Torgpartaj och sömnbrist

Verkar som att jag har två val:
1) Sova med fönstret stängt och svettas som en gris.
2) Ha fönstret öppet och inte kunna sova eftersom min stad har högljutt partaj på torget inatt.

Trött och seg är man också. Fredagkväll kl 23. Betyder det att man börjar bli gammal? Eller beror det helt enkelt på gammal hederlig sömnbrist?

Tack mamms å syster för utflykten
Tack Mr M för att du står ut med mitt gnäll (ditt samtal lättade upp det gråa flera nyanser!)
Tack goa arbetsmyror för en trevlig kväll (vad skulle hjärtpatienterna göra utan oss?! ;P)

Fredag

"Nu är det dags för freeedaaags myyyyys..."

Äntligen fredag! Blev ju lite snuvad på förra helgen, hade lördag i tisdags och tycker att jag jobbat minst tio nätter i sträck nu. Jag vill ha helg. Riktig helg. Ledighet, fredagsmys och hela paketet! Det enda som saknas är förstås Mr M som befinner sig i Långtbortistan, men man kan ju inte få allt man vill...

Femtio minuter kvar till officiellt avvecklande från arbetsplatsen och antalet patienter är fortfarande lika med noll. Inte en telefonsignal, inte ett telemetripling, inget. Inte en enda krusning på ytan. Skönt. Fast nattens McGuyver-repris var inte någon höjdare. Alldeles för lite fixa-en-bomb-av-ett-tuggummi-och-en-fläskfilé-och-ett-gem-action. Men man kan ju inte få allt man vill...

Så nu väntar, om inte morgonhjärtat ramlar in snart, hemgång, sussa sött, fika och loppis med bästaste systeryster. Kanske käka med goa vänner på stan, kanske något annat. Hur som helst ska jag frossa i fredagsmys och härliga nu-är-det-helg-och-jag-är-ledig-känslor.

Bon weekend på er!

Sunkig och trött

Huvudvärk och överbeläggningar. Inatt är man inte på topp precis... Fast det verkar va en sån där natt när tiden går rätt fort. Alltid nåt.

Jo, så har jag fått både byxor och tröja i för stor storlek. Hej sunk-syster! Bara en sån sak...

Idag

En sån där dag som inte kommer alltför ofta. En dag när man kan ägna sig åt att sortera musik i Mp3:n, utan att känna press över allt annat som ska göras. En dag när tiden flyger och man vet inte riktigt vart.

Najs.

Tio plågsamma sätt att död en plugg

Alla vi som hatar gips + betongväggar, hand upp nu! *Räcker upp händer, fötter, fingrar, tår och näsa*

Fick en jättefin liten nätt hylla av systeryster på födelsedagen. En 50-talssak i teak med liten låda och liten svart "stringhylla" under. Ursprungligen tänkt som telefonhylla, men jag fick den brilljanta idén att använda den som sängbord. Kan väl inte va så svårt att skruva upp en sån liten sak!?

Fram med verktyg, mäter nooogrannt (för ovanlighetens skull), ritar och skruvar. Skruvar lite till och inser att det tar stopp. Jättestopp. Typ en centimeter in i väggen. Blaj - betong!!

Rotar fram en kortare, fetare skruv och försöker igen. Ähum, ojdå, hyllan ramlar i golvet...

Blir irriterad och låter hyllan stå och skämmas på golvet tills jag får tag på pappsens borrmaskin. Den STORA, med många borrar till. Känner mig väldigt händig och kastar mig över en lagom stor borr (måste förstås ringa och fråga vilken sort det ska vara först...). *Borra borra borra* Det händer inte mycket, sen låter det liksom "pling" och borren + jag flyger in i väggen. Vad som än finns bakom gipset - metall?? - så är det inte tjockt och bakom det mystiska materialet finns ingenting. 

Bankar in en plugg i hålet och borrar upp ett nytt på andra sidan. Lite försiktigare den här gången för att undvika gipsmosning. Bankar in en plugg även här, lite trixigare men det går. Sådärja!

