Goda Tider

Det känns lite som att jag har dragit kortet " Goda Tider" i spelet Finans. Visst, det är mycket på schemat men helt ärligt så gillar jag ju att ha lite bollar i luften. I alla fall några stycken... Har flera roliga saker inbokade under våren att se fram emot och bara en sådan sak, att det faktiskt går mot vår! Fick ett litet lyckorus idag av att se två cyklister ute i solen - vååår! Spirande vårkänslor blandas med ljusa förhoppningar om en sommar utöver det vanliga. Only God knows vad det blir av senaste veckornas oväntade händelser ;) Dessutom var det fortfarande ljust ute när jag åkte till jobbet ikväll kl 20:40! Oh joy!

Efter några veckor i en deppig svacka känns till och med jobbet roligt. Jag trivs ju här!

Det enda som grusar mina Goda Tider är en lägenhet med inredningsstil inspirerad av totalt kaos. Helt enkelt massivt förfall. Imorgon under mina 3 lediga timmar måste ärmarna kavlas upp och vårkänslorna inplanteras även i lägenheten.

Ut med förfallet, in med de Goda Tiderna.


Att vara uppbokad

Ångest. Shopping-ångest.

Har flängt runt nästan hela Birsta idag i olika ärenden. Kattmat, slalomstavar, post-it lappar, 1-års present, 25-års present, ordning-och-reda-saker.... Ovanligt tidseffektivt och målmedvetet, ända tills "hårspray" dök upp på listan. Där någonstans spårade det ur. Började reflektera över att det var väldigt länge sedan mitt hår fick lite godsaker (läs: inpackning o.dyl.). Och sedan åkte sakerna upp i famnen i en faslig fart. Saker som INTE stod på listan. Dåligt.

Vet knappt vad jag handlat heller. Hann hem och slänga i mig en torr kroppkaka, gosa som hastigast med katten och dra vidare mot nästa punkt på dagordningen: Lovsångsövning :) Knappt hann dock sista ackordet klinga ut förrän plikten kallade: Jobbet.

Har sex av sju kvällar inbokade den här veckan + fyra jobbnätter, ganska bra gjort va? Någon som vill hitta på något på onsdag kväll? Har en lucka på ca 3 timmar där... ;P


Sommartid...

...Och glöm inte att vrida FRAM klockan en timme inatt!

Lördag

Dagen efter kvällen före? Fick besök av barndomsvännen E igår som tagit sig ner hit hela vägen från Umeå. Mycket trevligt! Tacos, skvaller, fruktsallad och allmänt chill - precis så som det ska vara :)

Det är faktiskt en tråkig sak med att bli "vuxen", att alla sprids åt olika håll och skaffar familj och jobb och allt som hör till. Det i sig är ju bra förstås, men det tråkiga är att det är så svårt att träffas! Jag är dessutom pinsamt dålig på att hålla kontakten med mina vänner, vilket inte gör saken bättre! "Jag hör av mig." Javisst - vilket decennium då?

Idag vill jag passa på att ge en stor kram till mina underbara vänner, både "gamla" och "nya". Vad skulle livet vara utan er?? Stor kram och tack för att ni står ut med mig trots att jag är så dålig på att höra av mig! Love you guys *kramar om*

Nu ska jag dyka ner i planeringen för morgondagens gudstjänst. Lovsångerna känns bara kul. Men psalmerna. Psalmerna! Spelar liksom ingen roll hur mycket jag övar på dem - det blir alltid fel. Det går bara inte. Och nu när jag tänker efter så var det ett bra tag sedan jag spelade till en psalm = det kommer gå ännu sämre. Urk.

Och ikväll är det bus på G med mina hjärtliga systerystrar ;)

Fernando Ortega

Har äntligen fått tummen ur och beställt en skiva med Fernando Ortega. Äntligen! I mina öron är hans röst nästan magisk... Och kan man annat än älska den här sången med den här rösten och underbart pianospel? En liten bit av himlen här på jorden - Sing to Jesus

Och för den som föredrar sånger på svenska så har ju Erik Tilling tolkat/översatt flertalet av Ortegas sånger. Med mycket gott resultat!


