(O)klirr i kassan

Hej hopp, sockertopp! Så var landstinget 25000 kr fattigare. Vilket knappt ens kan jämföras med den gigantomundos-summa pengar de är skyldiga vem-vet-vad. Men ändå, jag tycker jag jobbar på bra för att slösa med klinikens pengar. Och fika-sugen blev jag också.

Inga skrupler här inte. Inte kl 03:56 en onsdag morgon.

God morgon! :)

Celeb-spotting

Jag och syster stapplar ut från mysiga Mekka med magar fulla av slisk. Korsar gatan. Korsar en till gata. Mot bilen på mörk, dyster tvärgata. Där. Ett TV-team som intervjuar någon med skalat huvud. Ett huvud som känns lite bekant på något sätt. Jo. Det är han, Svea Rikes folkvalda. Fredrik Reinfeldt.

Den 28:onde oktober 2009. Dagen då jag såg Sveriges statsminister. Live.

Syster: Är det inte....?
Jag: Jo! Man kanske skulle ta fram kameran...
Syster: Skulle haft kvar den överblivna mandelmassan... Va kul det vore att smeta in huvudet... Som glassen på J...
Jag: Mmm, i direktsändning... Jag har ju faktiskt kameran i väskan...

Det är ju liksom olika vad för tänk som ploppar upp i huvudet på folk ;)


I Björkarnas stad

Sitter i Umeå och väntar på att systeryster ska bli klar så vi kan dra ner en sväng på stan. Ja jo... jag kanske ska hoppa ur pyjamasen jag med...

Har tagit mig norrut på snabbvisit för att träffa mina härliga bejbs, tillika f.d. kursare och superbraiga sköterskor! Tack för en trevlig kväll och go'fika deluxe! Minsann inte varje dag man får träffa en liten busig clown med klackeskor heller ;)

Nu väntar två jobb-nätter sen ännu mer lediga dagar. Och vet ni vad? Jag gillar ledighet! Mycket. Lyxhustru kanske inte vore så tokigt ändå? Eller vad säger du Mr M? ;P

Bra dag

Idag. En typiskt bra dag. En sån där dag man bara får vara ledig och njuta. Och krama på älsklingen. Kan det bli bättre?

Jo det förstås, tur att man inte är så jättedålig förlorare. Då skulle det här inte vara en lika bra dag... För jag har fått dyngstryk i både Yatzy och Monopol. Jajamensan! ;)


Läkerol, någon?

Just det ja, det var ju därför man inte skulle trycka i sig drygt halva Läkerol-asken i ett kör. Nattetid. Det blir lite upprört i magen då. Eh...

"Överdriven konsumtion kan ha laxerande verkan". Jo ja tackar ja!

Dagens längtis

"I dina blå ögon speglas jag 
i dina blå ögon finns havet och himlen
Så va inte rädd, att leva här
För dina ögon, dina ögon
är vackrare än du anar"
(I dina ögon, Shirley Clamp)

Jösses vad sentimentalt det var här idag då!

Myspyssöndag

Idag blir det myssöndag för hela slanten. Helt legitimt dessutom eftersom jag bytt pass med kollega och kommer vara ledig en enda natt innan nästa två arbetspass. Alltså ingen idé att ställa om dygnsrytmen. Det får bli uppesittarkväll halva natten och slappardag fram tills dess.

Dessutom föll det sig så otroligt vältajmat att månadens ont-i-magen-omgång bestämde sig för att dyka upp just idag. Ännu större anledning till att parkera sig i soffan!

Japp, jättemyssöndag blir det idag :)

Söndag kl 03:49

Ska snart ta ett blodsocker och avveckla blås-och-flås-maskinen. Sen kanske man kan få parkera bakdelen i en fåtölj en stund. Eller?!

Du saknas mig!

"Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am home again
Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am whole again

Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am young again
Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am fun again

However far away
I will always love you
However long I stay
I will always love you
Whatever words I say
I will always love you

Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am free again
Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am clean again"

(Love song, Anberlin)


Fredag

En sån där helt vanlig fredag. Upptäckte till min stora glädje att det regnar idag - då behöver jag inte ha dåligt samvete över att Powerwalken skippades :) Lyxade nämligen till det med en rejäl sovmorgon idag. Sovmornar är liksom min grej. Jag gillar sovmornar. Och det bästa är att jag inte behöver ha dåligt samvete över det heller. Man måste ju sova mycket på dagarna om man ska orka jobba nätterna! *hihi*

Hemmapyssel står på schemat idag. Kanske softa lite i soffan innan jobbet. Lite fredagsmys måste man ju få ändå, vet ju aldrig hur det ser ut på jobbet. Om det blir en softar-natt eller full rulle till tidig morgon...

Helt enkelt en ovanligt vanlig fredag.


Fiskelycka

Så här kan det gå när den bekväma "storstadsmänniskan" ger sig ut i naturen. Tack Mr M för en trevlig tur på sjön!


Iförd lånat regnställ och stoora stövlar trotsades regn och tunga skyar (tack familjen M för lånet!).


Älsklingen, även han iförd regnavvisande material, fixar båten - jag "dokumenterar omgivningen".


Någon måste ju ta hand om kameran också, eller hur? ;)


Spö spö spö, ge mig frö frö frö... Nä, fisk ska de ju va! Viss skillnad mot min senaste "fisketur" där metspöt var agnat med Cheese Doodles. Behöver väl knappast säga att det var väldans längesedan och att det nappade dåligt... ;P


Liten gädda nr 1 på väg in.


Sen puttrade vi långsamt vidare...


Och stötte på liten gädda nr 2 (jag tyckte iofs inte gäddorna var speciellt små, men så har jag bara erfarenhet av akvariefiskar också...).


Efter regn kommer...


...den spegelblanka sjön fram!


Clownen luktar bensi... bajs

Igår luktade mitt trapphus fruktansvärt illa. Som avlopp ungefär, med en liksom sur touch. Lukten visade sig tillhöra en farbror. En farbror som inte riktigt orkat ända fram, hem till sin egen lägenhet, utan liksom bosatt sig på golvet. Där låg han och gjorde inget annan än sov och spred dofter.

Idag är farbrorn borta. Kvar är en ölburk, lite bajs (allvarligt?!), mystiska gula fläckar och en stickande, sur doft. Det luktar... ja, jag vet inte vad. Icke definierbart. Varken avlopp eller soptipp. Gam-fylla? Inte för att jag vet hur det luktar, men jag kan ju tänka mig att det är åt det här hållet.

Clownen luktar inte bensin. Den luktar bajs.

(Och så är vi alla glada att jag inte är duktig på att lägga upp bilder på bloggen... Eller hur?)


Sparsmakat

Slut på personalkläder, slut på patientkläder, slut på sopsäckar, slut på handsprit, slut på läkemedel som används dagligen. Vad är det som händer? Kanske vi ska sy våra egna arbetskläder? Och be patienterna gå en sväng förbi apoteket för att hämta ut den medicin de kan tänkas behöva innan de får läggas in på avdelningarna?

Är det inte dags att alla landstingsanställda gemensamt flexar ut. En gång för alla. Helt enkelt slut.

Saker jag gillar att ogilla

Inte bara ogillar. Avskyr. Blir äcklad av. Vill kräkas på. Vill slå hårt och döda i mängder.

Bananflugor.

Har sett en eller två ynka flugor susa förbi här ett tag. Så vaknar jag en dag, går ut i köket och möts av en hel invasion bananflugor!! Bläää!!! Vad kommer de ifrån egentligen? Ploppar det upp en fluga ur tomma intet en dag? En fluga som helt plötsligt multiplicerar sig om och om igen?

Hur som helst har köket sanerats, decinficerats och rensats. Doften av vinäger ligger som smogg i lägenheten och nu "dör de minsann som flugor"! Vinäger är bra. Mycket bra. För tydligen uppskattar äckel-flugorna lukten och flugor kan inte simma. Summa summarum - flugorna drunknar. Ha!

