Note to self:

Om det nu skulle bli skräp-väder resten av sommaren, kom då ihåg att det har faktiskt varit sådär härligt sommarväder ändå. Fast i maj. Även om det, som idag, är molnigt så är det riktigt supervarmt. Och igår kväll vid sisådär tio-tiden visade termometern nitton grader. Sommar.

Så om jag nu någon gång kommer på mig själv sitta och gnälla över vilken urusel sommar det här var (vilket jag säkert vid något tillfälle kommer göra), glöm inte maj. Sommarveckorna i maj.

Träningsvärken och jag

Som väntat. Smärtan i låren efter gårdagens motionspass... Aj! Jogging eller cykeltur är inget alternativ för att få dagens tiotusen steg, en promenix i lagom tempo är ungefär allt som går att genomföra. Fast inte i nerförsbacke... Aj!

En promenix i högsommarvärme och strålande sol är i och för sig inte så tokigt. Först var det liksom höst höst höst och sen kom sommaren. På en fredag. Och sen blev det tokvarmt, toksoligt och tokmycket grönska. Tokmycket sommar helt enkelt, i maj.

En mycket välbehövlig paus från uppsatsgranskningen blev det i alla fall. En fancy fryspizza-middag på det så är det bara att ge sig in i uppsatserna igen. På't bara!

Det där med motion...

Firade uppsatsinlämningen med att lufta springskorna idag. Första gången sedan... typ jättelängesedan. Att kalla min lilla runda för joggingtur är väl att överdriva, men svett och superflåsig andning infann sig så jag kan väl åtminstone kalla det för motion.

Nog för att det var längesen springskorna användes, men att benen skulle väga femtio kilo mer var jag väl inte riktigt beredd på. Spänstighet = minus två. Inte ens löpartightsen, som annars brukar kunna skapa känslan av att vara spänstigare än man egentligen är, kunde väga upp den segheten. Hej träningsvärk!

No return

Jahapp, nu är det gjort. Bära eller brista men nu finns ingen återvändo, uppsatsen är inlämnad för examination!!

Torsdagskul

Alltså jag har ju inte instagram och så, men det här var ju en kul parodi → http://youtu.be/Nn-dD-QKYN4 (med risk för att det är reklam i början). Om inte länken funkar, sök efter "Look at this instagram (Nickelback parody)" på youtube.
 
Tänk att det liksom är en så stor grej, lägga ut bilder på sin vardag till hela världens beskådan. Egentligen rätt galet...

Fredag och absolut pluggfritt

Långledigheten har kommit till vägs ände och jösses vad vi har pluggat de här dagarna. Plugg plugg plugg. Känns lite konstigt faktiskt, men jo, det mesta är liksom klart med uppsatsen. Lite småfix kvar (om inte det dyker upp en otrevlig överraskning, man vet ju aldrig) och vi har några dagar kvar till deadline. Najs! Ska minsann unna mig pluggfritt resten av dagen, jajamen. Hjärnan behöver verkligen vila från uppsatsen en stund och sen är det bara att hoppa i arbetsskorna ikväll igen.

Och vet ni vad, solen strålar som värsta sommardagen utanför fönstret. Ljuuuvliiigt!!

Pelargonbekännelser

Ja det är väl lika bra att erkänna. Jag som liksom tyckt att pelargoner är jättetrista växter. Såna där som alltid finns med i alla balkonglådor överallt och jag har inte fattat varför. Tills nu. Jag är totalt omvänd och har till och med gått så långt att jag köpt speciell pelargonnäring till mina små skapelser (säkert ingen skillnad mot annan växtnäring utom en fancy etikett). Och varför denna omvändelse? Framför allt två skäl:
1. Pelargoner är typ det enda som överlevt sommarens ökenhetta i vardagsrumsfönstret.
2. Dom inte bara överlever, dom skickar gladeligen ut blommor också!
 
Men en sak har jag inte förstått än. Mårbackapelargoner. Vad är grejen liksom? Visst, dom är väl liksom fina och så, men sen då? Extra svårskötta? Lättskötta? Dyra? Tell me!
 
Mårbackapelargoner verkar vara växtvärldens motsvarighet till teknikvärldens iPhone. Som jag sagt tidigare, har man en iPhone har man ingen mobiltelefon, då har man en iPhone. Och det verkar vara samma fenomen med pelargoner. Har man Mårbackapelargoner så har man inte pelargoner, då har man Mårbackapelargoner.

Höst?

Höst. Det känns som höst ute. I mitten av maj. Hallå?!! Var är värmen??? Härom morgonen var det fem grader, riktigt råkallt och totalt tjockt med dimma. Som höst. Och övrig tid är det antingen hällregn och grått grått grått, eller soligt och isvindar. Vantar och halsduk är det som gäller om man vill trampa runt på cykel. Vantar. I mitten av maj. Hallå!??

Gemensama intressen

Sedan vi skaffade cyklar har jag och maken hittat ett gemensamt intresse. Vi rullar runt i omgivningarna och upptäcker nya platser nästan dagligen numera. Idag kom vi fram till att det är viktigt att ha åtminstone något gemensamt intresse och jo, vi har minsann ett till. Maken kom på att vi ju faktiskt idkar nykterism båda två.

Cykling och nykterism. Jamen sämre intressen kan man ju ha :)

Blåbärs(o)lycka

Lycka är (inte!) att komma hem trött och hungrig och välta ut två liter frysta blåbär över halva köksgolvet. Blåbär som ligger sådär utspridda tinar ganska fort... Snark!

LEDIG!

Välkommen o du ljuva och i allra högsta grad efterlängtade långledighet!!

Som jag har sett fram emot den här ledigheten! Massor med tid att plugga, plugga, plugga, plugga. Och såklart beta av den där lååånga listan med saker som jag inte hunnit göra senaste veckorna... Rensa ut vinterkläder till exempel (dags för det nu va?). Och försöka trampa ikapp top-floor-gänget (att det ska va så svårt!). Efter senaste veckornas hattande hit och dit skulle det sitta fint med lite normal dygnsrytm i kroppen också.

Lite synd att det skulle regna just idag bara. Annars kanske man kunde klämt in en Gökotta i programmet också...

Inget nytt under solen?

Nämen det HÄR känns BEKANT... Man tänker liksom hela tiden att nu kan det väl inte bli så mycket sämre. Men jo. Man upphör aldrig att förvånas.