Fredagsmys

En underbar doft letar sig in i näsborrarna från J's nybakade dajm-kaka. Jag halvligger i soffan framför TV:n med datorn i knä. Imorgon ska lovsångsteamet träffas och snacka lovsång. Ljuva lediga helg!!! ♥

Snö

Så här såg det ut när jag kom hem på torsdag runt halv åtta. Två-tre decimeters snötäcke utanför fönstret. Myyysigt med snö ändå! :)


Och nej, min parkeringsplats var, som vanligt, INTE skottad! *argh!*


Sockervadd?


En stackars fredslilja kikar ut över snötäcket...


Tydligen har snöfallet fortsatt hela dagen. Så här såg det ut när jag vaknade vid fyra. Liksom insnöad! Stackars Koi har inte en chans att kunna kika ut...


Den där belysningen utanför fönstret hade jag tänkt ta bort när den tinat fram helt. Typ i juli? (Ja mamma, jag ska vara väldigt försiktig och inte klättra på taket!)


Ungefär samtidigt som bilen i mitten kikat fram ur snömassorna...


Om att inte gilla snöoväder

Jag vaknade... så var den dagen förstörd!

Ungefär så var gårdagen. Som att jag skulle stannat i sängvärmen.

Så här ligger det till; jag har, sedan jag skaffade bil (2004?), varit med om en del äventyr. Plockat upp avgassystem i byggsats-format, stått längt E4:an och brutit loss bromsar med ko-ben, åkt Umeå-Luleå tur och retur med enbart motorbromsning, kört runt hela Umeå med plastad sidoruta, fått hjälp av blivande brandmän med punkterat däck, kört upp domkraft i baksätes-golvet mm mm. Och så dagens förstås...

Senaste tiden har dragningskraften varit ovanligt starkt under min sönderrostade lilla "pärla". Avgassystemet har hängt oroväckande nära marken, men det har liksom hängt med ändå. Bestämde dejt med L på Birsta igår. Årets snöigaste dag. Jättebra idé! Birsta var totalt översnöat och lika totalt oplogat. På en av dessa oplogade vägar brakar det plötsligt till under bilen, följt av det där (tyvärr) bekanta skrapljudet. *skraaap skraaap* Gaaah!! Svänger av vid Shell och bereder mig på att möta en hängande ljuddämpare.

Gissa om jag blev paff när hela avgaseriet släpade efter bilen. Med kofångaren upptryckt i bakluckan. Najs! Tack gode Gud att den inte lossnat på E4 och smackat in i bakomvarande bil!! Pular in hela schabraket i baksätet (bakluckan var för liten) och kör vidare. Tur att snön dämpar oljudet ;P


Ett litet extra bihang bakom bilen liksom...


Lyckades, efter en välbehövlig lunch (tack L och E för sällskapet!), streta hemmåt i kräksnön. Stannar för att tanka. Upptäcker att bensin-lucks-grejen är täckt med ett lager kärnis. Jippi! Hamrar, bänder, hamrar lite till, slår och bänder. Men nej. Jag får helt enkelt åka hem otankad. Eller jag, enkelt och enkelt. Måste först köra fast typ tio gånger på den oskottade parkeringen också... På samma ställe där alla andra kör fast. Gärna lagom till jag ska iväg och jobba.

Behöver jag säga att jag är less på bilar och snö?

Tråkiga tisdag

Idag är en sån där riktigt jobbig längtis dag. Allt känns bara grått och oviktigt. Skulle kunna ge min högra arm för att få en kram av min älskling just nu! Mer tänker jag inte skriva, för det skulle bara bli långt och sentimentalt. Och jag vet ju att det egentligen inte är hela världen. Det finns ju till exempel en tjej här i närheten som bara har dagar kvar att leva pga cancer. I jämförelse är ju mitt problem en fis i rymden...

The place to be.

Umvumvumvufloden. Dit vill jag åka. Bara för att kunna säga att jag vart där. Vid Umvumvumvufloden. I Zimbabwe. Uppenbarligen räckte det inte med att kalla den enbart "Vumfloden", utan namnet måste upprepas. Därför utgår jag ifrån att det är en mycket trevlig plats. Alternativt ett stavningsfel. Någon som stammade när namnet skulle skrivas in i kartboken... Känns nästan lite som rövarspråk?

Till dig och till mig. Med tillhörande diskborste.

Ikväll tillägnar jag min älskade syster E Lady Gaga's Bad Romance. Bara för att.

Och föresten kan jag passa på att tillägna mig själv Beyoncé's Crazy in Love.

Två låtar som bör spelas på hög volym med tillhörande fuldans. Fuldansa med diskborste funkar by the way alldeles utmärkt. Det blir liksom roligare då (ni kan ju gissa vad jag gör ikväll...) ;P


Vårtecken?

Imorse när jag svängde ner på min gata badade himlen ovanför Alnö i cerise. Känns skönt att veta att solen kommer i år också :)

Jellybean

Vilken underbar sida! Me love Jellybean ♥


Russinfredag

Färdigplaskad med klordoppade russinfingrar. Skönt trött i hela kroppen. Lagom mätt i magapimpen.