Aaah... återhämtning

Vaknade av klockradion kl 13:30 idag, glad över att ha nästan hela Roomservice -avsnittet kvar att se (somnade ifrån rätt snabbt imorse). Det här är väl vad dagen bjudit på sedan dess: toabesök, hämta "frukost", tillbaks till sängen, håva upp datorn i knä och... ja, det är ungefär dit jag kommit. Tre timmar senare, fortfarande i pyjamas. Katten har hamnat i någon form av koma på min arm och jag har snart ingen cirkulation kvar i handen (by the way - kattgäsp luktar surströmming!).

Min mat-och-sov-klocka har varit ur funktion senaste dagarna, därav denna slappar-dag. Och believe you me - det var välbehövligt! Lite uppladdning såhär inför en ledig helg :P


Perspektiv

Det är så lätt att fastna i sitt eget. Sina egna små problem och egentligen skitlöjliga saker. Klickade in på en blogg idag som jag inte läst på ett tag nu och det kan jag säga blev ett ordentligt uppvaknande. Att läsa om andra männsikors liv kan verkligen ge perspektiv på vardagen och man undrar varför man över huvud taget lägger energi på oviktiga småsaker. Männsikor som kämpar för sin vardag, som bokstavligen kämpar för sina liv. Slagskämpar. Jag är otroligt imponerad av deras mod att våga/orka berätta sina historier så öppet. Ni är hjältar i mina ögon.

Det här är en av dem: Sabina's kamp


"Pumba, hela du är en gasboll"

Dagens bra: K. Dimetikon 200 mg. Gör underverk för en nattmage delux - bubblig, kurrande och spänd som ett trumskinn. Ajabaja med godis på nätterna!

I övrigt har ångesten och våndan gett vika, kvar finns ett massivt varför? och önskan om att kunna spola tillbaka tiden. Det var ju faktiskt ingen stor grej. Inte alls. Men så otroligt onödig. En så liten tuva som trots allt skulle kunna välta hela lasset med förväntan... Jag i ett nötskal.

Men nu ska jag låta mig vaggas in i drömmarnas land av mina händiga killar (tar nog inte många minuter...). Som jag har väntat! Faktiskt den enda serie jag följer till 100% - ROOMSERVICE.

Why?

Jag mådde ju så bra och vad händer? Jo, på två sekunder lyckades jag förstöra för mig själv. Platta till, köra över och pajja allt (igen, I might add... ). Och kvar är ångest och vånda. Kul.


To be or not to be

Jag är för pigg för att vara trött och för trött för att vara pigg. Vilket dilemma. Första natten på väldigt länge som jag inte känner mig överkörd, rätt skönt. Trots att det är lugnt här. Fullbelaggt men lugnt och med patienter som är stabila i sin instabilitet(!). Men men, det är fortfarande tre och en halv timme kvar till rapportering och mycket kan hända. Gott om tid till att hinna bli överkörd av John Blund också...

Nattens ojsan: har beställt läkemedel för sisådär tjugofemtusen kronor. Bara sådär. Tur det inte dras på lönen :P


Tänk om...

...gräset vore lite grönare, solen lite soligare, blommorna lite blommigare och sommaren lite somrigare. Tänk om snön vore lite vitare, vintern lite vintrigare, skrattet lite skrattigare och det roliga lite roligare. Tänkte om ledigheten vore lite ledigare och jobbet lite... hm, jobbigare?

Tänk om man kunde stänga av tankarna och bara vara här och nu.

Tänk om om inte fanns - skulle vi inte vara lite nöjdare och gladare då?

