Pre-juluppdatering

Tredje advent avklarad och julförberedelserna går in i ett sista slut-crescendo. Amaryllisarna blommar, hyacinterna börjar dofta, lussebullarna bakade, alla klappar inhandlade (något slags rekord), julmust har det slunkit ner några liter av och pepparkakor har inmundigats säkert tresiffrigt antal vid det här laget... Gran, godis och tomtar kvar. Och så förstås det där tråkiga med städningen... Blä! Fast det är ju så fiffigt ordnat att det blir jul ändå, även om inte allt är städat och pyntat och bakat och handlat. Väldigt fiffigt.
 
Hur som helst, i helgen har det dessutom avklarats ett stycke julbord med finstämd show (och en del goda skratt - den där tomten alltså...). Men inte nog med det. Ett stycke bröllop har också avklarats. Finaste brudparet, trevligt sällskap, god mat och många skratt! Och så har jag dessutom lärt mig vad hashtag betyder, bara en sån sak (troligen sista åttiotalisten i Sverige som inte fattat allt det där evinnerliga hashtaggandet) - tack L :)
 
De enda som inte riktigt hänger med i julförberedelserna är väl vädret. Jo, det är ju faktiskt fortfarande lite vitt på marken och det får man vara glad för. Men det envisas med att vara plusgrader och regna. Och det här gråtunga som gör att det knappt blir ljust på dagarna - nej tack till det! Härom natten, då när Ivar passerade med klass-tre varning, då var det minsann fem-sex plusgrader hela natten. I mitten av december. Känns som att det varit ungefär samma temperatur sedan i oktober... Typ så.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback