Le soleile brille

Vaknade kl 16:30 idag. Seg som kola, ingen ork till annat än soffan, Roomservice, bilar och boysenbär. Det sägs att det varit ruskigt varmt och soligt idag. Men vad vet jag? Temperaturen i lägenheten (ca 250* C) stöder i och för sig det påståendet... Det sägs även att det ska bli ännu varmare imorgon. Kanske får sova ute på gräsmattan hos mor å far imorgon? :)

Free at last...

"...free at last! Thank God Almighty, we are free at last!" (I have a dream, Martin Luther King Jr).

Tårta blev det inte. Men god mat på nyupptäckt ekologiskt kafée, skummig melonsmoothie och parkbänksmys med go'a Mr M! Efter sju svåra år, tolv bedrövelser och ett datahaveri (nästan) lämnades ett rykande färskt exemplar av hemtenan i handen på kursansvarig idag. Femton(!) minuter innan deadline. Varför ändra invanda rutiner och faktiskt vara ute i god tid liksom?

Känslan som infann sig efter att tentan överlämnats skulle kunna jämföras med den känsla som infann sig när man fick sommarlov en gång i tiden. En känsla av total frihet. Plötsligt lyste solen starkare, sommarvärmen blev varmare, stegen lättare, grönskan grönare och jo, gräset luktade godare. När har allt det här somriga gjort entré i min stad? Och varför har ingen sagt nåt?

Blir rent glad i hjärtat när jag tänker på allt pyssel jag kan kasta mig över nu när jag slipper släpa den tunga stenen runt halsen med texten "Jag Måste Plugga!". Livet blev liksom lite enklare, lite gottigare och lite roligare.


"Free at last, free at last! Thank God Almighty, we are free at last!"

Tårta?

På fredag ska det firas hejdundrande stort! Grupparbetet examineras på torsdag och hemtentan lämnas in på torsdag eller fredag (torsdag är planen), vilket innebär att en stooor tyngd kommer falla från mitt bakhuvud (det är ju där studierna gnagt hela våren). Och det bästa av allt är att jag troligtvis kommer få fira med min fina hjärtevän!! *weiiii*

Kanske till och med är värt en tårta... :P


Lycka...

...är att hitta två smågodisar som ramlat ur i väskan och skramlar runt på botten. Det är ju de småttiga sakerna som sätter guldkant på vardagen, eller hur?

Lite roar trött hjärtsyster :)

Ordbajseri

Jamen det här blir ju urtrist. Att bara rapa upp samma saker gånger efter gång. "Hej jag pluggar" eller "hej jag jobbar" eller "hej jag sitter på jobbet och pluggar" - blä! Men, tyvärr ser mitt liv ut så just nu. Tack vare en stark insats av syster Luring igår är vår fantastiskt fina och enormt innehållsrika ordbajsar-poster klar till grupparbetet i alla fall. Nu är det bara slutspurten(?) på hemtentan kvar...

Som alltid undrar jag varför jag inte gjort klart den långt tidigare, men det är liksom ingen idé att grubbla. Ett konstaterande räcker.

Så vad i hela hissingen ska jag pyssla med i helgen och framöver?! Då är både Bike'n och studierna över. Betyder det att jag åter får min fritid? Ledig tid? Tid till att till exempel läsa en bok? Förkovra mig i lovsång? Hinna pyssla med roliga saker? Promenera???

Ja ja ja, jag gillar att ha några bollar i luften och lider egentligen inte så värst mycket... Skulle jag dessutom skippa det där med social samvaro och sömn så skulle tiden räcka mer än väl. Men allvarligt, hur kul vore det?

Att inte plugga

Jahapp, då sitter man här i sin enfald och låtsas plugga. Studerandet går så trögt så det går nästan baklänges(!). Däremot läggs rätt mycket energi på ursäker och små ärenden i andra delar av huset.
 