Osminkad mjukiskväll

Efter en oproduktiv dag (okej jag har tvättat en tvättmängd motsvarande en hel barnfamiljs, men vart tog resten av dagen vägen??) avslutar jag nu med en kväll i mjukisar och med en kopp te. Gör det jag är bäst på helt enkelt - ingenting! Sedan Åre-lägret har jag dessutom bytt ut en stor dos av TV-tittandet mot soft musik, te, läsning och en katt i knät. Eller lite allmänt småpysslande. Mycket skönt! Och betydligt mysigare än att zappa på TV:n må jag säga... Eftersom mina kvällar ofta består av jobb, planeringsmöten, övningar eller ungdomssamlingar i kyrkan så värderas dessa lediga kvällar högt. Osminkade mjukiskvällar.

Ikväll har jag dessutom ätit gott med mina härliga nattkollegor och befinner mig i ett avslappnat paltkoma. En kollega ska nämligen sluta och vi bjöd ut henne på resturang - mycket trevligt! Säga vad man vill om nattjobb - visst finns det många nackdelar - men en sak som gör jobbet så mycket roligare är mina kollegor. Det blir liksom en helt annan gemenskap på nätterna. Vi är mer beroende av varandra och bryr oss om varandra på ett annat sätt än på dagtid, där man knappt hinner hejja på sina kollegor.

Länge leve nattugglorna!

Såg föresten Slumdog millionare igår - den rekommenderas varmt! Lite annorlund film med inslag av både det ena och det andra, där 2 (kanske 3?) historier berättas samtidigt på ett snyggt sätt. Bra film helt enkelt. Och film blir ju alltid liiite bättre om man har bra sällskap (med det är en annan historia)... ;)

Jag är inte

Jag är inte, men Han känner mitt namn
Jag är inte, men Han har ihärdigt sökt mig i sin kärlek
Jag är inte, men jag har blivit friköpt och befriad
Jag är inte, men jag får vara med i Hans berättelse
Jag är inte, men jag känner universums Skapare
Jag är inte, men jag känner Jag Är!

(från boken Jag är inte men jag känner Jag Är, av Louie Giglio)

Oh Happy Day

Dra mig baklänges vilken glädje!! Nyss hemkommen från en magisk gospelkonsert. En ung och ganska stor kör från Skellefteå (medelålder kan inte varit mycket mer än 16 år. 17 max). Och visst blev det fel lite här och där, men vilken glädje!! Bra låtar och en kör som verkligen visar att de tror på det de sjunger - hatten av till er! Och länge kommer bilden av den lilla mörka killen längst fram finnas i mitt huvud. En bild som genast ger mig ett leende. Han kan inte varit mer än 12-13 år, men dansade och sjöng med en inlevelse som om självaste änglarna dansade med honom. Gud är så bra - var kan vi annars få sådan glädje?

Och hur många har hört U2's Pride(in the name of love) sjungen av en gospelkör? Sweet!!

One man caught on a barbed wire fence
One man he resists
One man washed on an empty beach
One man betrayed with a kiss

In the name of love!
What more in the name of love?
In the name of love!
What more in the name of love!

Early morning, April 4
Shot rings out in the Memphis sky
Free at last, they took your life
They could not take your pride

In the name of love!
What more in the name of love?
In the name of love!
What more in the name of love!

Katten och bredbandet

Koi har, till mattes stora förtret, upptäckt internet.

"Om jag krafsar tillräckligt många gånger kanske jag kan få ut muspekaren ur skärmen."
"Eller så kan jag försöka tugga lite på den där blinkande saken som bokstäverna kommer fram ur, den ser kul ut, fast jag blivit bortschasad tre gånger."
"Eller så kanske jag kan smyga försiktigt fram och sätta mig mitt på tangentbordet, då borde jag få maximal uppmärksamhet och så händer det massa saker på skärmen också. Kul."
"Jahapp, då har man blivit bortschasad tio gånger - men hey, vem räknar? Kanske ska krypa upp på fönsterbrädan bredvid och bara sitta och peta lite på matte medan hon skriver..."

Den här är också en favorit: "Nä man kanske ska ta och krafsa upp dörren till badrummet så det blir jättekallt där inne tills matte kliver ur duschen."