Börjar skruva i första skruven. Inser snart att inget händer - nähä, hela den sketna pluggen snurrar med!!! Dubbelblaj! Försöker trycka hårdare. Funkar inte. Försöker skruva ut skruven. Funkar inte. Försöker dra ut hela pluggen ur hålet. Nänämensan. Då sitter den minsann som i sten! Ilskan är ett faktum och svetten rinner. Pluggen. Ska. Ut. NU.

Får några fina skrapmärken i den fina hyllan, men lyckas till slut vålda ut skruv + plugg ur sketna väggen. Tänker samtidigt ut tio olika sätt att döda en liten, sketen, röd plugg på. Plågsamma sätt. (Koi har för länge sedan flytt till ett annat rum).

Lyckas i ilskan vålda in en ny plugg. Tar en av de kortare, fetare skruvarna och den passar bättre. Ett tag i alla fall. Den sitter typ till hälfen. Fast på andra sidan sitter den jättefint så jag hoppas och ber att skithyllan håller sig på plats ett tag i alla fall.

Det är väl rackarns att man inte är född händig!

Note to self: Lasta inte på "finsaker" på hyllan. Den kommer ramla ner. Förr eller senare.
Note to self 2: Lägg undan lite pengar till den dagen det är dags att flytta. Kommer bli dyrt att betala för alla sönderskruvade gipsväggar *ehh*


Såhär blev resultatet.
Bara ny fin väckarklocka som fattas nu (och det där luddiga är min Bibel för den som undrar...)

     

Jag önskar dig tillräckligt

Jag önskar dig tillräckligt mycket sol
för att ditt liv ska vara ljust
Jag önskar dig tillräckligt mycket regn
för att du ska kunna uppskatta solen

Jag önskar dig tillräckligt mycket lycka
för att du ska bevara livslusten
Jag önskar dig tillräckligt mycket sorg
för att även små glädjeämnen ska verka stora

Jag önskar dig tillräckligt många vinster
för att du ska få allt du behöver
Jag önskar dig tillräckligt många förluster
för att du ska uppskatta allt du har

Jag önskar dig tillräckligt många välkomnanden
för att du ska klara av det slutgiltiga beskedet
(ur boken Det är aldrig kört)



Nu har min fina älskling åkt på semester och jag vet inte vad jag ska göra för att den här veckan ska gå fortare än fortast! Som jag sagt tidigare; det där med kärlek är knepigt. En vecka är verkligen inte lång tid och det är inte precis så att vi kommer befinna oss i olika kontinenter. Ändå blev det ett tårfyllt bye-bye imorse och jag saknar redan... Nog för att jag alltid vart lite mesig och känslosam, men inte såhär.

Galet.

Inte blir man mindre längtig av att man råkar lyssna på låtar som Shirley Clamp's Som en saga heller!


Dagens ord

"Snuttelibrunkelfnutt"

Wild wild west

Sådärja. Skönt att äntligen kunna ta ett andetag utan att flimmerhåren klibbar igen av smuts och damm. Senaste dagarna har jag nämligen levt i ett litet vilda västern;
1) Kattsanden sprider sig gärna över hela lägenheten så det knastrar under fötterna när man går. Som en öken ungefär.
2) Så in i baljan varm här ibland och det går liksom inte att vädra ut hettan. Som en öken ungefär.
3) Dammtussarna har rullat fram över kattsanden som sånna där torra buskar som brukar rulla förbi i västern-filmer, speciellt när det är dags för duell och staden är öde så när som på de duellerande och torra buskarna. Ni vet.

Då är det väl bara en sak kvar att göra då? Myspysa! :)

Ipren + städning = no no

Hissingen vad trött man blir på Ipren. Liksom däckad. Vill helst krypa ihop i en liten boll på golvet och sova några timmar. Typ. Det kanske märks att man inte är van vid starkare grejer eftersom en sketen Ipren har sån effekt. Den är väl för intelligent för mig ;)

Har faktiskt längtat lite efter den här måndagen, efter att ä.n.t.l.i.g.e.n få tid att städa undan, rensa ut, fixa och dona. Inte för att jag gillar att städa, oh nej, men jag gillar att pyssla och ha fint. I alla fall vaknade jag kl tolv med gimoundos magkramp. Och det vet väl alla att man inte kan städa med magkramp. Då måste man ligga i soffan och tycka lite synd om (Mr M, ditt samtal underlättade plågan. Tack!). Och sen, när Ipren kickat in, då är man ju för trött för att orka städa.

