Apropå vädret...

Igår: Minusgrader och snöstorm.
Idag: Nio plusgrader, strålande sol och takdropp.
Konstigt.
Fast hela vintern har ju varit konstig. Först grå, dimmig och isig november i flera månader (med undantag för några kyliga dagar i januari). Sen aprilväder, sol, värme och torra, rensopade gator. Sen snö igen.
Konstigt.

Dagens (I-lands?)bra

Äntligen! Som jag har väntat på att det ska dyka upp ekologiska "lösviktsbananer" i frukthyllan. (Har ju förstått att det är ekologiskt som gäller om man ska käka bananer, eller?). Hur som helst, det har visserligen funnits eko-bananer tidigare. Men, endast färdigförpackade i plastpåsar?! Två problem med detta koncept:

1) Så stora klasar som fanns färdigpackade går inte åt här hemma innan de blir dåliga. Skulle alltså troligen behöva slänga en del = inte bra för miljön.
2) Massvis med plastpåsar helt i onödan, hur tänkte man då? Inte bra för miljön!

Att inte lära sig av misstag

Typiskt mig. Spontanköpa golvlampa på Erikshjälpen (den var ju så fiiin). Ska bara fixa själva lampfoten. Och kanske klä om skärmen. Lite "småfix" (för det är ju inte så att jag har ett antal andra pysselprojekt på gång, eller?). Släpar hem lampan genom hela min lilla stad, kommer hem och tycker den passar toppenbra där bredvid soffan, verkligen toppen. Stoppar i kontakten och... nähä, vänta nu... den där kontakten passar ju inte vanliga uttag?!
 
Typiskt mig.
 
"Jo älskling, jag köpte en jättefin lampa och den passar superbra och så. Den funkar liksom inte, men alltså den är jätte, jättefin... verkligen fin..."
 
Typiskt mig!