Vill. Sova. NU.

Klockan går fruktansvärt långsamt. Någon måste ha ställt in alla klockor på halvfart. Minst.

Tio timmars stirrande på samma irriterande bradykarda EKG-kurva (skulle väl kännas bättre om inte VES:en envisades med att ploppa upp mitt i T-vågen!). Känns som tjugo timmar i den här ultrarapid-bubblan. Kroppen skriker efter sömn och hjärnan säger nej.

Tredje natten nu. Tredje av tre l-å-n-g-s-a-m-m-a nätter. Jippi. Eller nåt...


Valborg

Var har april tagit vägen?? Hela den här månaden har gått så fasligt fort. Vips var våren här och så är vi snart inne i maj månad. Och så har vi mitt i allt vårigt gjort klart schemat för sommaren. Ända in i oktober. Oktober!! Med kyla och höstrusk. Nej tack, nu vill jag ha en lång varm sommar med massa semester först!

Så, nu är det bara att ta sig genom sju långa timmar innan det är dags för ledighet och Valborgsfirande. Gospelkör, brasa, fyrverkerier, korv och ett hejdundrande Praiseparty - varför ändra ett vinnande koncept? :)

Mer Bounce till folket!

En intensiv men mycket rolig helg i huvudstaden blev det. Alldeles snurrig av sömnbrist på knarrig luftmadrass, shopping i massor och finfina brudar som sällskap - härligt! Och Bounce var helt enkelt så otroligt bra som bara Bounce kan vara. Välgjort, underhållande och galet braaa! Enormt trist att det var deras tack-och-adjö-framträdande...

Plus i kanten med gröna gräsmattor, solsken och nyutslagna vitsippor också. Det tackar vi för :)


(Ett litet tips: om du ska köra bil till Arlanda, bered dig på trehundra avfarter åt olika håll, glöm det där med att hämta upp personer utanför en entré och om du ska parkera kostar det skjortan (60 kr för varje påbörjad timme!) Man måste ha någon form av högre universitetsutbildning för att hitta rätt på det där0 stället!)


Trevlig helg!

Om tio timmar och femton minuter styr min röda mot den Stora Staden för en helg med shopping, go'fika och härligt sällskap. Jo, och se Bounce på Globen såklart :) Hur vi ska hitta rätt med bil har jag ingen aning om. Skrev ut en vägbeskrivning från hitta.se. Den var lååång! Sen är man inte det smartaste besticket i lådan efter att ha jobbat fyra nätter av fem heller...

Idag tänkte jag i alla fall låta bli att spilla farbror-kiss på mig själv innan jag lämnar stället, vad tror ni om det?


I love my job.

När man för femtielfte gången sagt åt farbror att sänggrinden måste vara uppdragen, eftersom han är på sjukhus och har ramlat tidigare. När man tömmer kiss-katetern och råkar spilla farbror-kiss över golvet. Och över sin egen fot också, av bara farten liksom. När man går vidare till nästa säng och finner ett sjöslag under täcket. Lyfter lite på blöjan och hittar ett utsmetat nummer två. När man samtidigt försöker blanda och ge två antibiotika. Och patient i nästa sal vaknar med kärlkramp.

Då, just då, klockan sex en torsdagsmorgon, är dagsköterskan den allra bästa och mest efterlängtade personen i hela vida världen!

Nu ska jag duscha bort eventuellt kvarvarande farbror-kiss*, krypa ner i sängen och läsa tidningen. I alla fall rubrikerna på tidningens framsida. Mer blir det nog inte innan John Blund hittar mig... Och föresten kan jag inte vara annat än glad idag - älsklingen kommer ju hit!! *hoppas hoppas hoppas*


*vill bara förtydliga att jag självklart tvättade stackars foten ganska omgående efter lilla olyckan. Länge leve sprit och landstingets "fluffiga" op-strumpor!


