Jag och mitt minne

Dåligt minne har jag väl alltid haft. Och nattjobb underlättar knappast för hjärnkontorets verksamhet... Senaste exemplen på mitt urusla minne är att jag börjar tappa namnet på människor jag mycket väl vet vad de heter. Otroligt frustrerande!

Borde jag bli orolig?

Nä... man kan alltid skylla på nattjobbströttman: "får jag bara några dagar ledig så blir jag pigg i knoppen igen!". Jomen visst. Fast då är det ju dags för mera jobb. Håhåjaja...

Landstingshumor

Practical joke à la landstinget (eller sånt man kan hitta på om man är rastlös): kleta in en blöja med O'Boy och lägg väl synlig på en expedition. För trovärdighetens skull kan man komplettera med ett par landstingskalsonger inkletade med lite O'Boy och ett par byxor i en hög i närheten. Sen kan man även fylla en kissflaska med apelsinjuice och placera på en annan expedition. Som en liten skojig överraskning till dagpersonalen liksom ;)

Man har inte roligare än man gör sig, eller hur är det man säger?

Tack för den här julen...

Inte utan att jag längtar en aning efter vårsol, takdropp och tulpaner... Fast det är ju ett tag kvar dit, så tills dess är det bara att försöka njuta av vintern. Det finns ju faktiskt en tjusning med alla årstider (mer eller mindre förstås...).

Tack och hej till julen 2011!Vinterpromenad

Efter några månaders förfall, där julen/mellandagarnas frosseri varit ett enda stort förfall-crescendo är det faktiskt skönt att äntligen ta sig i kragen och sparka ut dököttet på promenad! Om inte annat så för att ta vara på de få solstrålarna som lyckas leta sig fram en stund.


Näe, stolparna är inte på väg att tippa, här är det fotografen som är lite på sniskan...


Om just inget alls

Det har visst ekat lite tomt på den här bloggen ett tag, I know. Inte för att det saknats inspiration till inlägg, nä i huvudet ploppar inlägg upp lite nu och då men långt ifrån alla knappas in på tangentbordet. Jag har helt enkelt prioriterat annat. Julen till exempel. Med massvis av trevligt umgänge, massvis med goood maaat, spelkvällar, sovmorgonar, pulkaåkning och strömavbrott. Sen var det ju mellandagar också, med jobbnätter, ännu mer frosseri och så en mycket trevlig träff med "Ume-brudarna" (tyvärr minus S...) (och vi borde ses oftare hörrni!). Så vips blev det nyårsafton då min och J's familj var här och förgyllde kvällen i min lilla trånga lya. Och ja, sen "rullar det på" som man brukar säga...

Så vad vill jag ha sagt med detta? Well... ingen aning! Ett försök att intala mig själv att jag inte alls sitter för mycket vid datorn kanske? Och med det sagt är det dags att hoppa ur pyjamasen och hoppa iväg på second-hand-runda - gilla! :)


En omgång Tjuv och polis - som jag förlorade...


Att jobba med akutsjukvård

Antar att detta är en av tjusningarna med det här jobbet, att det ena passet är fullt ös medvetslös och nästa pass händer i princip inget.

Som nu.

Stormen, den som jag väntade på igår natt, har inte kommit än *peppar peppar, knack i skallen* och detta skulle kunna vara lugnaste HIA-helgen i mannaminne. Mitt minne är i och för sig väldigt väldigt kort...

Statusuppdatering

Detta äro en historisk stund! Andas in, blunda och lyssna på tyssstnaden... Just nu är det exakt noll patienter inlagda på HIA (desto mer på cardiologen förstås). Lugnet före stormen?


...and a happy new year!

Gott nytt år!!

Här firar vi in det nya året med en riktigt mysig softardag; sovmorgon till halv två (blev visst lite sen TV-tittning inatt...), frukost bestående av rester från gårdagens Boeuf Bourginion med getostpotatisterrin (årets första skryt-inlägg) och lite förkylning. Klockan är nu 15:49 och eftersom det redan är kolsvart utanför fönstret är det väl lika bra att sitta kvar här i soffan med en bok och fjärren inom armlängds avstånd, en filt, en kopp te och en gigantisk toblerone! Städningen finns ju faktiskt kvar imorgon också :)