju liksom aldrig vad som väntar. Har elektroden lossnat för att patienten i fråga är uppe och kissar? Snurrat loss den i sängen? Har indianerna lämnat kanoten och patienten helt sonika tagit av sig sladdarna (här snackar vi alltså totalförvirring)? 

I det första fallet kan det hända att patienten kissar i flaska - inte så kul att smyga in då, nej. "Eh, jaha, ja men okej då förstår jag varför det lossnat... eh... kommer tillbaka..."

I det andra fallet måste man oftast väcka patienten för att fixa det som ska fixas - inte så kul. Om man inte försöker sig på att lirka utan att väcka patienten. Vilket ofta slutar med att patienten vaknar av att undertecknad syster står och "gräver" under täcket. Ja, ni förstår ju själva - inte så kul.

I det sistnänmnda fallet slutar det oftast med förmaningar och förklaringar om att sladdarna är ajabaja och doktorn-vill-att-sladdarna-är-kvar-dravvel (blandar man in "doktorn har sagt" brukar det i förvånandsvärt många fall lösa sig), tills tålamodet runnit ner i skosulorna och knölats ihop under hålfoten som en irriterande knycklig strumpa - inte så kul.

Är inte livet spännande ändå? :)


Landstinget... igen...

Visste ni föresten att landstinget har en alldeles egen konstkonsult. Allvarligt?!! Jag trodde i min enfald att landstingets uppgift var att ta hand om sjuka människor. Inte konst.

Och så undrar jag vad de landstingspolitiker som har mage att lägga miljoner kronor på konst, kultur och annat skräp (det finns faktiskt flera andra som klarar alldeles utmärkt att ta hand om de områdena), vad de helst vill ha om de till exempel drabbas av en hjärtinfarkt. En sjuksäng och kunnig vårdpersonal? Eller en tavla?

Finns det verkligen så mycket politiker och konsulter att inte alla kan hålla på med själva sjukvården? För det måste ju vara därför de ens överväger att lägga pengar på annat. Eller? Rätta mig gärna om jag har fel!

Varför jobbar man kvar för en så dålig arbetsgivare? Landstinget Västernorrland...

Från bus-Koi till mys-Koi

Verkar som att Sveriges mysigaste lilla katt krypit in i den svarta busiga päls som brukar flyga runt här hemma. Bokstavligen flyga. För hoppa högt är liksom fasligt roligt om man heter Koi och får något att hoppa efter. Helt allvarligt kommer den här katten knalla runt på sina två bakben en dag...

Hur som helst så är det mysigt med en varm spinnande liten varelse i knät när man sitter frusen och längtar efter älsklingen. Me like mys :)

*pustar ut*

Puh!!! Sex timmar senare är alla papper ÄNTLIGEN organiserade och lättåtkomliga. Lyckades rensa ut en hel påse skräp också - skönt! Har dessutom lyckats trycka i mig en halv sats chokladbollar, sett en Arg Snickare x flera och beställt årets första julklapp. En julklapp som även jag kommer uppskatta mycket. Egoistiskt? Well... varför ska man inte få unna sig själv lite kul ibland? ;P

Om inspirationen sitter i även imorgon så blir det minsann mer utrensning... Kanske kan lyckas pricka av något mer på min tjugopunkters-att-göra-under-hösten-lista. Hej nya organiserade liv, här kommer jag!


Dagens sentimentala, "softa" och smöriga Spotify-tips:

* Eva Cassidy - Time after time (akustisk gitarr, skön röst - tummen upp!)
* Ray LaMontagne - Winter birds (skönt soft)
* Erlend Bratland - Here comes the flood (smörigt som bara den, men jag diggar killen)
* Ryan Adams - Wonderwall (bra varva-ner-låt, funkar alltid)
* Sonja Aldén - Du är allt (älskar texten)
* Foy Vance - Homebird (skön takt, sköna stämmor...)

