Godingar!

Inte varje dag man får så här fint besök minsann. Nu blir ni lite avis va? ;P

 
Här är det alltid bus på G och spring i benen som skulle räcka till ett helt maraton (eller vad säger du L?)


Nästa sötnöt passade på att stänga de blå en stund i mammas trygga famn.


Ytterligare fyra goda...

...anledningar till att gilla norrmän: Lyssna här

A match made in heaven? Ska man måsta skaffa hela albumet tro?

Favorit i repris

Bara för att jag kan. Kan, är ledig, vaken, pigg och glad. Därför. Precis därför skuttar jag runt i mitt lite skabbiga, prickiga nattlinne och gal högt till Hillsong's skiva This is our God. Koi skuttar gladerligen efter och tror väl att det är en ny rolig lek. Alternativt att matte fått ett frispel.

Nu ska prickiga nattlinnet få möta Mr Dammsugare, som ska få komma ut och motionera. Favorit i repris :)


Smaken som baken

Hej ångest, du hittade mig igen va?!

Skulle handla present till pappsen = en påse. Kom hem med många påsar och x antal hundralappar fattigare. Ehh, ooops! Inte nog med att den vanliga nyss-fått-lön-shoppingen slog till, butikerna är dessutom fyllda med höst-säsongens nya fina saker. Idag var nämligen en sån dag. En dag när det mesta är fint och bra och precis vad jag behöver(??).

En runda på Maxi blev det också. Som vanligt har jag roat mig med att kolla in vad folk runtomkring mig handlar. Idag fick jag nöja mig med att avundsjukt snegla på tjejen framför mig i kön. Hon handlade sådär enkelt, nyttigt och billigt som jag önskar att jag själv handlade. En enda liten kasse. Inte tre stora tunga. Som värsta barnfamiljen känndes min handling jämfört med hennes. Jippi! Eller nåt?

Tröstar mig med att osten var billig...

Nu står lägenhetesröjning på programmet. Kan inte ha det så här sunkigt, får ju finbesök imorgon av två superbraiga brudar (tillika kusiner) och deras små godingar :) Och sen blir det chill för hela slanten (den lilla som är kvar efter shoppingen). Koi har varit ovanligt "klängig" och efterhängsen idag så ikväll blir det mys på tu man hand. Jag med kanel-kaffe + godis (men säg inget till min självdiciplin - den tror fortfarande att jag inlett en ny hälsosam livsstil med motion och allt), Koi med tonfisk. Smaken är som baken - stooor och delad ;)

Nattfukten ligger blank på taken...

...endast den landstingsanställde är vaken.

Och rörande överrens är vi, jag och systerkollegorna, att natten varit blaj. Tredje natten i samma stök. Arytmier i allmänhet och bradykardier/asystolier i synnerhet - enough is enough, okej?! Dessutom har patienter flyttats framåtillbaksåuppåner i ett enda stort patient-flipperspel.

Hur kul är det att väcka en patient mitt i natten för att meddela att vi måste packa ihop dina saker och dra dig till en annan sal (alternativt korridor) för du är inte tillräckligt sjuk? Någonstans runt minus två på rolighetsskalan mellan ett och tio. Bara så du vet.

Men nu ska jag vara glad gladare gladast ty jag hava anlöpt ledighet i dagarna tre! Sen så lever jag ju, frodas och längtar, andas och önskar. Bara en sån sak.

Och hur gräsligt jobbigt det än är att längta så är jag enormt glad att jag faktiskt har någon att längta efter. Me like :)


Om kaos och tomhet

Tom. Uttömd och ändå med tusen halvtänka tankar som snurrar. Inatt har hjärtintensiven i Sundsvall gått på högvarv. Brakinfarkter, bradykardier, asystolier, ventrikelflimmer, hypotonier och farbröder snurrigare än allt snurrigt. Sprutor med diverse läkemedel har använts i dussintal och flertalet liter dropp har runnit in.

En natt som avslutades precis där livet självt avslutades. Där man maktlös står bredvid och inte kan göra annat än bara vara. Hålla en kall hand och bara vara medmänniska.

Där, i den stund livets små obetydliga problem försvinner och man blir konstigt tom, där är jag nu. Och jag kan inte annat än tacka Gud för att Han finns där, mitt i allt.