För visst är det väl inte så att tentan ska lämnas i på fredag och att jag inte har tid att plugga i veckan? Eller att det är mycket kvar att göra? Nejdå, nejdå, inte alls, inte alls. Lugna gatan hela da'n...

Ironi är liksom min grej.


För övrigt så har årets Bike varit huuur bra som helst! Gud är så otroligt cool! :)

Men vad vet jag?

Dagens: Trött, stressad, plugg-ångest, oförberedd, omotiverad. Men glad.

Plugg-ångesten lindrades lite efter dagens PubMed-insats, men återkom med förnyad styrka när jag insåg att tentan ska vara inne nästa helg! Huh!! Finns inte på kartan att det blir klar tills dess. Jämmer och elände...

Imorgon drar jag och Koi hem till torp och stänger av tråkiga vardagen några dagar. Det är nämligen dags för årets upplaga av Bike by Night (kolla in www.ljustorp.se/betel/bike om du inte vet vad det är). Ska bli riktigt kuuul!!! Fast jag har en hel del kvar att förbereda såklart...

Och varför kan jag aldrig komma i tid till något numera? Ständigt försenad. Not so much kul no.

Syster jobbar

Det går åt skogen med timdiuresen. På ett bra sätt. Fast ändå inte.

Inte lätt att vara syrra ibland. Och inte har man suttit mer än tre minuter på ändan inatt (mer lön tack!). Vad är väl Cityakuten jämfört med en riktigt pysslig HIA-natt? ;P

Vill inte!

Tiden springer ruskigt fort nu och jag har inte så bra kondition att jag hinner med. Hamnar liksom några steg efter, flåsande och stånkande, och försöker bara hänga med. Om man ändå slapp hemtentan och grupparbetet!!! Eller omvänt; om man ändå slapp jobba så man fick tid till plugg!!

Skönt att tiden går fort inatt i alla fall så jag slipper känna hur trött jag är. Börjar äntligen få lite ordning på patienterna. Inte riktigt så stabilt som jag skulle vilja ha det, men strax över godkänt. Och torka bajs och kiss är ju roligt. Speciellt när det ligger över halva salsgolvet(!). Stackars patient, blev ännu mer takykard av rena förskräckelsen.

Imorgon väntar ett bitterljuvt avsked innan jag får krypa ner i sängen. Längtar enormt efter att få träffas, samtidigt som det tar emot att vinka hejdå...

Livets hårda skola.


Sova??

Ingen idé att ställa om till normal dygnsrytm igen. Inte nu. Inte med senaste dygnens knasiga sovtider i kroppen och en sen kväll/tidig morgon på G imorgon + jobb på söndag. Det skulle ju underlätta massor om man inte ville äta kakan och ha den kvar. En bit på väg kan man komma men hur man än försöker kompromisa så kommer kakan till slut vara uppäten. Så är det.

Undrar om senaste två dagarna verkligen existerat. Eller har jag drömt? En illusion? En hallucination? Bortkopplad från vardagsbekymmer, ansvar och stress. Oväntat, knasigt och helt sjukt underbart! Tänk vad lite vi egentligen vet om livet och framtiden. Precis vad som helst kan ju faktiskt hända och ändå lever vi som om vi vore allvetande. Dumt.

För vad är väl en bal på slottet?

Ett ljud, en doft, en rörelse... Så mycket som påminner. Både glädje och saknad.


Tack Gud för att livet kan vara så gott ibland
Tack unge herr M för att du lyser upp min vardag
♥ ♥ ♥

Nattplugg del II

Lyckades knappa in några svar på datorn och känner att tenta-ångesten lugnat sig liiite. Tankeverksamheten har nått en kritisk nivå. Duger enbart till någorlunda intelligensbefriat arbete, på tok för låg för fortsatta studier. Så nu har jag två pluggfria dagar att se fram emot (nästan i alla fall, föreläsning på torsdag). Två dagar med efterlängtat sällskap :) Att gå från ett du och ett jag till någon form av vi men leva i varsin stad är ingen höjdare. Verkligen inte.