Tack Koi för omtanken - inte.


Okej, en bild kan du få...

...men sen ska jag minsann leka igen!

Hemma på min gata...

Har bott här drygt två år nu och har verkligen stenkoll på mina trapphus-grannar!

Vån 5 Jag. Min granne, "ynglingen" (Epa-ägare?). Har fortfarande inte hälsat på honom... Bredvid honom: killen som oftast har en pizza eller ICA-kasse med sig, möjligen bor någon av kvinnligt kön hos honom också. Mitt emot mig: ingen aning, har inte de flyttat?
Vån 4 Under mig: har sett hemtjänsten där - gissar på äldre tant (kan möjligen vara där ambulansen varit några gånger?). Svänggänget som luktar rök och springer runt med System-kassar. Pizza-bagaren med försynta frun och sonen som gärna skriker i trapphuset.
Vån 3 Är det här tanten och farbrorn med hundarna bor? I övrigt ingen aning...
Vån 2 Ingen aning... Tvättstuge-tanten kanske? Eller har hon flyttat?
Vån 1 Tror att det bor någon med småbarn här? Och kvinnan med "snickar-brallorna". ICA-kvinnan?

Som sagt, stenkoll.

De enda som jag brukar träffa på är tanten och farbrorn med hundarna. Ett tag sprang vi på varandra jämt! Tanten är säkert trevlig, fast hon knappt hälsar. Farbrorn verkar vara en pratglad typ. Igår morse när jag kom hem från jobbet sprang jag på honom och svarta hunden (golvmopparna fick väl sovmorgon) i dörren och hade en av de längsta konversationerna jag haft med en trapphus-granne under de här två åren:

"Hej"
"Hej"
"Jobbar du skift eller?"
"Ja det gör jag"
"På sjukhuset?"
"Ja precis, jobbar nätter där"
"Jaha"

Hej bloggtorka!

Brist på idéer + brist på tid = dammig blogg. Men men, bättre tider är förhoppnigsvis att vänta :)

Idag har jag ännu en gång erfarit en av nackdelarna med singel-hushåll: singel-handla. Eftersom jag gillar att storhandla och fylla kyl/frys/skafferi till bristningsgränsen så tar det emot att lägga upp endast tre varor i kassan... Ni vet, sådär så att man nästan vill dra ner mössan liiite mer över huvudet när man kommer mot kassorna, hoppas att det inte är kö och riktigt hör kassörskans tankar: "Jasså, det är du och godispåsen ikväll? Trevligt... *fniss*".  Man känner sig helt enkelt singligast i hela världen!

Dagens tråkiga inköp:
- Ett stycke fryspizza (orkar inte kladda ner kastruller idag)
- En liten Bärry yoghurt (till jobbet - orkar inte göra matlåda)
- En burk tonfisk (muta till Koi för att stilla mitt dåliga samvete över att han är ensam så mycket)
- En lättmjölk (kommer säkrt inte gå åt innan den blir dålig, men det känns tomt att inte ha mjölk i kylskåpet)
- En tidning (det följde ju med en gratis DVD!)

Hej singelliv, här är jag!


Ett längre och friskare liv?

Japp, nu har vi svaret. Listan på mat som ger dig "ett längre och friskare liv", enligt någon professor i förstå-sig-på-vetenskap. Inte illa va? Och några rätt har man ju lyckats pricka in - se den här listan som lite uppmuntran i vårt du-får-inte-äta-dittan-och-dattan-samhälle! Fast här framgår förstås inte i vilken mängd man bör stoppa i sig de olika sakerna... Läs och begrunda! ;)

1. Äpplen

2. Björnbär

3. Svart te

4. Blåbär

5. Broccoli

6. Fullkornsflingor

7. Körsbär

8. Körsbärstomater

9. Kaffe

10. Tranbär

11. Mörk choklad

12. Grönt te

13. Apelsiner

14. Persikor

15. Plommon

16. Hallon

17. Röda vindruvor

18. Rödlök

19. Spenat

20. Jordgubbar


Det där med fördomar...

"Det är inte så farligt om man har olika färg på huden. Det viktiga är att man har samma färg på hjärtat."
Isabell, 7 år

I heart lovsång

Ja vad kan jag säga om den här dagen?

Jag kan väl säga såhär: lägenheten är städad, kattlådan rengjord, disken diskad och jag äter riktig lunch. Jag mår bra! :) Dessutom är det lovsångsövning ikväll och jag är peppad till max - alltid lika kul!! Speciellt nu när vi har "Praisepartyt" i sikte inom en snar framtid. Det blir liksom vår chans att visa, både oss själva och andra, hur långt vi kommit. Inte för att vi ska kunna slå oss på bröstet och tycka att vi är bäst, men för att visa att vi är seriösa med det vi gör, och framför allt tycker om att sjunga/spela lovsånger.

Så mycket mer har jag inte att tillägga till den här dagen. Utom att tvättkorgen är fullpackad som ett stampat jordgolv och ändå svämmar den över åt alla håll... Har liksom inte orkat ta mig hela vägen ner i källaren för att boka tvättid. Bör nog ta tag i det där rätt snart... Blä.

"Jesus, min Jesus
behöver Dig, kom nära mig

Jesus, min Jesus
Jag älskar Dig

Du som alltid älskat mig
Du som gav Ditt liv för mig

Du är mitt enda hopp
Jag lever genom Dig
Du är mitt enda hopp
Du bär mig genom allt

Jag älskar Dig"
("Du är mitt enda hopp",
Gilead)

Söndag

Tar ett djupt andetag... andas uuut... känner lugnet spridas ända ut i fingerspetsarna.

John Mayer och Tomas Andersson Wij följer mig i en härlig söndagslunk... "När ditt tåg kommer"... Det enda som återstår av dagen är en kopp Kashmir-te och gluteus-musklerna bekvämt parkerade i soffan med fjärrkontrollen inom armlängds avstånd. Och det tänker jag göra ganska precis... NU!

Peace, love och söndagsmys! Eller nå't...


Melodifestivalen 2009

Ja vad ska man säga om årets Melodifestival? Skräll är väl ett ord som skulle kunna användas, skämt är ett annat som jag känner ligger närmare min uppfattning. Fel låt vann! Jag har i och för sig inte följt spektaklet i alla deltävlingar och har egentligen inget att säga till om, men jag är helt säker på att det fanns bättre kandidater till förstaplatsen!

Jag minns faktiskt på den tiden (oj vad gammal jag känner mig!) när man satt bänkad framför Melodifestivalen och verkligen engagerade sig i det hela. På den tiden när det fanns orkester, när en schlager var en schlager och när juryn röstade. Och nu? Nu kan man väl säga att det hela liknar en enda stor klubb för inbördes beundran. En scen för redan kända artister aternativt artister som haft sina 15 minuter i rampljuset och hoppas på en come-back. Till detta lägger vi 3-4 låtskrivare som skriver alla bidragen, år efter år. För att inte tala om röstningssystemet!! Är det någon som förstår det systemet? Uppenbarligen inte, eftersom det måste göras om varje år...

Jag inser förstås att jag låter lite bitter (mitt i min positiva vecka) och att det liksom hör till att man ska klaga på bidragen, men hallå? Ge oss något nytt och fräscht. Lite nya ansikten och talanger tack, någon som verkligen är där pga sången och musiken. Ge oss en riktig schlager!

För 3 år sedan hade jag praktik på en geriatrisk psykavdelning och hela avdelningen, patienter och personal, satt bänkad framför TV:n en lördag kväll för att se Melodifestivalen. Efter en stund kom ett fartfyllt bidrag på engelska varpå en tant reser sig och utropar något i stil med: Jag trodde det här var den svenska Schlagerfestivalen!?! Nu går jag och lägger mig! Och just nu kan jag faktiskt förstå hur hon kände sig - nu går jag och lägger mig!

Eller ja, jag får väl fortsätta jobba i alla fall...