Rapport från en organiseringsnörd

Idag har jag nogsamt sett till att inte boka in något på schemat efter förmiddagssovningen. Behöver lite andrum... Eller snarare en uppsamlings-eftermiddag. Ta itu med alla småsaker som samlas på hög lite här och där. Känns dessutom bra att ha något att pyssla med, för att inte längta ihjäl sig efter Mr M... *suck*

1) Tvätthögen, eller näe - tvätthögarna, går snart inte att gömma undan utan väller ut över hela sovrummet. Hög tid att hissas ner i källaren och boka tvättid! Check!

2) Att-göra-högen med diverse papper, pyssel och projekt väller även den ut över sovrummet. Bör gås igenom å det snaraste. Organiserad, men fortfarande en del som måste gås igenom ordentligt...

3) Alla mappar med räkningar och viktiga måste-spara-papper är sprängfulla. Går snart inte att ha koll på vad som finns vart. Måste organiseras pronto. Check! Bara lite jobb-papper kvar att stoppa in i pärm.

4) Och så ett stående inslag i vardagen: fixa kattlådan... Check!


Ute singlar snön sakta ner och lägger sig som ett ulligt, gulligt täcke över allt grått - mys! Och här inne sitter jag nu på golvet omgiven av en cirkel med pappershögar och värmeljus (ser nästan ut som någon mystisk inhemsk ritual, sånt man ser på TV om huvudjägare i Afrika. Typ.). Hillsong höjer stämningen från högtalarna och kaffet med kola-smak håller socker-/koffein-nivån uppe. Organiseringsnörd som jag är så tycker jag faktiskt sånt här är kul. Att få sortera papper, sätta in i pärmar och skriva fina lappar. Let's get ready to ooorrrrganize!! :)Objects in the picture may appear smaller than they are in real life *suck*


Smärtsamma avsked? Nej tack!

Imorrn åker Mr M tillbaka till sin stad. Och som vanligt är jag emotionellt labil minst ett dygn innan dess. Så här fungerar nämligen jag: om dammluckorna väl öppnas (läs: tårarna kommer), då förblir de öppna. Går liksom inte att stänga hur mycket man än vill och hur arg man än blir på sig själv för att man är så löjlig. Vilket förstås leder till ännu mer transparent flöde... Trots att jag är obeskrivligt tacksam för varje stund vi får tillsammans. Trots att jag vet att jag överlever och att vi ses igen. Trots att jag verkligen inte har något att klaga på.

Trots allt detta. Jag ogillar å det grövsta att säga hej då. Blä!

Friday I'm in love :)

Vaknade med ett leende idag. Trots sömnbrist. Bara för att det är en så bra dag idag. Fredag.

Började med en avsvinifieringsbehandling. Fått det omtalade influensavaccinet vettu. Vet inte om jag vill ha det, men nu är det hur som helst gjort. Är beredd på ordentligt värk i armen (inget ännu) men hoppas slippa febern...

Har hunnit shoppa matvaror och en liten överraskning till mig själv också. En överraskning som skulle kunna sluta i katastrof, i värsta fall med att jag tappar allt hår. Men men, något måste göras åt mitt svinto-rufs och det nu! Det kan ju liksom inte bli mer än fel. Eller hur?

Idag har jag dessutom äran att få dinnera med bästis L också. Sweet! Och sen blir det övning inför Gospel Night i kyrkan. Ser verkligen fram emot det. Har blivit rätt många spelningar för lovsångsbandet i höst, och det blir bara roligare varje gång :) Love it!

Som grädda på moset, lök på laxen och tårta på tårtan så kommer älsklingen ikväll. Weiiii!!

Ha en superduperskön fredag allihopa!! Det ska minsann jag ha ;)Tack min älskling för ett helt fantastiskt bra halvår. Tänk va, sex hela månader. Du och jag. ♥


Dagens kloka

Ojojoj, här spottas det ut både inlägg och kloka ord i massor nu för tiden! Eller hur? *hihi* Men vad gör väl det? Det här är så bra, så det kan jag inte låta bli att bjuda på.

