...del II...

"Jag vill bli ÄNNU brunare!" sa fåfängan.
"Okej" sa jag och packade picknickväskan igen (eller ja, det var mest J som packade...). "Och föresten, underbenen har jag bränner man ju aldrig, onödigt att smörja".

Efter en tur till den lilla sjön där grovt räknat åttiofem procent av kommunens befolkning befann sig, mer sol, mer sommarprat och första doppet, ser fåfängan sig nu i spegeln och konstaterar nöjt: "Jojo, längesen man var sähär brun. Och röd-bränd på underbenen också, jojomensan...".

Fåfängan den fåfängan...

"Jag vill bli bruuun!" sa fåfängan.
"Okej" sa jag och packade picknickkorgen.

Sex timmar med sol, hav, sommarpratare, räkmackor och grillkorv, röd som en kräfta men glad i själen och med en hårblekning på köpet. Fåfängan tittar sig i spegeln och konstaterar med ett leende: "Ett svullet, bränt öra... det var det värt!".

Det där med disken...

Fördelen med att starkt ogilla att diska: diskar man sällan så tar besticken slut i lådan lite nu och då och då kan man ju passa på att torka ur den. Lådan alltså. Vilket man (jag) aldrig gör när lådan är full.

Nackdelen med att starkt ogilla att diska: ja, jo, man har ju inga bestick att äta med...


S.E.M.E.S.T.E.R

Så är den äntligen här, den enormt efterlängtade semestern. Firar det hela med att städa toaletten och rensa avloppet... Toppat med lite magkatarr. Joråsåatte...

P.S. Tack bästa älskling för hjälpen!!

"Sista chansen nu!"

Är det någon som kommer ihåg det där Hugo-spelet som fanns när man var liten? Om jag minns rätt gick det på något barnprogram, där man fick ringa in och styra trollet Hugo via telefonen (jag tyckte alltid att de som ringde in var otroligt dåliga...). Hur som helst utropade Hugo "Sista chansen nu!" när man gjort av med nästan alla liv och den frasen har stannat i mitt minne (avdelningen onödigt att komma ihåg). "Sista natten nu!" ekar med Hugo-röst som ett mantra i huvudet, "Sista natten nu!". Sex timmar kvar, sen checkar jag ut hjärtsyster-hjärnan och låser in den i skåpet tills den tjugonde juli.

Väldans tjat om denna semester, I know, men det kan inte hjälpas. Jag bröt ihop en aning igår (J, jag fattar inte hur du står ut med mig!??) över dumma magen och dumma tröttheten, men nu börjar semestereuforin infinna sig igen. Den mycket välbehövliga semestereuforin. Rackarn's fiffig uppfinning det där med semester :)

Till magen

Alltså magen, jag är lite less nu på allt krångel. Kan du kanske ta och tagga ner lite, i alla fall över semestern? Ska vi säga så?

Och genast för tankarna mig till Apotekets mag-reklam: Hur ser arbetssituationen ut i din mage? Alltså, man kan väl säga att facket börjar protestera och använder sig av lite olika strategier; mobiliserar för strejk eller upproriska upplopp och allt däremellan. Ömsom sol, ömsom regn... Kanske dags för huvudkontoret att ta sitt ansvar? Kanske dags att börja jobba dagtid igen..?


Sommarminne

En sån där stund som etsat sig fast i minnet och troligen kommer stanna väldigt länge. Sommaren tjugohundratio. Jag och J på Frizon-festivalen, i en stor lada ute på landsbygden utanför Örebro mitt i natten. En liten tjej med en stor gitarr på en stor scen i den stora mörka ladan. En sån där magisk stund. Maria Solheim, Lady of my life.


"Bakis"

Senaste dagarna har jag varit så enormt bakis". Bröd-bakis. Så igår gjorde jag slag i saken och rotade fram lite nya recept och fyllde frysen med go'saker. Lyssnade på P4 (gårdagens upptäckt: Karlavagnen), gräddade bröd, diskade och bara myste. Pensionärspoäng på det?


Vad lurar under bakdukarna måntro?
Resultatet: "Snurrbullar", Morotsbröd med nejlikor och ingefära och små knorviga baguetter.


Föresten...

Sa jag föresten att det nu är endast tre och en halv jobbnatt kvar till semestern? Joråsåatte årets höjdpunkt närmar sig med stormsteg. Tummen upp!

En joggares bekännelser

Träningssvackan har varit ett faktum några veckor och jag har tänkt att jag aldrig någonsin kommer klara att springa (och med springa menar jag jogga i lagom tempo) mer än fem kilometer. Max fem. Vilket den snabbtänkte förstås kan räkna ut är endast halva tjejmilen.

Så kom ångesten när min fina kollega (som också ska springa tjejmil) tagit sig runt nio kilometer. NIO! På med löparskorna och därmed basta! Kroppen kändes i ovanligt bra form och temperaturen var alldeles lagom; inte för varmt och inte för kallblåsigt. Med på turen var såklart min personlige tränare (tillika pojkvän) som med sitt positiva peppande triggade mig till någon slagt ilsket "jag ska minsann visa att jag kan". Drygt åtta kilometer avklarades i sakta jogg utan alltför stor ansträngning. Åtta. Kilometer. Gissa om jag är förvånad!?! Och glad!!

Fast jag har en sak att bekänna... Jag misstänker att jag egentligen inte gillar löpträning. Varför? Jo, för det första är det jobbigt. Och för det andra smärtsamt. Idag till exempel kraschade magen totalt när vi väl kommit hem. Uppkörd, uppblåst, illamående och allmänt bläig. Något som senare övergick i magkatarr (tack för den!). Kanske är det som jag länge misstänkt, att jag egentligen inte alls är designad för löpträning. Detta var ju en ny träningsbiverkan, men förutom det här så har jag aldrig haft så mycket konstiga kramper i varenda liten magmuskel som nu under vårens löprundor. Nio komma sju av tio rundor är det något som käns fel eller gör ont någonstans på kroppen, helst mage/revben. Ska det verkligen varar så? För jag kör verkligen inte något hårt tempo...

MVH //Ett känsligt sinne i en veklings kropp


Torka

Högsommarvärme = bloggtorka. Dags för lite regn snart för att "kicka" igång verksamheten i bloggvärlden? ;)

Jag kan inte annat än älska sommaren. Tror rent jag är kär i sommaren. I love it! Efter allt gnäll om kyla och rusk så försöker jag verkligen vara positiv till värmen, även om den just nu kommer i väääldigt stora doser... Men även om jag klagar ibland så njuter jag av värmen, solen och den underbart gröna naturen så mycket så jag nästan borde skämmas. Tror jag lever i någon form av sommar-eufori... Tack Gud för sommaren!! :)

Fem arbetsnätter kvar till veckan, sen semester. *Utbrister i Ronja's vårskrik - Aaaiaiiaaa!!!* Me like.

Datasnille?

Fjorton olika inloggningar och lösenord. Det var minsann inget man fick lära sig på sjuksköterskeprogrammet, att man måste hantera fjorton olika datasystem/program för att kunna jobba. Ibland känns det som att man spenderar mer tid framför dataskärmen än med patienterna. Och där kan jag väl tycka att något är galet...

Lost and found

Upphittat: 3 tröjor, 1 linne, 2 strumpor, 1 påslakan, 1 underlakan, 1 örngott, 1 sportbh.
Var: I tvättmaskinen, instoppat i ett annat påslakan som liksom ätit upp sig själv och virat sig runt ovanstående till en hård knöl.
Återfinns: I en tvättkorg nära dig.

/amatör_i_tvättstugan_84

Ljuv musik för en tröttmössa