Nu snackar vi allvarligt dilemma...

Bounce

You've got to love them. De bara är så. De är grymma. Fruktansvärt grymma.

Bounce Streetdance Company

Har sett några av deras föreställningar och de är alltid lika bra. Råkade ramla över DETTA inatt under en slösurfar-runda... Bananer, päron, äpplen och apelsiner va bra! Enjoy!


I have a (gratis) dream

Tur att det kostar gratis att drömma. Annars skulle jag ha äckligt stora skulder nu ;)

Det skulle ju vara så kul att prova på något annat. Bara ett tag liksom. Nu medan man fortfarande kan räknas som ung och dum. Storstadsliv? Mer plugg? Jobba på ett "riktigt" sjukhus med superhäftig hjärtavdelning? Skippa sjukvårdsträsket? Utomlands? Får man bara ändan ur bekvämlighetsträsket så radar ju faktiskt alternativen upp sig i en rätt lång rad. 

Fast det slutar nog med att jag blir kvar i min lilla stad. I min välbekanta, lite sunkiga stad. Om inte Gud har en annan plan förstås. En plan utanför a-lagspicknick, epa-traktor och rullator. Min stad.

Tur det kostar gratis att drömma...

?

Blaj. Inte idag heller. Hur ska detta sluta?

Lite surt är det allt...

Ser ut att bli en fin dag idag, solen värmer redan massor och man kan skymta en del blå himmel mellan molnen. Kul för er som är lediga... Jättekul... Men ja e' int' bitter. Nej då, nej då. Jag får ju sussa på söta örat till sisådär runt fyra-draget. Sen får jag laga mat, diska och jobba igen.

Jättekul!?

Same same but different

Kontraster och olikheter i vardagen, sånt tycker jag är intressant. Att vi kan vara så olika fast ändå så lika. Att saker och ting runt omkring oss kan vara så lika men ändå så olika. Släpade mig fram genom korridoren till avdelningen igår kväll och passerade "döda rummet". Den lilla röda lampan indikerade att någon som inte längre är, utan som var, låg där inne. Kontraster. Liv och död med bara en av landstingets fula grå dörrar som skiljer.

Inatt har det vart lugnt på avdelningen också. Ännu en kontrast mot gårdagen då man sprang så foppa-dojjorna glödde! Och det konstigaste är att firmabilarna (ambulansen) och farbror blåljus (polisen) kört förbi till akuten med bråtton-bråttom-fart hela natten! Mycket tok på G i staden inatt verkar det som, dock inga "hjärtliga" besvär (haha).

Fast jag kanske skulle behövt lite spring i dojjorn för att få något annat att tänka på. Längtar enormt efter min älskling och kommer inte kunna träffa honom förrän om drygt en vecka. En vecka! Jag kommer typ bli knäpp. Det där med kärlek är allt en bra knepig grej...


Senare...

En halv flaska Dubbel-dusch i håret om dagen är kanske också bra för lilla sötsugs-magen! Man har väl inte roligare än man gör sig, eller hur? (Unge herr M - I'm gonna Dubble-shower you! Just wait and se... wait and se...)

Och ja, den här gången gick det bra. Patienten fick rätt behandling och mår bättre. Vilket gör att all stress, all press, allt spring och allt pling liksom känns lättare. Det är ju trots allt därför jag är där. Just precis därför.


Natten då allt hände

Fem mottagna patienter samt en överflyttad innan klockan ett. Skickade ytterligare en patient innan klockan tre. Satt inte på baken mer än fem sekunder innan klockan fyra och då var allt pappersarbete kvar. Tur att godispåsen var välfylld så den räckte till fler än mig inatt. Annars hade vi fått gå runt med PVK:er och injicera 30%-ig glukos på varandra för att kunna stå upprätta...