Och var är vi på väg, om jag får fråga?

Ursäkta men vad är det som händer i världen? Kikar ibland runt lite i bloggvärlden, bara på nyfikenhet, och av det lilla jag sett kan jag bara konstatera att det finns alldeles för mycket "fjortisar" (och då menar jag inte "fjortis" definierat som ålder, utan som livsstil). Dagens ungdom. Var vi verkligen så där på "min tid"? Är det dessa ungdomar som ska ta över vårt samhälle? 

I så fall blir jag uppriktigt orolig. Mörkrädd!

(Ska inte nämna några namn men kika in på Silverfisken's blogg här bredvid och skrolla ner till 20:e augusti så kanske ni förstår...)

I den Stora staden

Hemma igen. I min stad. Min lilla lugubra stad, på mitt nattugglejobb. Saknar den Stora staden. Den där man kan åka buss eller tunnelbana lite hur som helst, där folk har så bråttom att de måste springa i rulltrapporna, där fyra minuters väntan på tunnelbanan räknas som lång tid och där man kan få in tre-fyra radiokanaler samtidigt om man inte är jääättenoggrann med frekvensen. Där finns min fina älskade hjärtevän och där vill jag vara. Hos honom som lyser upp mitt liv ända in i hjärteroten.

Tack för underbart go'a dagar!

Flex?

Länge leve schema-missar!!! Än se länge ser det ut att kunna gå vägen. Vilket innebär att jag kan vara ledig inatt -  jippiii! :) Ska försöka utnyttja tiden till att packa för morgondagens resa till huvudstaden. Kanske skulle gå lite lättare om TV:n och datorn var avstängda...

Oss människor emellan

Har precis sett filmen "The constant gardener". Bra film. En film som berör. När man äntligen fått lite kläm på vem som är vem och gör vad så finns bara ett enda stort varför kvar.

Varför?

Varför gör vi människor så mycket ont mot varandra? Varför är vi så korkade och låter oss styras av pengar?

Människan är en komplex sak, det är ett som är säkert...

Loppisfynd


Prylar i massor massor massor! Onödiga prylar I might add...

Så typiskt mig. Gör först, tänker sen. Missade en lite detalj i tänket med fåtöljen - hur fraktar jag hem aset? Efter sju bedrövelser lyckades vi knöka in åbäket i framsätet med ryggstödet fällt. Smidigt värre...

Men det var det värt! Såhär fin blev den :)
En möbeltvätt skulle inte sitta så fel med tanke på dammängden som härbärerar innanför tyget dock...


Fåtöljen trivdes riktigt bra med resten av vardagsfummet :P

Och Koi invigde, provsov och godkände den nyinflyttade möbeln.

Dagens bör-göra

Dagens önskelista:

1) Diska
2) Dammsuga
3) Fixa klart sista pysslet
4) Städa kattlåda

I ovan ordning, saker jag önskar jag gör idag. Borde göra idag...
God morgon, god middag, god kväll!


Om sladden som ville sitta kvar

Jag sa en timme. Menade två. Minst. Hoppas hoppas hoppas min taktik funkar, för tålamodet tryter... Och framför allt skulle en utdragen pacemakersladd inte vara speciellt lyckat. Ganska olyckat faktiskt... 

Föresten är jag jättehungrig. Och klockan har passerat halv fyra. Helt okej med frulle alltså - sweet! :)

Besiktningsmiraklet

Jaaaaa!!!! Idag har det skett ett mirakel. Min rostiga, skrotiga, dumma, klonkande, gnisslande, sprukna lilla ford har - för första gången i min ägo - seglat galant genom besiktningen *weiiii* Precis vad som behövdes en dag som denna och Tack Gode Gud för det! :) Ja alltså lite anmärkningar fick den ju. Typ "den börjar ju bli lite rostig där å där". Men det var ju inte precis nyheter... Man är liksom rädd att stolen ska trilla ner genom golvet när man kör... Den sortens rost...

Gigantiskt tack till pappsen och lillebror som slitit med allt som behövde fixas. Annars hade det ju inte gått!