Dagens I-landsproblem *pling*

Försökte logga in på en av de stora internetbankerna idag. Jaha, numera ska man visst logga in med "certifikat" eller bank-ID. Eftersom jag inte har det senare provade jag med det första, det verkade enklast. Eller nähä, det funkar visst bara med bank-ID. Klickar vidare, skriver in personnummer och inloggnings-kod. Sen måste man visst ha en engångskod för att kunna få ett bank-ID också. Nähä, tydligen inte en sån engångskod som jag redan har hemma. Man ska visst beställa en ny kod. Och för att göra det måste man logga in på en ny sida, beställa och sen vänta tills den dimper ner i brevlådan hemma.

Jag bör alltså kunna logga in på internetbanken om sisådär 2-3 dagar... Och hur i hela hissingen ska den äldre delen av befolkningen klara av sådana här system??

Länge leve I-land!

Swallowing pride will never give you indigestion

Locka fler besökare till kyrkan kan man ju göra på olika sätt... (Stal idén från FruFlatebö)Städning pågår.

Städ/disk-listan i Spotify på maxvolym. Lite fuldans med golvmopp och diskborste. Dags för en uppryckning!


Bounce!

Jag tror i alla fall den här grisveckan kommer få ett tokbra slut. Äckligt bra!
Eller vad säger ni, E & E? ;)


Nej tack, inte på humör!

Kattskrället har väckt mig var tionde minut sedan klockan två (det blir trapphuset imorgon Koi!), med påföljden att det känns som jag inte sovit något över huvud taget idag. Magen kurrar och blodsockernivån ligger på cirka noll komma två. Lägenheten är inte bara stökig, utan dessutom skitigare än skitigast. Blommorna börjar vissna och jag hinner inte göra något av det där viktiga som måste göras.

Behöver jag tillägga att humöret inte är på topp idag?!

Sommardäck

Tänk vad fiffigt att jag lyckades svänga in på gården precis i rättan tid. Bara att köra in bilen i garaget och vips var sommardäcken på! Och tack vare finaste lillebror slapp jag bli arg också (tack bror!!)

Gissa om jag är tacksam att min käre far och bror gillar att meka med bilar!

Är det för övrigt någon som är intresserad av att skaffa en skrotbil (a.k.a. Ford Mondeo, anno 1995) - call me! Får jag en kanelbulle är bilen din i ett grisblink :)


Spotify-tips

Liten glädjespridare i söndags-blä:et är Martin Ekman's Martin och himmelen. Lyssna vettja!!


Längtis...

Jo, och så saknar jag min prins idag också...
(Koi verkar också lite längtis. Han passade i alla fall på att pussa lite på grodan...)


Söndag.

Solen skiner utanför fönstret Cyklar, rullatorer och söndagspromenerare passerar i en salig blandning. Och ja, jag borde gå ut jag med. Vill gå ut. Men som vanligt finns femtielva saker att fixa med här inne först. Blä!

Kanske hinner åka hem och byta däck senare. En kombination av nytta och lite frisk luft i lungorna. Fast det känns inte så särskillt lockande ändå. Däcksbyten brukar nämligen alltid sluta med frustration och ilska. Blää!

Sen skulle jag vilja gå på Cindy Peters (+ gospelkör) konsert ikväll, men det kan jag såklart inte heller. Bönemöte på kapellet och därefter början på en grisvecka. Jobbmässig grisvecka. Bläää!

Ser ut att bli en bläig söndag här. Och man kan inte annat än längta efter ett åtta-till-fem-jobb där man slipper jobba helger.

Ha en skön söndag!

Kalasdag

Vad väljer man för sko till 80-års kalas när stora lapphandskar vräker ner utanför fönstret. Gummistövlar? Skoterstövlar kanske, om det är kallt ute? Jag vet nämligen inte vad det är för temperatur ute längre. Termometern rök när jag gick loss med skurtrasa på fönstren igår.

Note to self: Köp ny termometer.