Trött?

Jag blir inte riktigt klok på det där med trötthet. Var är logiken? Inatt till exempel borde jag vara jättetrött. Dels pga att jag sov dåligt igår, dels pga att jag inte har "nattjobbs-rytmen" i kroppen och framför allt pga att jag inte haft en enda patient på hela natten. Inte ett ambulans-EKG, inte ett telefonsamtal, inget! Och det mina vänner är ett säkert tips för att bli trött - sitta och göra ingenting. Visst skulle jag somna direkt om tillfälle gavs, det är ju inte så att jag känner mig pigg, men det finns ju olika sorters trötthet och det här är en snäll variant som inte ens ger effekter i form av frusenhet. Den värsta tröttheten är den där ögonen helt enkelt ramlar igen helt utan förvarning. När man till exempel sitter och läser av telemetrier och helt plötsligt "nickar till" (yes, det har inträffat). Då vet man att man egentligen inte borde köra bil hem! Somna stående i tvättstugan är inte heller någon höjdare...

Kanske beror denna otrötthet på att jag fick ladda med en massa positiv energi igår kväll? Skratta blir man ju pigg och glad av, eller hur? Tack syster Luring - you always make me laugh girl (kan inte låta bli att le när jag ser bilden framför mig...)!

Så vill jag säga ett stort grattis till Lundgrens - äntligen! "Because you're worth it!" :) 

Min egen HIA-värld

Är detta beviset på att man lyckats som nattsyster: att byta ett dropp utan att väcka patienten? Jag skulle nog lyckats nyss, om inte droppräknaren gett ifrån sig ett ilsket tjut. Den tyckte visst att jag var för långsam... Man blir rätt bra på att smyga, fiffla och trixa när man jobbar med sovande människor. För att inte tala om alla knep man lärt sig för att få någon att somna!

Det känns lite som att jag sitter på en liten ö just nu. I en annan värld. En värld skyddad av det plexiglas som omger receptionen. Här inne sitter jag i det välbekanta surrandet från datorerna, bland pärmar, PM och diverse papper. I bakgrunden brummar dragskåpet. Min lilla värld, upplyst av vita lysrör.

Utanför min lilla upplysta ö finns bara mörka korridorer. Tysta korridorer, med sovande patienter. En ganska konstig situation kan jag tycka ändå. Jag har ingen aning om vad för människor som ligger i sängarna och sover, jag känner dem inte. Men jag ser deras hjärtan slå. Ser varje slag, hur fort de slår, hur de elektriska banorna i hjärtat fungerar, hur hjärtmuskeln fungerar. Deras hjärtan är mitt ansvar inatt, mitt ansvar via en dataskärm. Konstigt.

Tankar från en nattsysters verklighet. Förvirrade tankar. Tittade just upp, rakt in i min spegelbild i plexiglaset - jösses vad jag trivs i min lugg ;P

Konstigt.


Nattjobb... urk!

Försöker peppa mig själv till att snart åka iväg och jobba. Inte lätt ska jag säga! Första natten brukar vara jobbig eftersom man inte hunnit ställa om dygnsrytmen. Idag vaknade jag dessutom kl 9 igen och kände mig utvilad! Sedan blev det lunch/fika/shopping resten av dagen, i två(!) städer: Sundsvall och Birsta ("staden på landet" eller "shopping-Mekka", det räknas väl som en egen stad eller?). Glömde till och med bort att jag skulle behövt sova en timme eller två för att orka jobba inatt! Så nu sitter jag här, med ca 30 minuter sömn i kroppen, redan trött och vet att jag kommer vara tio gånger tröttare om sisådär tio timmar... Och när jag kommer hem imorgon måste jag ringa och bråka med Telia innan jag får sova. Suck, urk och ve.

Men men, man vet ju aldrig vad som kan hända på HIA, kan ju bli full rulle hela natten också... Och annars får jag väl hälla i mig en eller två termosar kaffe...