"Jag-kan-inte-sova-om-jag-inte-får-näringsdryck-tanten" har somnat (igen) och jag börjar bli ruskigt sugen på frukost. Kanske blir det en toast. Och kanske kanske lyxar jag till det med varm choklad (men säg inget till uskorna...). Att arbeta åt landstinget är verkligen glamoröst må jag säga! ;P


Nattplugg

Borde plugga. Måste plugga. Har böckerna framför mig och det är lugnt här i min HIA-bubbla just nu, men ändå tar det emot... Plugga nattetid är allt annat än effektivt, men vad göra när man sover på dagarna? Hjärnan är som mos och man minns ingenting när man vaknar dagen efter. Ingen bra kombo för en slarvig nattsyster som redan lider av uruselt kom-ihåg.

Note to self: Lägg ner tankarna på nya kurser till hösten, snälla!

Kontraster

Igår natt jobbade vi häcken av oss. Inatt har det inte hänt någongting alls. Än. Mycket hinner för all del hända på en timme och en kvart...

I övrigt är det minutanpassat schema några dagar nu, med konstant ångest över hemtentan som inte blir klar. Sova, städa, lovsångsövning, handla, hemtenta, jobba, tvätta, planera fredagskvällen, planera söndags-gudstjänsten, inflyttningspartaj i annan stad, kanske lite barnvakt... *phew*

Men men, på onsdag kommer belöningen. Ett välbehövligt avbrott i schemat. Och jag längtar, längtar, längtar!


Tjugotalister...

Inatt var det alla-hjärtsjuka-tjugotalisers-natt på HIA. Undrar just vad vi firar inatt? Arytmi-benägna-patienters-natt? Stora-hjärtinfarkt-natten? Alla-vi-med-lungödem?

Den som lever får se.

På andra sidan dygnet

Att jobba natt innebär att man får se livet från en annan sida. En sida som medelsvensson endast upplever ibland och inte så ofta. Möjligen en lång ljus sommarnatt, en vaken-med-småbarn-natt, en magsjuke-kräks-natt, en ångestnatt, en sitta-uppe-och-prata-med-den-man-tycker-om-natt... Sådana nätter.

Lever man som jag, ofta på andra sidan dygnet, upptäcker man sådant som att det finns flera olika sorters trötthet. Att man kan plåga sin kropp mer än man tror. Att det finns massor med knep för att få någon att sova. Man blir bra på att smyga och göra saker i tysthet.

Och man upptäcker saker man inte lägger märke till annars. Till exempel: för en vecka sedan började det ljusa ute vid tre-halv fyra-tiden på morgonen. Nu blir det inte mörkt längre. Solen går aldrig riktigt ner.

"Uunderbaaart!" (eller vad säger ni hjärtsystrar?)

Note to self: Glöm INTE lämna tillbaka diabetes-böckerna på bibblan efter jobbet idag!!!


"Top of the top"

Idag kan jag ärligt säga att jag är värd varenda krona av min lön. Och mer därtill. Det är faktiskt inte alla nätter man känner så. I alla fall inte jag.

Inledde arbetspasset i en rackarns bra plugg-rytm och skrev så pennan glödde.

Kl 01:40: *Pling pling pling pling pling!*

Ambulans-EKG. ST-höjning. Blåljus och bråttom bråttom. Beslut om trombolys (läs: "propplösare". I en bättre värld skulle det finnas PCI-beredskap 24-7!). Lyckades slänga 2500 kr av landstingets pengar i soporna (skyller allt på tillverkaren!!) men fick ändå en relativt komplikationsfri trombolys. "Fina fisken" tänkte jag. Ända tills den lilla gnagande oron över svårreglerat blodtryck och halvtaskig syresättning blev verklighet.

Kl 03:45: Begynnande lungödem, ångest och ännu mera bråttom bråttom.

