Onsdag

Efter femhundrafemtiotvå timmars bortavaro får jag ä.n.t.l.i.g.e.n träffa min hjärtevän. Åsså har jag shoppad svenska jordgubbar för nitton-och-nittio. Vilken bra dag det här blev!

Dagens gnäll

Tänkt dig en överfull avdelning. Med underbemannad personal. Tänk dig också att patienterna är riktigt dåliga och kräver både det ena och det andra. Toppa det hela med los doktores som istället för att svara ja eller nej drar en lång harang, och efteråt vet man fortfarande inte vad man ska göra.

Om jag tyckt att det varit full gas tidigare nätter så har det inatt varit så vansinnigt mycket gas så vi nästan exploderat. Som illrar har vi sprungit fram och tillbaks mellan salarna. Nitropuffar, Morfin, Furix, CPAP, tysta plingpling, torka grönt kräks och lugna ångest. Lyckades inte ens trycka i mig en smörgås (samtidigt som jag försökte komma ikapp med dokumentationen) utan att bli störd. GAS!

Natten avslutades med ett besök på obduktion för att identifiera en patient som avlidit för flera dagar sedan - myspys...

Till sist: förlåt alla patienter som istället för en lugnande hand fått ett stressigt "kommer strax", förlåt dagsyster som fått ta över ett kaos och tack nattugglor för all hjälp!

"Perfect bronzer"

Om någon skulle träffa på mig de närmsta dagarna och tycker att jag är en aning orange eller fläckig så nej, jag lider inte av någon mystisk hudsjukdom. Det är bara gamal hederlig fåfänga. Brun-utan-sol-fåfänga.

Äntligen sommar?

Äntligen känns det som att sommaren kommit till Västernorrland. Luften känns inte längre höst-kylig, utan ljummen även i vinden. Min lägenhet är sådär kvalmig och varm som den bara blir på somrarna (phew!), det lukar grönska ute och jag börjar faktiskt se fram emot semestern (trots att det är tio nattpass kvar).

Min nya fjärrkontroll luktar dessutom precis lika plastigt som nya badringar/badbollar gjorde när man var liten. Och hur somrigt är inte det?! :)

Höga Kusten

Höga kustenbron är faktiskt inte så stor som man kan tro. Pylonerna är väl inte mer än, mellan tummen och pekfingret, ett par centimeter (haha).Fast den är väääldigt lång underifrån. Från ovansidan, då man åker över den, känns den inte alls lika lång. Märklig bro det där...


Glad midsommar!

Det blev ett alldeles lagom midsommarfirande i år; traditionsenlig grillning och bästa sällskapet! Hade inte orkat något större partajande efter natten som var innan...


Goda vänner och god mat :)


E gillade ädeloströran (den åts med sked)...


...och mina armband. Fint va?


Kvällen toppades med den här ljuvliga skapelsen, fotboll och film.


Full gas

Sjuhundrafemtielva dropp (på ett ungefär) som ska bytas på olika tider, som inte får blandas med varandra och som ska samsas i tre infarter. En infusionspump som krånglar. Ett livsfarligt transfusionsaggregat som spontant producerar luftbubblor. Tre söliga PVK:er. En doktor som inte kan ordinera läkemedel rätt. En förvirrad nattsyster som sprungit fram och tillbaka så mycket att det troligtvis nötts en gång mellan patient och reception. I stora landstingsbyxor nersölade med både chokladsmulor och blodfläckar (förhoppningsvis smittofritt blod). 

Man kan säga att det har varit full gas inatt. Väldigt mycket full gas.


Den stora bajs-natten

Usk:a stod det på schemat. Skönt tänkte jag. Svara på ringningar, tömma sopor, skriva rapportblad och koka massa kaffe. Jomen tjena! Det har torkats både bajs och kiss och kiss och bajs. Blöjor har bytts både här och där och där igen. Mellan blöjbytena har vi jagat ilsken tant fram och tillbaka i korridorerna, både innanför och utanför avdelningens väggar. Och mitt i allt detta har jag försökt koka kaffe och slänga sopor.

