Höst-feeling

Nu måste väl ändå alla de där så kallade kallstenarna ha ramlat ner, för nu är det höst på riktigt. Alltså hösten är ju egentligen en väldigt trevlig tid, fina färger, klar luft och så. Men... den här kylan... inte okej.

Egentligen gillar jag att ha fyra årstider, alla har liksom sin charm. Problemet är bara att de kalla, mörka årstiderna är på tok för långa. Ibland undrar man ju varför man inte flyttar till ett varmare ställe...

Hur som helst. Med tjocksockar och tossor, flanellpyjamas, virkade sjalar, stora tekoppar och en hel drös värmeljus ska jag väl ta mig igenom ännu en höst. Och nu när älsklingen är bortrest kan jag ju skruva upp elementen en aning också...

The darker the night, the stronger the hope

De åtta orden har kommit att betyda mycket för mig senaste veckorna. Vet inte riktigt varför men dom har liksom fastnat, inte bara i hjärnan, utan lika mycket i hjärtat. Antar att jag behöver det där hoppet just nu. Inte bara för det jobbiga som hänt mig (och J såklart) personligen i år, utan hela världen verkar lite upp-och-ner just nu.
 
The darker the night, the stronger the hope.
 

Sånt man borde göra

En typisk borde-göra-dag idag. Nu när solen tittat fram borde man ju gå ut. Och så borde man ju motionera. Sen borde man ju diska också (jag säger inte att det är så, men det kan vara så att besticklådan kanske är en aning tom). Och alla kläder som ligger i en hög på golvet borde ju såklart plockas upp.
 
Är borde ens ett riktigt ord?
 
Hur som helst, det jag egentligen vill göra är ligga i soffan och läsa. Helt slut efter gårdagens administrativa dag på jobbet. Eller kan det bero på att det fattas några timmar sömn?
 
Summa summarum: eftersom jag inte har ro att ligga på soffan och läsa nu när solen skiner och jag borde göra så mycket annat, blir det helt enkelt inget gjort alls. I-landsproblem delux.

Typisk vardags-fredag

Snipp snapp snut, så var semestersagan slut! Eller egentligen var den ju slut redan för två veckor sedan, men ändå.
 
Återhämtning tror jag har varit ledordet för semestern i sommar. Både kroppslig och själslig återhämtning. Det började ju som sagt fasligt jobbigt strax innan semestern (missfallet), men oj vad jag är glad och tacksam för veckorna efter det! Och att avsluta med en vecka i Île Rousse på Korsika gjorde ju inte saken sämre. En alldeles alldeles underbar vecka med turkos-blått hav, strålande sol, pittoreska bergsbyar, en stor pool och trerätters-bufféer. Återhämtning var ordet.
 
Man brukar ju säga att det är skönt att komma tillbaks till rutiner och vardag igen efter en ledighet. Men när klockan ringde noll-fem-femtio imorse för att tvättkorgen skulle släpas ner till tvättstugan, just då kändes det där med vardag inte superroligt... Man kanske skulle köpt lägenhet på Korsika istället? :)
 
Trevlig fredag!
 
Morgonsol i ansiktet och Île Rousse/Isula Rossa i ryggen. Skönt med lite motion för att få plats med ännu en mastodont-frukost...
 
Är man få semester så är man :)
 
J letade fisk med cyklopet
 
En vandring upp i bergen blev det också. Och på andra sidan berget hittade vi... fler berg! Och lite vingårdar och sånt. På väg tillbaks hittade vi en hund. Eller rättare sagt den hittade oss och vägrade sluta följa efter!
 
Hotellet! (en fd "sommarstuga")