Hur som helst, nu sitter man här och funderar på vad som räknas som "lagom" frukost. Man vill ju inte bli superhungrig, men samtidigt måste det få plats en hel massa god mat och tårta sen också...

Massor med grattis-kramar till fina farmor! *hurra hurra hurra*

Påsklov


Fika-/bensträckarpaus i Ramsele. Blev nästan lite upprörd över den där skylten...


Kvällssolen tittade fram mellan moln och bergstopp.


Ser fint ut där borta tycker jag, utanför EU.


Smurf?


Blått verkar vara innefärgen för killar.


Skruva, skruva,, bli arg, skruva lite till... Sen kan man åka på skotertur!


"Mitt" vrålåk: Ski-doo. Fler än jag som tycker de här nyare modellerna ser ut som insekter?


Vilse i pannkakan?


Våffel- och övernattningsstuga. In the middle of nowhere...


Något för fjällvandraren.


Fiiika!


Eh?


Fina men svajiga broar, mitt ute i ingenstans.


Nästa Anja? ;)


Ett tydligt tecken på att man faktiskt är ledig: Man har tid över till att leka med godis... Här tuggar till exempel Marshmallow-kycklingen i sig Marshmallow-Kitty :)


Back to work

Kanske har jag under påsklovet fått ladda batterierna ändå? Fast jag känt mig som en urtvättad sill hela veckan. Eller är det solsken och längre dagar som piggar upp? Kanske extra-dosen B-vitamin? Kanske kombinationen tokkär + vårkänslor? Hur som helst känner jag mig piggare än på flera månader. Och den där otäcka nej-nej-nej-nej-vill-inte-vill-inte-VILL-INTE-känslan som förföljt mig innan varje arbetspass under vintern har dämpats. Så skönt!

Det enda som saknas nu är en stor påse godis...


Snor

Glöm det där med "lagom" förkyld - näsan rinner konstant, bihålorna sprängs snart och pannan dunkar. Jippi. Hoppas det vänder till måndag bara...

Glad påsk!

Glad uppståndelse!

För ni vet väl varför vi firar påsk? Det är ju faktistk inte bara äggens, godisets och takboxarnas högtid. Det är ju faktistk så att en människa älskade DIG så mycket att han dog för just DIG. Rätt coolt va? :)

Hur som helst. Min påsk har börjat väldigt glamoröst. Tvättstuga, fryspizza och jobb. Inte ens katten ville vara inne och umgås. Jippi!

Så nu sitter jag på jobbet och tycker en aning synd om mig själv. Lite lagom förkyld och med för lite sömn i kroppen. Tur jag har glada kollegor och en massa god mat som väntar i kylen i alla fall (om vi hinner sitta ner och äta förstås...).

Hoppas ni har en riktigt skön påskhelg!!


Landet lagom

Tänk att det fanns en sån sak som "lagom" förkyld. Så pass trött att man måste vara en soffpotatis, men inte så trött att man inte orkar göra något annat. Tung i huvudet, men inte i klass med ett bowlingklot. Snorig, men inte så det rinner konstant. Tät i näsan, men inte helt täppt. Ont i halsen, men så pass att en kopp te tar bort det onda.

Jag tycker ordet "lagom" är en bra uppfinning. Jag gillar det. Att vara "lagom".

Städstjälp

Jag har en väldigt (o)bra liten städhjälp här hemma. Bädda sängen och moppa golven är favoriterna. Sist sängen renbäddades lyckades den lilla städhjälpen gräva fram en liten, söndertuggad råtta som fastnat mellan sängen och väggen. Den var ju väldans kul att jaga runt på mitt rena lakan. Eller ja, det tog väl ca fem minuter innan lakanet var fullt i katthår och inte så rent...

Först måste man lurpassa på den lilla söndertuggade råttan...


...sen attackerar man, gärna med några kullerbyttor...


...och till sist gnager man lite på äckel-råttan, och liksom kramar den som ett gosedjur.