Tack och hej!

Årets sista dag. Tjugohundratolv. Året då allt hände. I alla fall hände väldigt mycket. Ett händelserikt år helt enkelt.
 
Ser med spänning fram emot vad tjugohundratretton har att erbjuda. Kanske får jag min magisterexamen till sommaren? Och med den en hel massa plugglös fritid? Kanske kan man fundera över ett nytt jobb? Kanske får vi lite mer sol i sommar och kanske vinner fel låt Melodifestivalen?
 
En sak är i alla fall säker. Jag hoppas att jag får ännu ett år tillsammans med världens bästa make. Och Jesus. Vad som än händer. Med maken och Jesus, då kan man klara sig genom det mesta :)
 
Nä, nu får det vara färdigpluggat för i år. Böckerna finns ju faktiskt kvar nästa år också... Dags addera lite feststämning till nyårsaftonen med lite glittrigt nagellack. Rosaglittrigt såklart!
 
Tack för i år!
färgrik fyrverkerier vektor

Klokhet

Såg just ett klokt citat som jag ska försöka leva lite mer efter:
 
"Att oroa sig är som att sitta i en gungstol. Du har något att göra, men du
kommer ingenstans
."

Laduree

Oh my sweet macaron... Ramlade över DE HÄR bilderna och det är nästan så jag trillar av stolen så underbara de är! Tänk va, att jag och systeryster faktiskt fikat på ett Laduree i självaste Paris, långt innan vi (eller i alla fall jag) ens visste vad det var för något. Eller allra helst vad en macaron var för något. Men jag minns att det fanns mängder med söta bakverk där och att man fick teet serverat i en liten silverkanna av en servitör i kostym. Kändes väääldigt lyxigt för en norrländsk jänta ;)

Och tittar man in HÄR kan man klicka sig runt i en helt liten värld av bakverk och piffiga små sötsaker. Tänk att en del människor bara är så där überpyssliga och fasligt kreativa. Tänk att få ha ett jobb där man får vara så där überpysslig och fasligt kreativ - vilken dröm!
 
(Parentes ett: Laduree finns väl för övrigt i Stockholm numera?)
 
(Parentes två: Hembakta macarons är mycket godare än köpta!)

My new BFF

En ny kompis fick följa med hem från mellandagsrean (skulle ju ändå åka förbi på väg hem från jobbet, då kan man ju passa på), en bärbar kompis med tangentbord och tonvis med minneskapacitet (jämfört med min gamla kompis känns det som tonvis). Jösses vad fort det kommer gå att plugga nu när man slipper vänta en kvart på att öppna ett dokument! För att inte tala om tidsfördröjningen när man har fler än ett dokument/internetsida öppen... Eller google docs + chat i adobe - Hjälp!
 
Tror den här investeringen kommer bespara mig en hel del vredesutbrott... Och genast känner jag att det här är ju en toppeninvestering! Besparade vredesutbrott = förebygger högt blodtryck = mindre risk för stroke och hjärt-kärlsjukdom. Hur bra är inte det?! :)
 
Ett litet krux i ekvationen dock.
 
Windows åtta.
 
Jag och Windows åtta kommer inte riktigt överrens än. Appar... Varför??

En god jul

Så kan ännu en julhelg läggas till minnesbanken. Julen tjugohundratolv. En bra helg. Trots tidsbrist, jobbhelg och minimalt med julfix innan infann sig den där mysiga förväntansfulla känslan och julen har varit avslappnad, trevlig, mysig och... julig? Lagom helt enkelt. Julgran, proppmätta magar både hos föräldrarna och svärföräldrarna och snö i massor (kommer det någonsin sluta snöa?). Har tagit några dagar ledig från pluggandet också, även om det gnager lite i plugg-samvetet...
 
Men... (konstpaus)... helgen har ju faktiskt inneburit jobb också. Även om det varit lugnt på avdelningen så är det inte superkul att bokstavligen sova bort det mesta av julhelgen. Om man nu ska ha något att klaga på...
 
God jul hörrni (i efterskott)! Eller kanske snarare God Jesu-födelsedagsdag, för ni vet väl varför vi egentligen firar jul? :)

Da'n före da'n före da'n före Jesu-födelse-da'n

Julröd tårta, en kopp kashmir, tända ljus, snöflingor utanför fönstret och P4 bjällerklang i bakgrunden (tips till alla jultokiga - julmusik tjugofyra-sju!). Sämre kan man ha det när man pluggar :)

Tänk att julstämningen infunnit sig även i år, trots att julpysslandet hållits på ett minimun (all ledig tid går till plugg plugg plugg). Den här tiden innan jul, adventstiden, väntan, är verkligen alldeles alldeles... underbar! Att det snöat typ konstant i flera veckor sedan den där lördagen gör inte saken sämre. Visst är det trist med ständigt trafikkaos, men det är ju så mysigt med mycket snö! (mycket skönt att bo i hyreslägenhet när det snöar såhär...)

Seminarienerver och kylartrubbel

Tröttmössan tar på sig nattmössan och hoppas på att inte känna sig alltför överkörd när klockan ringer på tok för tidigt imorgon. Hoppas dessutom att hjärnan funkar tillräckligt för att klara seminariet, och att kylarvätskan inte läcker alltför fort...
 
Från nattjobbshelg till "plugg-resa" nummer fyra. Hej Ume!

Saffran

Saffran. Detta årligen återkommande saffrans-bekymmer.
 
Ja jag kom ju för en gång skull ihåg att köpa saffran när det stod på listan, det man alltid glömmer. Kommer hem. Stoppar påsarna i den där lilla korgen bakom karamellfärgerna. Jaha, där fanns redan två påsar från förra året?! Så nu har jag flera saffranspåsar som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av... Något julbak blir det liksom inte i år, finns ingen tid. Fisksoppa i sommar kanske?

Hej vinter

I år kom vintern på en lördag. Från veckor av regn, tjock dimma och tunga moln - grått grått grått - till snökaos och femton minus. Vitt vitt vitt. Bara sådär. Över en natt. Det blir liksom mysigare med det här vita snötäcket, men samtidigt kan jag klara mig utan kylan... Huvva!
 
Första advent i år blev en kylslagen historia. Temperaturen i kapellet under adventsgudstjänsten visade ynka tolv grader (värmepannan hade visst stannat)! Men det blev väldigt avslappnad stämning ändå när alla satt med filtar och ytterjackor, eller samlades runt brasan i serveringsrummet. Och det var ju trots allt varmare än de minus fjorton grader som utomhustempen visade. Om man nu ska se glaset som halvfullt :)