Hela tjotabalongen har firats med redigt fika och loppis. Två finfina loppisfynd blev det i glädjeyran: ett jättefint fat från Mateus (billigt!) och en fåtölj modell äldre. Fiiint som snus :)

Tretton nyanser av grått.

Jag vet att vi ses på fredag igen, men det hjälps inte. Tårarna kommer ändå. Vem är det som bestämt att min stad och huvudstaden ska vara så långt ifrån varandra? Ni som har era älskade i samma stad/kommun/län - till er säger jag grattis, ta hand om och älska varandra så mycket ni bara kan!

Tretton nyanser av grått. Så känns min värld just nu...

Kakburk

Kakburken.se, här finns ALLT till roliga kakbak. Allt, och lite till. Beställning bör genomföras rätt omgående!

Hm... blöt fukt öser ner uppifrån och vindarna är verkligen inte milda. Blir nog ingen båttur idag ändå... Håhåjaja...

Om höstvindar och skogsutflykter

Vart tog sommaren vägen? Känns som att det stannade av någonstans mitt i och kom inte längre. Allt blev bara grått och vips så är det på väg mot höst. Oundvikligt. Nätterna börjar bli mörka och det känns att vinden inte längre är sådär underbart sommarvarm. Den börjar bli kylig. Luften känns på något sätt "höstig".

Så det gäller ju att krama ur det allra mesta ur de här sista flämtande sommardagarna. Om man nu råkar vara ledig förstås... Och några dagar har jag minsann lyckats pricka in. Några finfina dagar.Förra helgen: bad x 3 i skogssjö. Totalt antal bad denna sommar = 4!

 
 
Onsdag: sallad, Blokus och mys i kvällssolen vid annan skogssjö (vem som är regerande Blokus-mästare kan vi låta vara osagt...)


Leka med Blokus-bitar :)

 
Älsklingen leker med "bilar", systerslarvig skriver kryptiska meddelanden.


Kryptiskt meddelande... (E + J = sant!)

 
Torsdag: Lååång cykeltur i uppförsbacke (konditionsstatus = pinsam!!). Hittade efter x antal vedermödor till slut upp till f.d. brandtornet, 420 meter över havet. På vägen hittade vi små runda flugsvampar och stora runda blåbär. Mums till det senare alternativet!


Längst upp i tornet hittade vi lite höjdskräck och välbehövligt fika...


...plus en hel massa FANTASTISK milsvidd utsikt!! Med blotta ögat kan man se hela Ljustorp, Härnösand åt ena hållet, Sundsvall åt andra hållet, havet och en hel massa skogsbeklädda berg åt alla håll och kanter. Fina dagar ska man visst kunna se pylonerna på Höga Kustenbron också... Awsome!

Kärbaciller. På en fredag?

The world must be going carzy! Vad-värken har nämligen uteblivit idag. Konstigt.

Och sovmorgon mysmorgon blev det med besked; uppstigning strax efter klockan fjorton. Då var det dags för mysfrukost (lunch?) i soffan med Askungen som sällskap på TV. Och Mr M såklart ;)

Fredag. Känns som söndag. Men det spelar liksom ingen roll eftersom det är jobbhelg (igen!??). Förrutom att jag skulle behöva några timmar sömn, så innebär jobbhelg några jobbiga timmar utan Mr M. Blä!

Ja, alltså jag har väl aldrig vart speciellt blödig när det gäller sånt där saknar dig hit och saknar dig dit. Bryt ihop och kom igen liksom. Tills nu. Att vara kär innebär tydligen att alla små kär-baciller tar över hjärnan och hindrar den från att tänka i invanda banor. Helt plötsligt gör och säger man saker man aldrig kunnat drömma om. Och längtar gör man så man nästan smäller av eftersom man inte kan tänka på annat än hjärtevännen. Jobbigt? Well... näe. Den go'a känslan önskar jag alla fick uppleva. Med råge!

 Puss på er ♥

God natt

God natt jord. Ses imorrn. Med sovmorgon och allt.

Om allt går väl och skorna håller vill säga... :)

Och ja, imorgon kommer det bli härlig träningsvärk i vaderna. Riktig dundervärk. Kul?!


