Hur ser arbetssituationen ut i din mage?

Apotekets reklamfilmer där olika kontor representerar olika delar av magen, de med texten "Hur ser arbetssituationen ut i din mage?" på slutet. Jag vet inte varför men jag tycker de är helt genialiska. Nästan så jag måste skratta varje gång jag ser en av dem. Speciellt när jag tänker på hur min mage tvingas arbeta. Kan tänka mig att den skulle säga något liknande om den kunde prata: Hur tänker de där uppe på huvudkontoret egentligen?? Ja, det kan man verkligen fråga sig, hur tänker huvudkontoret egentligen...?! Mitt huvudkontor är antagligen så inriktat på att underhålla sockerberoendet att magen glöms bort.

Apropå sockerberoende... man kanske skulle ta och baka nåt gott... ;P


Just nu längtar jag efter...

...älsklingen!!
...semester
...de där nästan magiska ljumma, ljusa sommarnätterna
...eldskrift på väggen med instruktioner om vad jag ska göra med mitt liv (det har ju hänt förr, så varför inte? ;P)
...jordgubbar och en stor påse smågodis!


Mors dag

Ni glömmer väl inte att gratta alla mammor idag? Det ska i alla fall jag göra. För vet ni vad, jag råkar ha världens allra bästaste mamma. Inte dåligt va? :)

Grattis på mamma-dagen alla mammor! ♥

Mitt liv som lapplisa

En av de stora nackdelarna med nattjobb är att man helt enkelt blir trött (surprise surprise!). Fast då menar jag inte vanligt trött som man blir av att sova för lite, utan liksom trött i hjärnan. Efter klockan två är hjärnan totalt oemottaglig för ny information och intelligent tänkande är helt uteslutet. Jag måste alltid dubbelkolla mig själv tre gånger innan jag gör något, ändå kan jag en stund senare absolut inte framkalla i tankarna vad jag gjort. Jag vet att jag gjort det, fast kommer ändå inte ihåg. Fast jag trippelkollat. Låter säkert helvrickat, men det är hur som helst enormt frustrerande. Osäkerhet? Troligen.

Det låter förstås inte som en lysande kombination att jobba på HIA och ha en sirap-indränkt hjärna, men man har ju sina små knep och metoder för att klara jobbet. Man måste ju trots allt kunna hålla sig skärpt och ta hand om patienterna oavsett tid på dygnet. I mitt fall är räddningen kom-ihåg-lappar och att-göra-listor. Utan dem är jag totalt vilse i pannkakan. Och det gäller inte bara på jobbet utan livet i övrigt också. Hela mitt liv är baserat på kom-ihåg-lappar.

Ett liv av lappar. Lapp-liv. Lapplisa? Näe, tröttmössa!


Onsdag i ottan

God morgon sköna... eh, morgon (kommer inte på något som rimmar på morgon). Här sitter jag och väntar på att få räkna lite kiss. Eller läsa av timdiures kanske låter lite finare?

Kan glatt meddela att det numera är ljust hela nätterna (soluppgången börja skymta redan vid halv två-tiden) och jag kan inte annat än tacka Gud för sommar. Jag är kär i sommaren, det är bara så.

Näe, nu ska jag räkna lite ki... förlåt, läsa av timdiuresen och käka frukost. Och försöka komma ihåg att inte åka hem direkt efter jobbet utan stanna på medarbetarsamtal. Inte helt optimalt att ha viktigt medarbetarsamtal efter ett nattpass, då hjärnan är urkopplad. Men vad gör man inte för att slippa åka hit på ledig dag? Får väl palla upp ögonlocken med tändstickor eller nåt...

Och träningen?

Hur går det med Tjejmilsträningen, frågar ni.
Jo tack bra, säger jag. Tackar som frågar :)

Man kan väl säga som så, att det är ganska mycket lättare och roligare att ge sig ut en varm dag i gröna sköna maj än en kall dag i vita mörka januari. Vågar knappt erkänna, men det är faktiskt roligt att ge sig ut med springskorna och jag får inte längre panikkänslor när jag tänker på att jag måste ta mig runt en hel mil. Bit av en kaka :) Har till och med investerat i nya springskor till det mycket överkomliga priset trehundra riksdaler. Sånt tycker man ju om.