Känns sådär kul att ha två nätter kvar med samma sväng-gäng...

Inte blir det bättre av att jag får en hjärtevänsfri midsommar efter de här nätterna heller. Har jobbat jul, påsk och pingst, äntligen ledig midsommar och då är J förstås kvar långtbortistan. Inte kan jag åka ner och överraska heller! Ibland är livet en aning orättvist...


Happily ever after

Så har vi fått en ny prins i Sverige. Fint, tycker jag som inte har något emot att vi har ett kungahus. Även om Sverige på papperet är en monarki, så kan väl ingen förneka att vi ändå lever i en demokrati (rätta mig om jag har fel)?

Hur som helst såg jag faktiskt bröllopet igår. Och det var nog tur att jag inte satt och såg det själv, hade antagligen grinat ögonen ur mig. Speciellt under vigseln och nyblivne prinsens tal till sin nyblivna fru. Så fiiint... Jag gillar ju sånt där romantiskt dravvel. Två människor som verkligen älskar varandra och lever lyckliga i alla sina dagar - sånt gillar jag!

Mer kärlek till folket ♥

Jag gillade konserten i fredags kväll också. Mycket bra gjort! Höjdpunkten? Tveklöst Roxette ;) Det enda jag undrar är varför jag inte skaffat biljetter till deras konsert i Sundsvall... Dumt!

En trevlig överraskning...

...väntade i tvättstugan. Något som absolut inte hörde hemma på mitt partaj. Någon har lmnat/glömt sin tvätt i torkrummet! *morr* Och eftersom man inte kommer in i tvättstugan när man inte har tvättid så tänkte jag va lite schysst och ställa ut grejerna i rummet utanför. Jag, som har en släng av bacillskräck, tycker sånt där är lite obehagligt. Att behöva ta reda på en okänd människas tvätt. Men osjälvisk *host host* som man är ställer man ju upp för grannarna (eh?). Tur att den va ren i alla fall!

Av kläderna att dömma är det en kille som tvättat innan. Ensamstående. Och troligen inte prydligast i stan med tanke på de urtvättade, trasiga kalsongerna(!) och gamla fläckiga handdukarna i olika färger. Troligen inte jättegammal heller med tanke på tröj-trycken...

Så här spännande kan en fredagkväll se ut hemma hos mig. Vad gör du helst en fredagkväll? ;)

Äntligen fredag!

Så var äntligen den här grisveckan över *phew* Förhoppningsvis första och sista gången det blev fyra nätter i rad. Man blir liksom nöjd. Speciellt eftersom humöret inte varit på topp sista dagarna. Har varit less på ganska precis allt; less på mig själv, less på min lägenhet, less på mitt jobb, less på min ekonomi. Allt. Har dessutom kännt mig preförkyld och allmänt sliten. Allt ovanstående i kombination blir ju ett alldeles väldigt bra recept på att må dåligt och gnälla massor. Kul? Inte.

Ikväll blir det i alla fall röjarfest här på min gata för att fira slutet på jobba-sova-jobba-sova-bubblan. Det blir jag, en gigantisk tvätthög, två tvättmaskiner och en torktumlare. I tvättstugan. Glammigt värre!

Trevlig fredag på er allihopa! Och kom ihåg att ett leende kan betyda mycket för den du ler åt. En av mina trevliga, glada kollegor klev in på avdelningen med ett leende imorse. Jag hälsade ett trött "go'morron" och insåg efter en stund att hennes leende smittat av sig. Mina mungipor hade omedvetet vänt sig uppåt i ett fånigt flin och jag kände mig faktiskt lite glad inombords. Tack :)

Så, nu tänkte jag bryta ihop en aning och rycka upp mig. Ska krypa ner och sova några timmar först...

Tjing!


