Koi tipsar
Koi bjuder på sitt favoritrecept:
1. Dra upp en gädda.

2. Rensa gäddan men spara typ fenor, skinn och annat småslams (huvudet till exempel). Skär gäddköttet i grova bitar och koka några minuter i lite vatten.
3. Ta upp bitarna. Släng i rensslamset i vattnet och låt allt koka ner en stund.
4. Sila av vattnet i en skål, blanda i "gäddköttet" och ställ i kylskåp några timmar tills "reduktionen" stelnat.
Voilà! Gädda i gäddslems-gelé - lyxmat för liten kisse!

P.S. Gäddfiléerna som inte blir kattmat funkar alldeles utmärkt rökta med pressad potatis och kall sås...
1. Dra upp en gädda.

2. Rensa gäddan men spara typ fenor, skinn och annat småslams (huvudet till exempel). Skär gäddköttet i grova bitar och koka några minuter i lite vatten.
3. Ta upp bitarna. Släng i rensslamset i vattnet och låt allt koka ner en stund.
4. Sila av vattnet i en skål, blanda i "gäddköttet" och ställ i kylskåp några timmar tills "reduktionen" stelnat.
Voilà! Gädda i gäddslems-gelé - lyxmat för liten kisse!

P.S. Gäddfiléerna som inte blir kattmat funkar alldeles utmärkt rökta med pressad potatis och kall sås...
Kommentarer
Trackback