Ryssväder

Det verkar som om vi får väder från Ryssland framöver. Igen. Som om det finns en stor väder-fabrik där borta, en fabrik som tillverkar väder och skickar iväg det ut över världen. I somras var det ryssvärme. Nu varnas det för rysskyla. Och det där ryska vädret är minsann inte att leka med om man ska tro Aftonbladet.

Fast å andra sidan, vilka rubriker i den tidningen är inte katastof- och skrämsel-rubriker?

Hej höst!

I år kom hösten på en måndag. Idag är det torsdag och det regnar fortfarande, mer eller mindre konstant. Hej höst! En fråga bara - måste det nödvändigtvis regna så här mycket?

By the way...

Sa jag föresten att jag putsat det sista fönstret nu? Jojomensan, plötsligt händer det!

Dygnsrytmen

Någonting har hänt. Jag verkar ha vänt på dygnet. Alltså vänt det till normal dygnsrytm. Onormalt normal. Kröp till exempel ner i sängen igår kväll, supertrött, kikade på klockan. Tjugoett och femton?! När hände det senast? Försökte väl läsa ett tag, men konsekvensen blev såklart att jag var utsövd och färdigsoven kvart i åtta idag.
 
Kan bli ett lååångt dygn det här med ett lååångt arbetspass inatt...

Plötsligt händer det

Ja, inte nog med att man vaknar utvilad klockan åtta (efter snart fem år som nattarbetare är det lyx att vakna tidigt och känna sig utvilad!) och drar igång en sovrumsrensning. Helt plötsligt har man dessutom putsat två fönster!! Vilket inte är gjort sen sta'n brann. Har liksom tänkt att dom inte är så smutsiga, men när trasan blir mörkgrå efter ett drag på insidan inser man att det kanske borde gjorts för länge sedan...

Varför det inte alltid är roligt att motionera

1. Snörar på skorna och stoppar lurarna i öronen. Kanske försöker mig på lite hemsnickrade intervaller idag; en låt i lite lugnare tempo och nästa lite snabbare och så vidare. Kan ju vara bra med lite variation liksom.
2. En glad pepplåt snurrar igång och det spritter till i kroppen - blir en bra runda idag. Heja heja!
3. Börjar med att promenera en bit, tills nästa låt.
4. Eller ja, jag kanske ska promenera den här låten också, brukar ju ändå inte springa förrän nere vid järnvägen.
5. Jahapp, ny låt, dags att börja jogga lite lätt.
6. *Flås, flås* Kanske ska köra en annan sorts intervaller med en låt jogging och en låt promenad istället? Blir ju ändå lite variation.
7. Jaha, nu har det visst fastnat en sten under skon också, väldigt obekvämt.
8. Och varför känns höger sko mindre än vänster, tårna tar ju i. Är det sånt som gör att naglarna ramlar bort?
9. *Flåås, flåås* Men hjälp hur lång är den här låten egentligen?
10. Äntligen nästa låt, kanske ska prova att öka tempot ändå, det är ju faktiskt lite nedför här och den här låten är inte så lång...
11. Hallå, öka tempot var det! Nähä... timmerstocksbenen lyder visst inte.
12. *Flååås, flååås* Rackarns, en traktor mitt över vägen. Måste nog stanna. Verkligen synd (eller inte).
13. Nähä, nu flyttar den sig visst så pass att jag kan springa förbi ändå.
14. Eller nähä, nu backar den igen, rakt framför mig. Får väl bli en sväng ut i diket då.
15. Rackarns mycket tistlar i det här diket - aj!
16. Men väldigt vad det kliar av tistlarna! Säkert inte nyttigt att springa med tistelkli på huden...
17. *FLÅS, FLÅS* Struntar i intervallerna.
18. Ibland kommer man ju liksom in i "andra andningen" och det kan, för en stund, kännas helt okej att jogga. Idag är visst inte en sån dag.
19. Eländes träningsvärk! Den där promenaden nerför hela Åreskutan underlättade väl inte precis dagens joggingrunda med timmerstocksben. (Värst är det långt där inne i några små rump-muskler, hur nu det är möjligt? Som om rädslan över att ramla och istället rulla nerför hela skutan gjorde att jag liksom spände rumpan för glatta livet?)
20. *FLÅÅS FLÅÅS* Jösses vad varmt det är! Mycket obra med svarta långbyxor idag.
21. Rundar herrgården. Spänstig tiger? Näe, snarare degig heffaklump.
22. *FLÅÅÅS, FLÅÅÅS* Jahaja, där kom motvinden som en vägg. Innan jag hinner protestera börjar timmerstocksbenen promenera istället.
23. Ett gulligt pensionärspar dyker upp längre fram. Fåfängan styr genast in mig på Gorkvägen istället, med förhoppningen att den är folktom (konstigt namn det där, Gorkvägen?). Att i sakta mak promenera förbi någon iförd jogging-tights, svettavisande t-shirt och mp3 snitsigt fastspänd på överarmen gör att man liksom helst vill haspla ur sig någon form av ursäkt till denne någon. Typ "ährm, tre-fyra snabba mil i den här värmen... ni vet... ährm, måste liksom varva ner lite... ährm". Fåfängan undviker helst det för ljuga ska man ju inte göra.
24. Äntligen hemma. Timmerstocksbenen vägrar trapporna, idag blir det hissen!
Fast jag är faktiskt väldigt väldigt svettig, så jag måste ju ha jobbat på ganska hårt ändå.
 
För det kan väl inte bero på den stekande sensommarsolen?

Merry Christmas

Jahapp, då har man lagt jul- och nyårsschemat då. Känns lagom kul nu när man precis börjat acklimatisera sig till höst. Bring it on bara!