Att sätta KAD - for dummies

Från kl tjugoett till kl noll-ett-trettio. Alltså, fyra och en halv timme senare har patienten äntligen fått en urin-kateter och kan kissa. Äntligen! Allt som krävdes var ett stycke sjuksköterska (moi), ett stycke undersköterska, en medicinjour, en kirurgjour, en urologjour, typ tjugo katetrar, femtielva sterila set, trehundra bedövningssprutor, två bladderscanningsapparater och en hel massa(!!!) sölande. Lätt som en plätt, jajamensan!

Önskar faktiskt att jag hade ett par riktigt tatjta stödstrumpor just nu. Efter alla sjuhundra vändor som sprungits efter saker känns benen som efter en tvåmila-promend en stekhet dag i juli. Typ.

Tänk vad lite man vet om framtiden egentligen. Hade väl aldrig någonsin kunnat tänka mig att jag skulle sitta här, ett kvarts sekel gammal och längta efter stödstrumpor. Man börjar väl bli gammal ;P

För övrigt så har helgen spenderats  hemma i urskogen. Vår lilla församling har avverkat årets tältmötesserie. Kanon! Tummen upp till alla som ställt upp och jobbat - det gör vi om nästa år igen va? :)

Och ja, min underbara grabb (aka Mr M) har kommit hem från långtbortistan. Kan inte bli bättre! "Fint som snus, sa räven om rönnbären".

Sötsug!!!

Pang! Där slog det till. Sötsuget. Denna gång i form av chokladbollsbegär. Fruktansvärt sugen på en Delicatoboll! D.E.L.I.C.A.T.O.B.O.L.L.

Från en optimist

Så lite kan göra så mycket. Ett enkelt "Hej, längesedan man såg dig..." från en kollega i brandtrappan. Det lilla räckte för att mitt dåliga humör skulle vändas till ett leende. Tack!

Ska försöka ignorera att jag längtar som en tokig efter Mr M och tycka att mitt jobb är roligt inatt. Ska vara positiv, jajamensan! Jag kan flyga jag är inte rädd :)


Rapport från blåbärsriset

Jag och naturen kommer inte alltid sådär jättebra överrens. Jag gillar inte när naturen blir liksom påträngande, kommer lite för nära. Regn, fukt, snårskog och framför allt INSEKTER - ischlo pischlo! Antar att jag är för lat. För bekväm.

Dock skulle jag inte kalla mig själv för "storstadsmänniska". Näe, för trots snår, risbuskar och kusar i mängder så tycker jag om att vara ute i naturen. Man mår helt enkelt bra då, ända in i hjärteroten.

I lördags bjöd naturen på sitt allra bästa. Blåbär. Gottigt, nyttigt och gratis! Var får man tag på såna saker annat än ute i skogen? Samtidigt får man massa må-bra-energi av att bara vistas i det gröna. Kom på mig själv, mitt i blåbärsriset, att nynna på Tomas Andersson Wij's "Blåa berg". Fast med texten "blåa bär"... Fyndig man är va? ;P

Okej, det är inte alltid kul att traska runt i gröna skogar, det ska jag väl erkänna. Men i lördags - helt okej.

Så nu är frysen laddad för vinter:

I'm such a fashionista ;)

Inatt tog jag klivet ut i det okända. Provade något nytt, något utöver det vanliga. Jag sållade mig till skaran som har byxbenen uppvikta lite lagom käckt. Sådär som ser så avslappnat och liksom somrigt ut på andras ben.

Jag inser förstås att det antagligen såg väldigt missanpassat och okäckt ut på mina ben, som om jag råkat ta på mig byxorna fel. Men, än sen då? För ärligt talat, vem bryr sig om hur mina byxben ser ut klockan nolltre-nollnoll en måndagnatt? Eller vem bryr sig om mina byxben över huvud taget? Förutom jag själv - inte många.

Och knappt det.

Joråsåatte det där med mode, kläder och utseende är verkligen min grej. Verkligen. Muchos stylish liksom *harkel harkel*

Nähäpp, nu ska jag kasta mig i säng och sussa på söta örat.
Godnatt små kamrater!


Hej rörpost

Länge leve stenålders-rörpost-systemet!!

Som inte finns här på mitt lilla sjukhus...

*suck*