"Gud är inte så stor som du tror. Han är större!"

Och till det säger vi: Amen and hallelujah! ;)


Ljus i mitt hus!

Två små smörgåsbrickor var dagens "mission". Gigantiskt ljusfrossa blev resultatet. *harkel* Hittade bland annat de små sötnosarna här nedanför på IKEA. Fiiina!! Och förhoppningsvis kan man spara ljuskoppen när själva ljuset brunnit ner. It's all about recykling bejbi! ;)Jo, sen råkade en finfin dörrkrans följa med hem också. *harkel host host* Röda bär och rostiga stjärnor. För det är ju viktigt att ha... Eller?!Dagens gastronomiska läckerhet

Enjoy!?


Varför man ska vara sig själv

Oj så tänkvärt. Så klokt, rätt och riktigt! Tänker stjäla ett citat från min braiga kusin L:

"Var dig själv, alla andra finns redan"


Snön ligger vit på taken...

Inatt har det snöat näst intill hela natten. Hela världen utanför sjukhusfönstren är täckta i ett vitt lager blött och kallt. Och inte sådär frostvitt, utan riktigt vitt. Och tjockt. Snö helt enkelt.

Tills nu. Nu börjar det övergå mer i transparant form. Hoppas man slipper skrapa rutorna på bilen bara...

Det Stora Mörkret

Nu är det här. Det Stora Mörkret.

Mörkt när man jobbar (såklart), mörkt när man kliver ut från jobbet på mornarna. Mörkt när man somnar, ännu mörkare när man vaknar. Kvällen fortsätter sedan i ett kompakt mörker tills man åker till jobbet och fortsätter jobba i mörker.

Är det så konstigt att man gillar att tända ljus? Don't think so...

Humle och Dumle

Idag har mitt livs första köttfärslimpa tillverkats. Förmodligen första gången jag gratinerat blomkål också... Men gott blev de! Och min underbara älskling har tillverkat dumlemuffins med vit choklad.

Ja man kan inte annat än vara gladare än gladast :)


Dumlemuffins = mums mumsigare mumsigast!!


Gårdagens kloka

Att vara kristen är att vara en optimistisk pessimist.

Ett tandläkarbesök och 650 kr senare.

Tuggade tuggummi i bilen på väg hem. Lite lagom slö och trött. *tugg tugg tugg... SPRAK*

!!!!????

Fyllningsbit nummer två fastnade i tuggummit och i tanden gapade ett ännu större hål. Underbart! Tack vare snälla tandläkare som gav mig tid en halvtimme efter jag ringt (det kallar jag service!) så sitter jag nu här och ser stroke-drabbad ut med lite sned mungipa och saliv som droppar. Typ så.

Nu väntar jag bara på att gommen ska helas så jag kan svälja ordentligt. Man kan ju tycka att det efter fyra dagar skulle börja kännas bättre, inte sämre.

Mungipan är för övrigt en rätt bra representant för hur resten av kroppen mår. Man blir liksom lite så efter ett och ett halvt dygn med ca två timmars sömn. Sned, seg och lite bedövad.

Gôtt å leva

Tröttheten slog till. Som om huvudet skulle vara fullt med sirap - segt och tungt. Om jag sväljer mitt saliv (vilket jag gör lite nu och då) värker gommen. Däremellan liksom kittlas det. Halva underkäken stramar. Titt som tätt bultar det till runt min trasiga tand. Ögonen svider av den torra luften. Imorgon får jag sova cirkus en timme efter jobbet.

Bara fyra och en halv timme kvar tills arbetspasset är över. Är detta priset man får betala för en mysig kväll med T, A och Mr M?

Livet är uuunderbart!

RSS 2.0