Tjugosju sprutor, en infusionspump, en utdragen PVK, ett blodbad, femhundra blodtryck, en CPAP, trettifem sladdar/slangar, trettonhundra ml urin, en sovande doktor och en förvirrad patient senare kunde jag ändå lämna över en någorlunda kontrollerad situation till dagsyster.

Kl 07:10: Avvecklar mig själv från avdelningen med flaggan i topp. Det här kommer bli en bra dag :)

Sommarregn

"För jag har bara regn hos mig..."  Hur är det hos dig? Sommarregn (för det känns som sommarregn, inte sånt där höst-rusk-regn) är för övrigt hur mysigt som helst! Längtar efter sommar...


Så här ser det ut i min lilla stad idag...

Drakguld

Jamen jag har ju helt glömt att uppmärksamma guldet. SM-guldet. Drakguldet! Drakarna lyckades med bedriften att ta Sundsvalls första SM-guld i basket i tisdags. Kul!

Fast de kunde väl fått lite roligare guld-kepsar?

God morgon?

Vaknade 10. Somnade om. Vaknade 12. Bortkastad förmiddag.

Fast bra ändå. Ska jobba inatt och nu slipper jag sova en sväng i eftermiddag. Känner mig dessutom helt utvilad och kan ta itu med hemtentan igen. Gjorde ett tappert försök igår, men det är näst intill omöjligt att koncentrera sig på något vettigt numera. Svårt när man längtar efter någon så mycket att man vill explodera...

Galet.

Emeli odlar

Eftersom jag varken har 1) trädgård 2) balkong 3) gröna fingrar, eller 4) tålamod så består årets sådd av:

KRASSE

Barndomsminnen, enkelt att odla och gott på mackan (+ att jag får ha en av mina favvo-skålar framme).

KATTGRÄS

Som kattmamma i det här hushållet vill jag ju att den lilla svarta ska få i sig sina grönsaker... ;)

Man borde kanske...

Skulle vilja läsa en bok, lyssna på musik, förkovra mig, bli intellektuell, allmänbildad. Skulle vilja plugga, lära mig, fylla hjärnan med nyttig kunskap, komma ihåg. Skulle vilja bli intressant, duktig och snygg. En lite bättre människa.

Istället sitter jag med datorn i knä och lägger upp bilder på "fejan". Skulle dock inte ta hela natten om inte datorn vore så f.r.u.k.t.a.n.s.v.ä.r.t. långsam. Funderar på om det krävs en Ipren, eller om det räcker att sova bort kramperna i magtrakten?

Mitt bland alla rosa molnen finns tydligen vardagsbekymren kvar. Jahapp.

Spring is in the air

Som utlovat - en uppdatering!

Årets Valborgsfirande genomfördes traditionsenligt hemma i kapellet. Gospelkör + Krantz&Krantz + dansgrupp(er) + korv + brasa + jättefyrverkerier + nattmöte + massor med trevliga människor = kanonkväll! "Kalla mig old fashion", men jag gillar traditioner. Varför ändra ett vinnande koncept? ;)Har annars hunnit med ett Kenny Starfighter-maraton (yeah!), vidgat mina geografiska vyer, träffat nya människor, njutit av underbart väder och umgåtts med underbart sällskap. Vilken helg!

Hemma hos mammsen och pappsen har vårstädningen varit i full gång. Familjen städade, jag "dokumenterade" :) Barfotapremiär och årets första grillning - check!Dags för uppdatering!

Nu var det längesedan minsann. Så länge att jag nästan glömt lösenordet. Till bloggen alltså.

Bloggtorka tror jag det kallas?

Men men, ha förtröstan - det blir bättre! Imorgon ska jag ta tag i det här igen (sitter på jobbet nu och är alldeles för mosig). Det här + disk + tvätt (när hade jag bokat tvättid egentligen?) + hemtentan. Allt som prioriterats bort under helgen. Lätt topp tre av bästa helger någonsin! Och det är en enda persons förtjänst... Han och Gud förstås.

Tack Gud för en underbar helg!!!