Avdelnigen onödiga reflexer

Alltså den där reflexen att man nyser så fort solen tittar fram, den reflexen är inge vidare när man är snorig, slemrosslig i halsen och inte hittar annat papper i bilen än "våtservetter för vindrutan"... Ja ni fattar va?

(Och kan någon förklara för mig vad den där reflexen över huvud taget fyller för funktion??)

Lugnet

Andas iiiin... andas uuuut.... Känner lugnet lägga sig som en mjuk och go' filt över omgivningen. Ahhhh...

Ledigheten har firats in med en rejäl shoppingtur (blir till att äta havregrynsgröt och avkok resten av månaden), en torr smaklös proteinbar till middag, en glassig inredningstidning och en lugn hemmakväll.

S.E.M.E.S.T.E.R!!!

Hipp hipp hurra! Fyra veckor utan att behöva "jaga" sömn och styra vardagen efter att man borde sova hit och dit. Jag ska rackarns vända helt på dygnet; lägga mig i god tid, kliva upp tidigt och vara pigg i huvudet. Just så.

Ska bara sova några timmar först... Och imorgon är man väl "jobb-bakis" som vanligt... Men sen så, sen ska jag minsann skaffa mig normal dygnsrytm. Hipp hipp hurra!! :)


Sista natten med gänget

Rensa bort öronvax ur stetoskopet - check!
Sprita av pennficka och systerklocka - check!
Signera en hel hög med osignerade anteckningar - check!
Se till att alla sjutioelva lösenord finns nedskrivna - check!

Jamen då är det bara att ta sig igenom sista natten då, innan den efterlängtade (ja jag vet att det är tjatigt, men jag kan inte hjälpa't) semestern! *weiiii*


Nästa anhalt: Landet Ledig

Min hjärna verkar redan ha släckt ner och tagit semester. Endast två jobbnätter kvar tills jag beger mig till Landet Ledig, men det känns fruktansvärt jobbigt att behöva rycka upp sig och knata iväg till HIA ikväll. Giv. Mig. Styrka!

Kan väl bero på förkylningströttheten också förstås.

Fast när jag tänker efter... är jag inte liiite väl kraxig i halsen ändå? Och liiite väl snorig? Kanske, om jag känner efter riktigt riktigt mycket, att jag måste vara hemma och sjuk ikväll...? ;P

Ingen solskenshistoria

Idag släpade fåfängan ut min vinter(!)bleka lekamen i solskenet en stund.

J: Man ser ut som en oblat.

Fåfängan konstaterar trumpet att han har rätt. En oblat. Och det tycker jag är en ganska bra bild på hur den här sommaren varit hittills. Sol- och semesterfattig.


Sommaren är kort

Igår kändes det som att sommaren äntligen kom med sol och skön värme.

Idag kom första höst-katalogen.

Hjälp!

Nedräkningen har börjat

Fem arbetsnättar kvar innan den efterlängtade semestern. Puh! Fast helt ärligt är jag inte speciellt ledsen över att ha den sista, opopuläraste, semesterperioden i år. För att:

1. Man får ju vara glad att man över huvud taget har fyra veckors semester.
2. Det har liksom inte varit någon riktig sommar ännu, bara kalla vindar, regn och moln - skönt jobb-och-sov-väder.
3. Jag ska ju gifta mig augusti vettja! Så jag har ändå inte tid att steka i solen hela dagarna. Och all ledig semestertid kommer antagligen gå åt till sista-minuten-fixet :)

Apropå det där med bröllopet... Aldrig hade jag väl trott att det skulle vara så mycket att fixa, alla små detaljer hit och dit! Jag tänker nog på bröllop mer eller mindre tjugofyra-sju numera. Enda gången det kopplas bort helt är när jag tar hand om patienter och möjligen när jag sover (om det inte dyker upp i drömmarna förstås). I år är till exempel första gången jag nästan glömt bort min egen födelsedag(!). Det har liksom ingen hög prioritet i hjärnan (tack vare min fina fästman blev det en toppendag ändå - tack älskling!).

Ja kära nån du... Det gäller verkligen att man inte glömmer varför man planerar bröllop och skriver att-göra-listor dagarna i ända. Inte för själva festens skull, utan för ett liv tillsammans.

Bridezilla?

Oj oj oj... det är ett hårt jobb att vara blivande brud... Man får hem fem par supersnygga skor och bara MÅSTE välja ett par till brudklänning. Snacka om I-landsproblem!Jag kan faktiskt lite förstå folk som är galna i skor - jag själv blev nog en aning galen av det här... (de rosa sötnosarna var ett riktigt wildcard - finare på bild än i verkligheten dock, och en storlek för små).Tre finalister......ladies and gentlemen, we have a winner!!


Pyssel och knåp

Inläggen duggar inte precis tätt numera och det finns en enkel förklaring. Tidsbrist. Plus att jag har väääldigt mycket annat att tänka på... Jag och min älskling är nämligen mitt uppe i BRÖLLOPSPLANERANDET!! :) I augusti blir vi varandras bättre hälfter och det känns både overkligen och helt underbart bra!

(Här vill jag också passa på att säga att jag gärna skulle bjuda varenda kotte jag känner, men tyvärr, det går helt enkelt inte. Så du som känner dig lite bortglömd - du är inte bortglömd. Vi har bara inte plats. Eller råd...)

Har av andra gifta par förstått att blivande bruden oftast är den som får ta hand om allt pyssel, så jag måste ju få visa hur lyckligt lottad jag är. Jag har nämligen en blivande make som är jätteduktig på pyssel. Jämställt ska det vara! :)  


 


Lycka är att hitta en oäten påse naturgodi...

Lycka är att hitta en oäten påse naturgodis i väskan när man är på väg hem från en stökig HIA-natt. Så är det fredag också, bara en sån sak! :)


Häxan surtant tycker till

Jag vet. Man ska inte lägga ut kommentarer om arbetsgivare och sånt på nätet. Det kan gå illa.

Men jag måste få gnälla lite. Bara lite.

Det här med överbeläggningar... År efter år, avvikelse efter avvikelse efter avvikelse. Så kommer plötsligt farbror brandman och säger att det där är minsann inte okej med tanke på utrymningsvägar. Vips är det ajabaja och absolut stopp på att lägga patienter i korridoren.

Superbra.

Men.

Var ska vi göra av alla patienter? "Använda fantasin" läste jag i en artikel. Behandlingsrum och läkarexpeditioner, you name it. Allt utom korridorer.

Rätta mig om jag har fel, men problemet kvarstår väl ändå? Jag som sköterska får ansvar för mer patienter än jag kanske känner att jag klarar av. Patienterna tvingas ligga undanskuffade i lokaler ej anpassade efter ändamålet osv osv. Märk väl att jag inte på något sätt förordar korridorvård, men jag tycker man istället akut borde försöka bli av med överbeläggningarna. Öppna en till avdelning, anställa mer personal, göra om hela organisationen eller vad som helst.

Lite så tänker jag om min arbetsplats. Och det är väl knappast en hemlighet att vi har överbeläggningar på det här huset?