Jobbhelg på HIA? Bring it on! :)


Snillen spekulerar...

När man tvättar påslakan, varför hamnar alltid allt det andra man tvätta samtidigt i påslakanet? Hur är det liksom möjligt? Hittade två underlakan och ett örngott hopknölat i påslakanet idag. Både efter tvättmaskinen och senare efter torktumlingen... Sist jag bytte påslakan hittade jag dessutom ett par skrynkliga underkläder i ett hörn av påslakanet... Undrar just hur länge de legat där!

Nä, nu måste jag ta å se gårdagens Roomservice. Lyckades ju somna strax före igår och sov genom hela programmet!! Enda gången man var ledig en onsdag liksom, har ni hört nåt så eländigt??

Vuxenpoäng - ja tack!

Har äntligen fått tummen ur och fixat pensionssparande. Känns gôtt. Och vuxet. Lite föör vuxet? Jag har ju egentligen ingen koll på vad jag skaffat, men jag litar på att bank-tanten kan det där som inte jag kan. Får väl ta och läsa igenom broschyrerna i alla fall. De tråkiga broschyrerna...

Firade mina nyvunna vuxenpoäng på Coop; en Tropicana apelsinjuice (vardagslyx!), bregott och trälim. Hej vuxenliv!

"Hoppa" in i duschen?

Tänkte som så, att när jag ändå var uppe i bra tid kunde man passa på att utnyttja dagen till max. Typ städa förråd, diska, prata med banken och så vidare.

Började med ett viktigt mail. Sen blev jag lite seg. Plockade bort en sak från att-göra-listan. Plockade en till... Och nu känner jag mig nöjd om jag lyckas hoppa in i duschen. Så får det bli, en dusch idag. Det räcker.

Varför säger man föresten hoppa in i duschen? Kan inte komma på att jag någonsin hoppat in i duschen...

Hört på jobbet, klockan 01:30

Liten söt farbror: Har ni nå socker?
Syster W: Socker? Vad ska du ha socker till?
Farbror: Till kaffet.
Syster W: Kaffe? Var har du hittat kaffe klockan halv två på natten? Ska du inte gå och lägga dig istället?
Farbror: Jo... *paus* Jamen god fortsättning då.

Farbror vänder sig om och tassar tillbaks till sin säng.

Snart sommar?

Fågelkvitter och varma, ljusa kvällar. Gå barfota i gräset och klia sönder jobbiga myggbett. Grilldoft i näsan och matjesill med potatis. Badstrandspicknick med tillhörande dopp. Båttur på glittrande hav och nyklippt gräsmatta. Sten Carlberg's "Sommar sommar sommar" skrålar från ett öppet fönster...

Jag har sett Roomservice för att få tiden att gå. I idyllisk skärgård. Inte klokt vad det kliar i pysseltarmen och rycker i sommarnerven nu då!

SOMMAR!!!


I heart sugar

Näe. Det går helt enkelt inte.

Har kämpat och motstått frestelsen att baka muffins hela eftermiddagen. Åker till jobbet. Kliver in i personalrummet och noterar instinktivt att det står ett fat med havrekakor på bordet. Lycka! Och inte bara det; assietter och skedar finns också på bordet. Kan det vara så... nä... eller jo! En tårtbit i kylskåpet!! :)

Så näe, I'm sorry älskling, men det går helt enkelt inte. Jag är för svag. Sockersuget har mig i sitt omilda och absolut ofrånkommliga grepp. Imorgon ska det minsan bakas så det står härliga till ;P

Snabba cash

Efter en trevlig kvälls-gudstjänst med besök från Fillipos (ett gäng som åker till Ukraina och hjälper bland annat barnhem), kom vi äntligen iväg till "kinematografen". Sisådär tio månader och femton försök senare ;)

Svensk film är vanligtvis inget som lockar, men Snabba Cash kändes ändå som att den kunde vara bra. Och näe, jag kan inte påstå att den var dålig. Men inte heller speciellt bra. Recensionen på SvD.se säger nog det mesta: "en film som är stämnings- snarare är storydriven. Vad som faktiskt sker, varför och hur de olika händelserna hänger samman, är inte det primära." Dessutom för våldsam och rå för min smak. Och så föredrar jag att faktiskt höra vad skådespelarna säger - inte lätt att hänga med i handlingen annars ju!

Jo, den milslånga kiosk-kön gjorde inte saken bättre. En hel biofilm UTAN popcorn eller godis! Jooobbigt...


Reality-check?

Mitt i glädjeyran blir jag plötsligt medveten om livets orättvisor. Snubblade in på Anna's blogg. Anna som har en liten dotter, snart två år. Anna som har cancer.

Det spelar visst ingen roll om man är rik, snygg eller har en superkarriär. Det struntar liksom cancern i. Totalt.

Känner att jag måste stänga av Mix Megapols hurtiga radiopratare. Lyssnar på "Bengans" fina texter istället...