Seinfeld

Får man vuxenpoäng av Seinfeld måntro? Har aldrig gillat det förrut, men nu kan jag tycka att det är en riktigt bra serie... Och hur många vuxenpoäng krävs för att man ska definieras som "vuxen"? Någon som har en skala?


Tillägg till ovan: Googlade på vuxenpoäng och hittade vuxenpoäng.com. Där kan man göra ett test och se hur gammal man borde vara... Jag borde enligt Sverige's vuxenpoängsstyrelse vara... *trumvirrvel*... 32,1!!! Okej, jag har länge misstänkt att jag när en liten pensionärs-tant någonstans på insidan, men hallå? Där rök min positiva vecka... Eller ja, det kunde väl varit värre? Och så undrar jag vilka som sitter i den styrelsen för de har uppenbarligen ett felaktigt test... ;P

(Om du gjort testet - skriva gärna en kommentar hur gammal du blev. Liiite kul var det ju ändå!)


Arga snickaren

Idag slog han huvudet på spiken, den Arga Snickaren. Såg en snutt när jag zappade mellan Diagnos Okänd (kul att få diagnosen Hepatit C i nationell TV!) och han, snickar'n alltså, snackade om bekräftelse. Bekräftelse är något som vi alla vill ha, det är i alla fall min teori (tror att jag skrivit om det i tidigare inlägg) och han sa något om att vi lätt lessnar på att endast få egen bekräftelse. Att vi behöver bekräftelse från andra. Så sant så sant. Kanske är det just därför vi lätt gnäller och blir negativa. Vi peppar varandra för lite och att bara få positiva ord från sig själv räcker inte hur länge som helst! Eller ja, jag kan ju bara utgå från mig själv, men jag tror snickaren har en poäng faktiskt. Och så fick jag en del av svaret på frågan i föregående inlägg. Från Arga Snickaren. Oväntat må jag säga :)

Onsdag, del II

Nej kompis, det går inte bra nu. Inte alls. Så mycket man bör, så litet man gör. Försöker plugga lite diabetes (som jag tänkt göra flera veckor nu) och visst, ögonen rör sig över sidorna men hjärnan vägrar ta in informationen. Jag förstår ingenting av lipolys och glukogenes, fettsyror hit och enzymer dit. Bah! Lika bra att erkänna sig besegrad och stänga boken för idag...

Om någon undrar hur det går med mitt nyårslöft att sluta bita på naglarna så kan jag ärligt erkänna att det nu är värre än vanligt. Idag insåg jag att det inte kommer gå med enbart vilja och letade fram lilla flaskan med smaka-illa-när-man-biter-på-naglarna-medlet. Jättebra idé! Ett problem bara - flaskan har torkat igen och jag får inte upp den!

Nej kompis, det går inte bra nu.

Och jag som bestämde mig i måndags natt att jag skulle anstränga mig och tänka positivt den här veckan. Träffade nämligen en patient som trots krämpor och dement fru var otroligt positiv och trevlig. "Sådär vill jag också bli!" tänkte jag genast. Men oj vad svårt det är att inte gnälla!! Varför har vi så lätt att se det negativa och gnälla på saker som egentligen inte betyder något?! Slöseri med energi...

Så, jag vill nu göra ett tillägg till ovanstående; härligt att jag inte kan plugga - då får jag ju tid och energi över till annat! Och vad bra att flaskan inte gick att öppna - då slipper jag den där äckliga smaken i munnen!

Ett tappert försök i alla fall...


Onsdag

Morgonstund har guld i mun! Eller? Verkar som att jag fortfarande har normal dygnsrytm i kroppen och vaknade kl 9 imorse. Relativt pigg faktiskt (när hände det senast?). Och detta trots att jag, som vanligt, blivit väckt x flera inatt av Koi som tycker det är jättekul att tugga på mitt hår. Aaaargh!!! Plus den obligatoriska bus-rundan vid 6-tiden... Jag fyar och sprayar vatten så kattstackarn blir alldeles blöt - ändå fattar han inte vinken. Vad göra?!?