Längtisdag

Hur kan man längta så fasligt mycket efter en annan människa? Kommer få lägga in mig på sjuan om inte jag får träffa min älskling snart, det här går ju inte... Blä!

Bara en natt kvar nu till några dagars frihet. Och då kommer jag längta ännu mer efter J såklart. Blää!

Näe, idag är ingen bra dag.

Träna?

Lyckades släpa min trötta sega kropp ut på en liten joggingtur idag. Benen kändes som stockar, fötterna tunga som bowlingklot. Halsen kändes torr och kall. Vilket håll jag än sprang var det motvind.

Så blev jag än en gång påmind om varför jag inte tränar. Nä just det, ALDRIG MER!

Stora städdagen

Då var ett rum färdigstädat. Bara *host host* resten kvar. Och det är ju just resten som har det största städbehovet... Sen undrar jag varför det tog tre år att få fast de där kablarna som legat på golvet i en enda röra? Hemmablind tror jag det kallas...

Nänämensan, här kan man inte slå ner bakdelen längre än några sekunder. Då tappar man väl helt fart och får fortsätta bo i ett skrotupplag!

De (näst intill) perfekta tygskorna

Sandaler stod på inköpslistan. Råkade prova ett par tygskor. Som råkade passa näst intill perfekt. Nästan som om de varit gjorda efter min fot liksom. Och riktigt snygga var de också, sådana där skor man kan ha till lite allt möjligt. Lägg på tjugo procents rabatt på det och jag kunde nästan höra en änglakör sjunga där inne i butiken. :)

Ett yttepyttelitet minus bara. Den oprovade skon har en söm baktill som skär in i hälsenan. Måste försöka fixa den lilla detaljen...

Framkalla bilder från digitalkameran är en annan sak som funnits på en av mina listor. Lyckades lägga in en beställning nyss till det ganska överkomliga priset NOLL kronor/bild! Plus lite expeditions- och portoavgifter förstås. (Kolla in extrafilm.se vettja)

Synd bara att nya skor och framkallde bilder inte botar det där som saknas på insidan när älsklingen är långtbortistan och jag inte kan krama om honom. Jobbigt!

Lite siffror

Om det nu är som det sägs, att det tar nio-tio veckor att få en vana att verkligen bli en vana, då är det bara åtta och en halv vecka kvar tills joggingrundan sitter. Låter väl rimligt. Eller inte?!

Var ute och joggade vid fyra-tiden igår och började känna av träningsvärk vid två-tre-tiden inatt. Det tar alltså cirkus tio timmar innan träningsvärken slår till. Och med tanke på hur det känns just nu kommer det vara en rätt deluxig träningsvärk när jag vaknar i eftermiddag. Grattis till mig :)

Piggelin

Syster E's mumsiga megafika verkar ha varit en suverän uppladdning inför en jobbnatt, har kännt mig väldans pigg inatt! Eller så beror det på att det är pyssligt för jämnan nu för tiden. Och inte blir det bättre av att telemetrierna (hjärtövervakningen) pajade imorse. En efter en. Känns inte alls bra med tanke på att utrustningen är så gammal så det varken finns support eller reservdelar längre. Hej stenålder!

Drömtydning

Fick plötsligt en underlig känsla av en konstig dröm jag haft inatt. Och om den underliga känslan stämmer så dök både UnderbaraClara och blivande prins Daniel Westling upp i den drömmen. Tillsammans med ett gäng av mina fina kusiner och lillebror, som i drömmen nyss lärt sig prata. Känner mig en aning förvirrad faktiskt... Och vad skulle Freud säga om den blandningen?

Det är väl tanken som räknas?

Tänkte verkligen ge mig ut och springelispringa en sväng idag. Tänkte att det är rätt bra temp att springa i, nu när det inte är för varmt. Drar på mig träningskläderna. Går en snabbis på toa. Sneglar ut genom fönstret precis innan jag drar på mig skorna. ÖSREGN!!?

Jahapp, det blir väl till att städa inomhus idag då.