Så. Då har vi avklarat dagens reality-check. Och till dig som kämpar (med vad det än är); kom ihåg att Gud är med dig (vare sig du vill eller inte ;P)!

Upp som en sol

Fick oväntat en helt ledig eftermiddag/kväll. Passade på att ta en lååång eftermiddagssovmorgon (dags för frukost nu?). Bara sådär. En torsdag.

Då ringer J och berättar att han fått tag på superbillig tradera-biljett. Och kommer norrut. Ikväll!!! *jubel, dans och allmän glädjeyra*

Jamen då var livet på topp igen då, tack vare alla söta människor som valde att inte buda på tradera. Najs :)


P.S. I love you

En av de här skulle jag inte tacka nej till. Vill ha!!


Husmor tipsar

Gammal, kladdig, illaluktande quinoa fastnar lätt under strumporna. Och överallt annars också för den delen.

Litet tips från husmor; släng quinoan i soporna, inte bredvid soporna...


Dagens...

...bra (so far): Vakna till en totalrensad lägenhet *andas iiin, andas uuut... ahhh*

...känslomässiga tillstånd: Urk... Saknar älsklingen... massor massor MASSOR!!!

...konstiga: Skippar Brista City till förmån för disk, dammsugning och viktiga telefonsamtal *what?!*

...antal bollar i luften: Typ sju? Mycket som ska planeras och grejsas med. Som vanligt. Borde snart kunna kalla mig själv professionell jonglör. Av rang :)

...musik: Bengt Johansson's "Sånger för vägen".


Bajs-natt

En riktigt bajs-natt det här. Bokstavligen och på ett mycket obehagligt sätt... *håller för näsan*

Leva med mål och mening

"Om du inte är engagerad i tjänst, vad har du för ursäkt? Abraham var gammal, Jakob var osäker, Lea var ful, Josef var misshandlad, Mose stammade, Gideon var fattig, Simson var beroende, Rachav var omoralisk, David begick äktenskapsbrott och hade massor av famlijeproblem, Elia ville ta livet av sig, Jeremia var deprimerad, Jona var motspänstig, Noomi var änka, Johannes däparen var minst sagt excentrisk, Petrus var impulsiv och hetlevrad, Marta hade flera misslyckade äktenskap bakom sig, Sakaios var impopulär, Tomas tvivlade, Paulus var klen till hälsan, Timoteus var blyg.
Det var stora variationer på deras brister, men Gud använde var och en av dessa människor. Han använder dig om du slutar med att komma med ursäkter..."

(Rick Warren, Leva med mål och mening)

De stora vs de små problemen

Såg en dokumentär ikväll, om en kvinna vars ben inte slutar växa. Så ovanligt att hon under de tre decennier hon levt inte fått någon diagnos. Stackars stackars stackars människa!! Men det som gjorde det hela ännu "märkvärdigare" var att hon trots allt var så positiv och glad. Så otroligt stark (och då menar jag inte enbart fysiskt) och modig! Där släpade hon runt sina nittiofemkilosben med sin flugviktar-överkropp. Mitt i valet och kvalet om hon skulle amputera benen (med risk för att inte ens kunna sitta efteråt) eller behålla dem (och riskera att överanstränga hjärtat). Utan att deppa ihop totalt.

Här sitter jag och hänger läpp för att jag bitit på naglarna ikväll. Nog är man lite bortskämd alltid. Och inte så lite heller...


P.S. Tack E och E för att ni tittade förbi - ni är ju så bra!!

Underbara arla morgonstund

Underbara arla morgonstund. Man rapporerar över till sömndruckna dagsystrar. Promenerar med släpande steg ner till omklädningsrummet. Det kalla omklädningsrummet. Byter huttrande om från landstingspyjamas till civilkläder. Öppnar dörren på baksidan och möts av iskyla och hal brandtrappa. Minus sjutton komma fyra grader. Ber till Gud att bilen ska starta samtidigt som man skrapar bilrutor så armarna värker. OM bilen startar väntar en frusen färd hem till en förmodligen kall lägenhet. Och i den kalla lägenheten - en kall säng.

Underbara arla morgonstund.


Om att känna sig peppad mitt i natten

Kl 02:20. Jobbar. Trött i huvudet. Men trots detta känner jag mig peppad att "ta tag i mitt liv" (den gamla klischén...). Beta av höstens att-göra-lista till exempel. Typ boka tid på banken, kolla försäkringar och sånt "roligt". Den enda punkten som jag lyckades stryka på höstens lista var avloppsrensning. Och endast för att det var av nöden krävande.

Så. Vi får väl se hur länge den här pepp-känslan sitter kvar. Kan ju börja med att gå igenom läkemedelsvagnarna... Eller ja... det kan jag ju göra lite senare... ;P

Föresten läste jag igenom fjolårets nyårs-inlägg. Rätt kul faktiskt. Det såg typ exakt ut som årets, minus älsklingen förstås. Får väl tolka det som att jag har lite dålig fantasi. Och brist på nytänkande, eller hur?