I dare you, äckelpäckelflugor, to invadera mitt kök again! HA!

Lyckligast?

Imorse åkte Mr M tillbaka till huvudstaden. Tråkigt. Men vet ni vad, ikväll kommer han hit igen! Ibland är livet helt enkelt gott. Jättegott.


Kampen fortsätter...

...och vi med den. Det här kan man läsa i dagens ST.

Vi är många som vill, men få som vågar. En av mina härliga kollegor har dock lyckats sätta ord på bedrövelsen, faktiskt gjort något konkret som fått oss andra att vakna. Här kan du läsa hennes brev, hennes arga brev, till sjukhusdirektören. Och här + här finns fler kloka tankar från fler av mina duktiga kollegor. (Knyckte din inläggs-idé L, hoppas de e' okej...)

Update

* Nyårslöftet: Efter ett enormt bakslag med naglar nergnagda till knogarna är jag på banan igen. Lång väg kvar dock så om du skulle träffa på mig med fingrarna i munnen - säg till mig på skarpen!

* Sängbordshyllan: Den sitter kvar :)

* Ett bättre jag: Well... det här är väl ett livslångt projekt som innefattar en hel massa olika delar. Kan väl säga såhär; har återupptagit förra sommarens powerwalk/jogging-projekt. Lite sent på säsongen, I know, men bättre sent än aldrig? Inne i andra(!?) veckan nu... Nu kan man dessutom välja låt på Mp3:n igen och det underlättar. Anberlin ackompanjerade dagens promenix - tummen upp! I övrigt väntar jag fortfarande på att jag ska vakna en dag med nyttiga matvanor och inget sötsug. Är fortfarande urusel på att kontakta mina vänner och kan inte hålla undan diskbergen.
Men men, ett projekt i höst är att få stenkoll på min ekonomi, börja spara seriöst och sånt. Spara är liksom inte min starka sida...

Lördag

Woah!! Idag är en bra dag, det bara är så. Spotify funkar alldeles utmärkt, håret gör som jag vill, disken diskade sig själv (eh..?) igår och ikväll kommer Mr M!! Tack alla som inte bjöd för högt på Tradera-biljetten så älsklingen kan tuffa hit! :)

Ska dessutom få roa mig i sällskap av systeryster och lillstrumpa - födointag och underhållning på vita duken. Bästaste syskon man kan ha!

Jag är gladast, det bara är så.


Cash is king

Jaha, då sitter man här bakom plexiglaset. En fredagkväll. Min lediga fredagkväll. Men vad är väl en bal på slottet när man kan ta en extranatt på HIA..? Jobba extra åt landstinget rimmar illa med föregående inlägg, jag vet, men vad gör man inte för lite extra cash?!

Kanske kanske kanske får jag träffa underbaraste Mr M imorgon kväll också och gissa om jag är glad glad glad!!! Den här natten kommer flyga fram. Eller jag kommer i alla fall flyga fram inatt :)

Rädda Joppe, död eller levande!

Att vi befinner oss i en ekonomisk kris har väl inte undgått någon. Att nedskärningar görs överallt hör liksom till och landstinget är inget undantag. Men det finns gränser och jag undrar om vi inte redan passerat de flesta av dessa gränser.

Den stämning som råder på min avdelning (och säkert många med den) kan liknas vid den som rådde vid Bastilljen 14:e juli anno 1789. Protestlistor skrivs under, arga brev skickas kors och tvärs, röster höjs och missnöjet bubblar. Färre personal ska utför samma arbetsuppgifter. Förutom att vi ska ta hand om patienterna, medicinera, behandla, se till att de äter, dricker, kissar, bajsar och har en hållbar hemsituation, så ska vi dessutom hinna lära oss nya datasystem, smittas av grisfeber och ställa om till nya arbetstider. Till exempel så innebär de nya omställningarna att den som jobbar 100% dagtid kommer få kortare arbetspass och fler antal dagar, varannan helg och aldrig längre ledighet än två dagar i följd (= noll kompensation för att vi jobbar storhelger och röda dagar. Dagar då vi för övrigt inte ens får söka ledighet). Man kommer alltså jobba jämt med samma futtiga lön.

Jag trodde lite naivt att vi nu i tvåtusentalet kommit förbi det där med att sjuksköterskeyrket är ett uppoffrande kall?

Så här tänker jag mig det hela:
Föreställ er Titanic. Tänk er att Sundsvalls sjukhus representerar landstinget Västernorrland, och att sjukhuset är Titanic. Isberget kördes på för tiotals år sedan, men på något sätt har skeppet ändå lyckats hålla sig flytande. Om än med trasigt skrov och läckage både här och där. Tills nu. Nu ligger skeppet och guppar precis på gränsen till att dras ner i det djup som kallas skulder och elände.

De landstingsanställda, det är vi som är besättningsmännen. De som insett att vi inte längre kan pumpa ut allt vatten och i panik flyr mot livbåtar som inte finns. Och flytvästar, sådant har vi minsann inte råd med!

Patienterna, det är tredjeklasspassagerarna. De som packats ihop i trånga rum med alldeles för många sängar. De som hamnar längst ner på listan och snällt får vänta under däck på sin tur. Om man nu kan kalla det för tur...

Landstingsledningen med allt vad det innebär, där har vi orkestern. Orkestern som med skygglappar glatt spelar vidare. Visst, det finns säkert någon styrman som insett att fler livbåtar borde införskaffats, men det är liksom för sent. Med uttalanden som att det nu med nedskärningarna kommer bli "bättre" och att man bara mött "positiva reaktioner" på omställningsarbetet, så undrar i alla fall jag om de styrande ens befinner sig på samma planet som oss övriga? Tellus till ledningen - Huston has a problem!

Tro nu inte att jag går runt och är bitter, arg och elak. Inte alls. Men något måste göras, annars står vi snart utan sjukvård och vem vill det?

(Stor eloge till dig, modiga SysterLuring - kanske var det gnistan som behövdes för att sparka igång oss övriga?)


Liberté, égalité, fraternité!!


Weddingday

Vet inte varför men den här videon berör mig på något konstigt vis. Glädjen liksom smittar genom skärmen. Och varför inte? En av de största dagarna i livet - klart man ska dela sin glädje :)


Spotify

Då har man anslutit sig till den stora massan och skaffat Spotify. Eller lillebror har skaffat Spotify till min dator. Tror jag.

Det liksom hissnar lite i kroppen så spännande är det att ha så mycket musik så lättillgängligt. Till exempel alla duktiga och braiga kristna artister som tyvärr inte blir kända här i sekulariserade Sverige. Så nu väntar jag bara på virus, räkningar, skräp-mail och elände. Kanske ett datorhaveri?

Någon som kan dela sin erfarenhet av Spotify?

Saknar

Trodde inte det var möjligt att sakna en annan människa så enormt. Ont gör det. Fysiskt ont att sakna så mycket.

Du saknas mig!

Systerslarvig funderar

- Är John Blund verkligen ful och äcklig?

- Vad består sömngrus av?

- Hur uppstår nya smittor, typ svininfluensan?

- Kommer vi alla få knorr och tryne nu när vi har misstänkt svininfluensa på avdelningen?

- Vem har beställt den här tryckande värmen?

- Varför är jag så jobbigt trött och seg? (kan kanske vara relaterat till ovanstående när jag tänker efter...)

- Varför måste landstinget ändra allt hela tiden? Helt nytt apotekssystem för läkemedelsrummet - tack så mycket!

- Varför passar inget till de nya fina, otroligt sköna byxorna?

- Blir powerwalken mer effektiv om man är arg?

- Vem har pajat min Mp3? (kan ju inte var jag...)

- När ska alla femtielva vägarbeten bli färdiga så man kan få promenera i lugn och ro utan sprängsten, traktorer och män i orangea byxor?

Och dagens stora femhundra-kronors-fråga:

- Vad ska jag göra med mitt liv???