Vår i luften?

För ett år sedan var det visst skoterpremiär och flera minusgrader. I år är det flera plusgrader (eftersom jag numera äger en riktig termometer kan jag precisera det till exakt åtta komma noll grader just nu), fågelsång och nästan vårkänslor i luften. Kan väl inte påstå att jag saknar snön och kylan, så tack och bock för all värme den här hösten!

Hej vinter!

Idag, en onsdag mitt i oktober, är det alltså dags att pensionera sommarjackorna till nästa säsong. Vinterdäcken är på och idag är det både första gången i höst jag ser en minusgrad på termometern och första gången skymtar tomtar i affären. Allt det här pekar väl ändå på att jag motvilligt måste inse att det faktiskt blir vinter i år också... Men efter en sådan här toppensommar och fantastisk höst kan jag väl inte direkt klaga (även om jag gärna vill det).

Hej vinter!

Tröttman

Vaknade strax före klockan sex idag. Nu ikväll alltså, klockan arton. Nog för att jag är gräsänka just nu och det är väldigt tyst i lägenheten, men sova HELA dagen utan att vakna en enda gång, inte ens ett toabesök, det är väldigt ovanligt. Borde nästan vara någon sorts rekord. Tröttman den tröttman... den har liksom tagit över. Allmänt trött och sliten, så kan man beskriva de senaste kanske två veckorna. Hoppar i säng vid nio-tio-tiden på kvällarna när jag är ledig (när hände det senast?!), sover som klubbad men känner mig aldrig riktigt utvilad. Och inte kan jag skylla på någon annan än mig själv heller eftersom det är jag som lagt schemat!

Joråsåatte... mat, dusch, brumma iväg och hoppa i landstingspyjamasen. Mer än så hinns det inte med idag. Kanske borde ställa klockan imorrn...

Rosa tuggummi

Att kliva in i vår bil nu för tiden är som att kliva rakt in i ett stort rosa tuggummi! Vi har nämligen piffat till bilen med en sån där lukta-gott-grej, typ doft-gran fast i form av en liten rosa basketkänga (tänk converse). Och den där lilla rosa basketkänga luktar väääldigt mycket rosa tuggummi. Ni vet sånt där rosa tuggummi som fanns i tub när man var liten (finns såna idag?). Om jag inte minns helt fel var det en liten knubbig tub med rosa kork. Säkert alldeles väldigt onyttigt tuggummi och säkert alldeles väldigt smaklöst efter ungefär femton sekunder, men vad gjorde väl det när det nu var rosa och dessutom fanns i en liten söt tub! :)

Hur som helst, vart jag än kör numera tänker jag hela tiden på rosa tuggummi i tub, det luktar liksom väldigt mycket sånt i bilen nu. Rosa tuggummi i tub. Nästan så tandvattnet rinner och käkarna börjar tugga luft. Men bara nästan.