Loppisfyndarkänslan

Känslan när man oplanerat svänger in på en loppis längs vägen och tokfyndar, den känslan e' go' den!
 
Sådana där gamla, fina och slitna plåtburkar som är så populärt nu, sådana gillar jag. Oftast får jag dock nöja mig med att känna och klämma lite, sucka lite uppgivet och snällt ställa tillbaks dem i hyllorna igen. Dels har man ju långt ifrån plats för allt man vill ha, och dels är de allt som oftast överdrivet dyra... Ju äldre och skabbigare, desto högre pris. 
 
Och där i den stora ladan mitt ute på den småländska landsbygen, där står en alldeles väldans fin gammal kaffeburk i plåt. Röd, med blommor på. En burk som dessutom kunde få både plats i köket och fylla en funktion - hur ofta händer det? Men, som sagt, sådana däringa burkar kan ju kosta... Tar ändå med den fina burken till kassan och frågar lite försynt vad den kostar (tänker mig hundrafemtio-tvåhundra kronor, kanske mer = alldeles för mycket). Den där är gammal så den får du ge tjugo kronor för, säger damen bakom disken. Ursäkta?! Tänker att jag missat en tvåa framför tjugan, men icke. Gissa om den fick följa med hem!!
 
Den där känslan alltså, loppisfyndar-känslan, den e' go' den! (Och jag måste ge maken lite kred här, det var ju faktiskt han som hittade den och kom på användningsområdet - kaffe i en kaffeburk, kanske inte helt otippat ;P Tack älskling!)
 
Fast, som den novis jag är kan det ju hända att jag är helt lurad. Burken kanske är tillverkad på nittiotalet och bara har hamnat i en sandhög några år och därför ser gammal och sliten ut... Äääsch... för en tjuga, vad spelar det för roll! :)

Sommaren är kort

Jahapp. Då är det bara att packa ihop sommaren, kura in sig under en filt och tända lite mysiga ljus - idag kom första höst/vinter-katalogen! Jag som tyckte sommaren var bara barnet än, så här i slutet på juni. Kanske lägger undan den där glädjedödar-katalogen till en mörk och kall höstdag istället.

Nytt jobb?

Så sitter man där, på jobbintervju hos en företagshälsovård. Spännande? Aboslut! Nervöst? Ja, normalt skulle jag varit vrålnervös, men inte den här gången. Allt flöt på hur bra som helst och jag hör mig själv säga det ena bra efter det andra. Berättar om mig själv och mina ambitioner, vad jag skulle kunna bidra med och allt sånt där som hör till. Kände liksom att jo, det här jobbet kan nog bli mitt. Kändes helt enkelt toppenbra.

Enda nackdelen? Att allt utspelade sig igår natt i en dröm!

Tänk om man kunde spelat in allt och övat in det till den dagen man får komma på jobbintervju i verkligheten också (OM det nu någonsin händer). För i den där drömmen var jobbet mitt ;)

Skit och pannkaka

Äter havregrynsgröt till middag (idag toppad med en död flyga - blää!!) och tittar på prinsessbröllop - det är skillnad på skit och pannkaka ;)
 
Lite roligt att den lilla prinsessan får vara med på en egen liten guldig stol, vad gör dom liksom om det blir ett vrålgrin mitt i vigseln?
 
Väldans fin brudklänning by the way...

Helt enkelt en bra dag.

Jahapp. Då är man opponerad, examinerad och godkänd. Även om det är lite småfix kvar att komplettera uppsatsen med så är det ändå redan godkänd och alla kurser avklarade. U.N.D.E.R.B.A.R.T!!!
 
Känns som att jag fått ett helt nytt liv, bara från den ena dagen till den andra. Det ständigt överhängande plugget är borta. Puts väck borta. Firade med en lååång sovmorgon (har inte hänt sen i augusti), middag på favoritfiket med maken (har knappt varit på stan sen i... augusti), sträckläste en helt vanlig icke-pluggrelaterad bok (har inte läst annat än kurslitteratur sen i, ja augusti) och storstädade lägenheten (också något som varit ganska eftersatt sen i - ni gissade rätt - augusti).
 
Så är det fredag idag och helt enkelt en bra dag. Det är tio år sedan jag tog studenten (hjälp, så länge?). Idag är det exakt sju år sedan jag började arbeta som sjuksköterska (från tjugotre A, via nian till tjugosju A+B+HIA - galet). Efter två terminer med en sysselsättningsgrad på hundraåttio procent är jag i princip färdigbakad företagssköterska (som sagt, lite småfix kvar). Det är tre arbetsnätter kvar till fyra veckor i det efterlängtade Landet Ledig (äntligen!). Om en vecka packar vi in oss i bilen och styr mot Ullared (shopping, shopping, shopping!). Solen skiner, fåglarna kvittar och ja, jag mår helt enkelt BRA idag! Enda nackdelen är att det saknas niotusenniohundratrettio steg i stegräknaren för att den här dagen ska vara... ännu bättre... :)
 
Hej hopp!
 

Greetings from Umeå

Då har man landat i Björkarnas stad igen. Umeå. Laddar för att försvara och opponera imorgon, känns både kul och nervöst. Sista dagen som student - känns jättekonstigt. Även om det varit två tuffa terminer så kommer jag nog sakna studierna en aning. Det har ju faktiskt varit väldigt roligt och intressant!

Men den här gången blev det varken fängelsecell, mörk liten campingstuga, vandrarhemshotell eller inneboende (tack T för husrum!!!). Den här, sista natten som student, har jag faktiskt unnat mig ett lyxigt hotellrum och hotellfrukost. Och framför allt, för första gången, alldeles egen toalett! :)

Nu väntar jag bara på att huvudvärken ska lätta lite så jag kan fullfölja planen att gå igenom och förbereda morgondagen och sen sova tidigt (måste orka upp tidigt för att hinna njuta av frullen vettja). Tre timmar i en bil med temperatur nära ökenhetta gör inte precis underverk för huvudet... Dumma AC!