Fast just idag tar vi en paus från springandet, eller vad säger ni? Jag tar trapporna på jobbet istället. Åtta våningar senare brukar det kännas som ett löparpass i benen...

Ögonblicksbild

Bloggar kan ju ha en tendens att bli en något tillrättalagd bild av verkligheten. Man skriver när man gjort något kul, ätit något riktigt gott eller gjort något duktigt och så blir det så där pretantiöst och fint. Så jag tänkte ge en liten ögonblicksbild av hur det ser ut hos mig precis just nu.

Jag: Sitter i pyjamas med hår som spretar åt, ja mest åt vänster faktiskt.
Äsklingen: Hockey-VM, hockey-VM, hockey-VM...
Middag: Mannagrynsgröt med äggamackor framför TV:n.
Just nu: Äter, bloggar och försöker få katten (som för övrigt väckt mig ur min sköna sömn x trehundra idag) att förstå att han inte får tigga mat! Funderar på att kolla film på datorn medans J kollar hockey... eller motionera om en stund... eller kanske inte... 

Glamoröst, eller hur?

Föresten har vi haft en toppenhelg i Barcelona (se där, nu blev det så där fint och lite åt det tillrättalagda hållet igen), men det är en annan historia :) *Barca, barca, BARCA!*

En oväntad julklapp

Gissa om jag blev överraskad när älsklingen plötsligt drog fram ett kuvert i julas. Ett kuvert med ett kort som talade om att vi skulle ut och resa i vår. J hade nämligen vunnit en resa och lyckats undanhålla vinsten för mig tills julaftonskvällen. Sånt där händer ju liksom inte i verkligheten, så ja, jag blev super-mega-överraskad!

Efter lite fix och trix och en hel massa längtan är äntligen dags. Små lyckorusiga fjärilar fladdrar runt i maggropen, nedräkningen har börjat och inatt kliver vi på bussen mot Arlanda. Om jag bara kan bli klar med packnings förstås... Får nog ge upp mitt försök att packa klokt och endast det nödvändigaste. Lika bra att slänga ner ALLT.Plötsligt händer det

Ungefär som med skraplotter. Plötsligt sitter man där och undrar vad som hände. Plötsligt har man skickat in alla de där bilderna för framkallning och fört över kopior till USB. Sånt där som man tänker att man ska göra, men som aldrig blir av. Skönt! Jag litar nämligen inte en sekund på min dator och skulle inte bli förvånad om det kraschade (igen). Men den här gången är jag beredd - moahaha!

Får väl tacka hockey-VM, SM-finalen i basket och el Clasico för att det blev gjort. När J tittar på sport får jag ju mer tid över till annat, och "slipper" fastna i zappingrundor framför TV:n. Väldans bra.

Nu ska bara minneskortet i kameran rensas för att göra plats för helgens äventyr... *tihi*


Så här såg det ut för två helger sedan, då sommarvärmen kom till Norrland (synd bara att kylan skulle hitta tillbaks - inatt var det minsann vitt(!) på marken):


Flygtur i vårsolen. Med löpartightsen på ;)


Blekansiktet försöker visst säga något?


Bäversafari
Gamla höjdhoppsställningen som morfar gjort åkte fram ur en mångårig källarsömn. Lillebror och J vann överlägset med sina gasellhopp...


God morgon världen

För den som undrar kan jag glatt meddela att det börjar ljusna så smått redan vid halv tre-tiden på nätterna numera. Sånt som man lägger märke till om man är nattuggla och måste vara uppe för att väcka tuppen på nätterna. Rackarns tupp... ;)

Inte långt kvar nu tills det är ljust dygnet runt. Vilket innebär att det inte långt kvar till semester och sommar!! Så vad säger ni, har ni några kuliga planer för sommaren? I'm all ears!