Kungligt bröllop

I'm a sucker for love! Kan inte hjälpas, jag tycker om romantiskt dravel, jag blir alldeles varm inuti av förutsägbara romantiska filmer och jag gillar bröllop. Speciellt kungliga bröllop. Utan att gå in i diskussionen om kungahusens vara eller icke-vara, så kan jag bara konstatera att jag gillar alla dessa fantastiska klänningar och hattar som vimlar runt på bröllopen. Och vilken klänning Storbritanniens nyblivna prinsessa hade igår!

Hur som helst drömde jag att jag själv gifte mig inatt. Fast hela tiden kände jag att det var något som inte riktigt stämmde. För det första kom jag till slut på att jag glömt att bjuda mina bästa vänner till bröllopet. Och sen kom jag på att älsklingen inte heller var där, självaste brudgummen, han kom lite senare. Crazy bananas liksom...

Fredagkväll

Efter en helg med härligt sällskap, god mat, massvis(!!!) med godis, sommarvärme och flera joggingrundor (ännu kan under ske...) + en vecka med jobb och lovsångsövande äntligen dags för en kväll i hemmets lugna vrå. Oturligt nog har älsklingen åkt iväg för att hålla reda på bandyspelande barn (lääängtis!) så det blir jag, Koi och en bunke med kladdkakssmetsrester. Jo, och så en massa papper som ska gås igenom, ett bombnedslag i köket, morgonens ostrukna/osorterade tvätt och brända muffins... Fredagsmysigt värre...

P.S. För den som vill ha en härlig kväll med mycket musik, brasa, korv och lovsångsfrossa kan jag rekommendra Betel Edsta imorrn kväll. Valborgfirande grande ;)

Dagens komplimang?

Optikern: Hej, vill du ha hjälp med något?
Jag: Nä, jag bara kikar lite.
Hon: Är du ute efter något speciellt?
Jag: Näe, något nytt bara.
Hon: Ja, det har ju kommit mycket nytt sedan dina glasögon (som för övrigt är kanske två år gamla)
Jag: ...eh...ja...hehe?

Jamen efter den komplimangen blev jag ju verkligen sugen på att köpa nya brillor från ert ställe - inte!

Lugnet före stormen?

En liten påminnelse till mig själv när jag går här och suckar högljutt över att det alltid är tokfullt och överbelagt på avdelningen: det är faktiskt inte alltid fullt. Inte idag. Och så lugnt som det är just nu, det är faktiskt för bra för att vara sant. Vi har både lediga platser och åtta(!) lediga telemetrier. Känns fruktansvärt skönt med tanke på hur tidigare arbetspass sett ut.

Kan bli en lång natt det här... ;)

Vårkänsla i en vas

Titta vilka godingar som fick följa med hem igår. Just nu står de på bordet och gör sitt bästa för att sprida lite vårkänsla i snöovädret. Heja heja!


April april...

...min dumma sill, som trodde vårvädret kommit för att stanna. Torsdagen var ju så ljuvlig med sol och ljumma vindar. Igår regn och grått (perfekt städväder). Och idag snöar det lapphandskar i mängder... Snö? Nej tack! Men i ett försök att behålla en positiv anda tänker jag som jag gör varje vår när snön plötsligt vräker ner: va bra med lite blötsnö som hjälper till att smälta bort vinterns efterlämnade snöhögar. Typ så.

Apropå städväder... passade på att rensa ur garderober och förrådet igår. En rejäl hög med slänga/skänka blev det och det känns befriande ända in i själen. Skönt! Så idag blir det en sväng till Erikshjälpen och återvinningsstation.


Tack och hej till onödig-högen!


Uppe med tuppen

Jag är absolut inget fan av tidiga mornar, men jag måste medge att man hinner få mycket gjort när dagen blir längre! Idag var vi verkligen uppe med tuppen. Den supermorgonpigga tuppen. Tvättid klockan noll-sex-noll-noll är egentligen helt vansinnigt, men innan klockan var tio hade fem fulla maskiner tvättats och torkats. Jo, ja tackar ja! Men det otvivelaktigt bästa med att få äta frukost tidigt är att man hinner med ett förmiddagsfika också, och sånt gillar ju jag :)


Tisdag

Äntligen mitt i en mycket efterlängtad långledighet! En välbehövlig sådan. Efter senaste två veckornas arbetsschema tog det ungefär två dygn innan det där mosiga i huvudet släppte och kroppen började fattade vilken tid på dygnet det var. Välkommen sköna normala dygnsrytm! Ledigheten inleddes med Fredax, god mat hos J's fina familj, en hejdundrande lovsångskväll med dans och trumpeter, mammsens goda mat och ett väldigt intressant bibelstudium. Dä ä' bar' å åk'! :)

Ser ut som att den här dagen kan bjussa på en del braigt också. Jag har ju till att börja med varit uppe med tuppen (den inte så morgonpigga tuppen - halv tio räknas som rätt tidigt i det här hushållet just nu...), bara en sån sak. Och så skiner solen också, kanske blir en liten motionsrunda idag. Efter att ha lagt min kropp i "träda" i två veckor (förkylning, stormväder och massa jobb i vägen) fick jag nämligen ett bryskt uppvaknande härom dagen - första nyhetsbrevet från Tjejmilen damp ner i inkorgen. Hjälp! Så nu är det bara till att släpa sig ut i motionsspåret, utan prut! I söndags avklarades i alla fall en powerwalk och igår några längder i bassängen.

Så där ja. Då ska jag försöka fösa upp älsklingen ur drömmarnas värld, sen får vi se hur mycke bränt det är i botten på tomtegröten... Tjipp och hej!