Nä, det är väl lika bra att försöka göra något vettigt av dagen när jag ändå är vaken...

Sportlovsläger -09

Ja hur gick det egentligen på lägret?

Snygg "fjällbränna" i ansiktet?
Nope. Fullt upp med att förse slalom/brädåkarna med nyttig och näringsrik(!?) mat. Är om möjligt ännu mer vinterblek nu än tidigare. Snart försvinner jag väl helt, om inte vårsolen behagar titta fram...

Utvilad?
Verkligen inte! :) Dagarna körde igång kl 07:30 (vilket är otroligt tidigt för en nattarbetare!) med gigantiskt grötkok, delegera "frukostslavarna", fylla termosar med O'Boy/nyponsoppa m.m. När hela elefanthjorden sedan åkte iväg till backarna har vi pysslar med disk, handlat, lekt med barn och förberett middag. När ovan nämnda elefanthjord sedan återkommit och käkat har vi delegerat "köksslavarna", plockat och fixat fika efter kvällssamlingen. Sedan måste man såklart spela spel och leka resten av kvällen! Och förbereda nästa dags frukost...

Veckans citat:
"Minus tjugotvå grader på det svenska höglandet, sa den gamla mannen". Och tänk nu att dessa ord yttrats i sömnen av en lägerdeltagare!

Veckans bönesvar:
Den borttappade snowboarden som mystiskt dök upp igen efter två dagar. Gud fixar verkligen allt!

Roligaste bus?
Hm... Tror att det blir skämt-popcornen. De smakade verkligen fruktansvärt illa!!

Veckans sämsta:
När jag äntligen hittat rätt inställningar i kameran tappar jag den såklart i golvet. Har nu stora röda bokstäver på displayen som skriker Objektivfel! åt mig. *suck*

Med mera med mera... Summan av kardemumman är i alla fall att det var ett läger fullpackat med go' gemenskap och härliga skratt. Tack för det!

  
  
    
  
   

I min egen verklighet

Efter en veckas paus från verkligheten och det ekorrhjul som kallas vardag, är jag nu hemma från Åre. Tillbaka i verkligheten. Min verklighet. I nästan en vecka har jag levt i ett välbehövligt uppehåll från TV, dator och ett ständigt nyhetsflöde. En vecka i härlig lägergemenskap där det är helt okej att tassa runt med skitigt hår, osminkad och i underställ - vem bryr sig? En vecka med skratt, bus, spel, lekar. Och ännu en gång blir jag överbevisad om att Gud faktiskt finns. På riktigt.

Nu sitter jag här och undrar varför tiden gick så fort. Sitter här i min verklighet, med ansvar för 16 patienter (varav en gör sitt bästa för att klättra ur sängen - hela tiden!!) och 8 telemetrier. Vilken kontrast till när jag började för snart 3 år sedan (är det verkligen så länge sedan??!). Första sommaren var en total katastrof och jag har egentligen aldrig trott att jag skulle hamna där jag är idag. Ser man i backspegeln så har jag förändrats enormt. Växt, utvecklats, gjort massor med misstag, skrattat och gråtit. Levt, helt enkelt. Levt och litat på Gud.

Det slår mig nu att rubriken skulle kunna bli en bra titel till en självbiografi - I min egen verklighet. Eller? ;)


"I ett iskallt IKEA-land"

Fick plötsligt ett enormt sug efter en rykande färsk inredningstidning! Sen skulle jag vilja ha en ny lägenhet också... Och en hel massa pengar att spendera på inredning... Och så vill jag ha en massa tid över till att bara mysa runt och vara kreativ... Kan man få önska kreativitet också? Och har jag nämnt en händig karl till mitt förfogande? Men sen är jag nöjd ;)

Börjar man surfa runt i blogg-världen så kan man hitta hur mycket inspiration som helst! Här är ett exempel: Room & Serve.

Note to self: Köp en inredningstidning att läsa på bussen till Åre imorgon (eller idag blir det ju :P)