Mosig, mör och mastigt muffsigt megatrött i huvudet. Känner mig liksom överkörd. Yoghurt-intaget klockan fyra indikerar rätt bra vilket tillstånd jag befinner mig i. Hälften hamnade i fina lila fläckar på tröjan. Som batikmönstrat. Batik-piké ;)

Och jösses vilket liv det kommer bli i magen efter en natt med några hekto godis och ingen riktig mat!

Landstinget - för dig som ogillar kvalitet.

Varför blir landstingets inköp alltid nerköp till sämre kvalitet? Visst, det är spartider (som alltid) och inget får kosta pengar (jag har en idé - sluta ta emot patienter så blir det superbilligt!), men är det för mycket begärt att det folk som sitter och planerar inköp faktiskt har koll på verksamheten och inte bara siffrorna??

Exempel 1: I landstingspyjamasen ingår förutom pösiga byxor med för snäv resårmidja, en överdel i form av tält eller piké. Tältet ser kanske lite mer "uniformigt" ut, men det är just ett tält. Camping. Bara tältpinnar, grillukt och myggbett som saknas. Visserligen har den fler fickor, men jag föredrar piké. Pikén är så mycket bekvämare. Mer pyjamasaktig liksom.
I alla fall får man ibland tag på piké-exemplar som är korta, vida och jättesladdriga. Tyget känns tunt och urtvättat, liksom gammalt. Vilket jag ju trodde de var. Gamla. Tills jag fick höra att den modellen är helt nya tröjor! What???!!

Exempel 2: Ny modell på soppåsarna. Säkert billiga och miljövänliga eftersom de är hopvikta fjorton gånger innan de rullas ihop = mindre rullar och mindre att transportera. Det roliga är att det är omöjliga att riva av en påse från rullarna! Man hinner alltid bli irriterad innan man lyckas. Och det är liksom mer regel än undantag att påsen går sönder och innehållet i den gamla, fulla påsen rinner ut. Great!

Exempel 3: Hela huset har fått nya patientsängar. Sängar som i djurriket skulle kallas flodhästar och som det antagligen fanns ett stort billigt lager kvar av eftersom ingen annan ville ha dem. Antagligen.
Fördel ny säng: ?
Nackdel ny säng: Så otymplig, tung och klumpig att köra så man måste vara två, saknar bra ställe att hänga droppräknare på (jaså, har vi dropp på sjukhuset också?), har grindar fastsatta på sidorna så de är omöjliga att bädda (den lilla detaljen) och när man drar en patient längre upp i sängen åker hela madrassen ofelbart med.

Osv, osv, osv...


Och varför måste dansbandsnamn sluta med ett S?


Smått och gott

Helgens fika-intag verkar ha satt sina spår. Landstingsbrallorna sitter så ruskigt tajt inatt! :P

För övrigt har min dator återvänt från sin retreat. Tom. Helt tom. Blank. Noll, nada, njet. Den bestämde sig liksom för att krascha totalt och allt är tillbaka på noll igen. Bläää! Okej, en "världslig" sak, men lite ledsen i ögat blir man ju... Framför allt över alla bilder. Mina bilder fungerar ju som mitt extraminne, hur ska jag nu minnas? 

Och den stora miljonfrågan är: varför skaffade jag inte den där externa hårddisken till bilderna som jag pratat om så länge????!!!!

Dagens goda nyheter: har besökt mysigaste inredningsbutiken Nordljus. Så mycket med fiiina saker som bara väntade på att få följa med mig hem!! Ett besök rekommenderas :) Antigen via nätet eller live.

Om fredagen

Okej, det här är planen:
1. Hem
2. Ner i tvättstugan och hoppas tvättiden är kvar
3. Upp och slänga ihop kakdeg
4. Ner i tvättstugan och ladda nytt
5. Upp och duscha eller torka golv
6. Ner i tvättstugan och hämta blöt tvätt
7. Upp och hänga blöt tvätt på tork
8. Sova!!!

Och allt innan cirkus halv tolv. Efter cirkus halv tolv blir det mer bakning och fredagsmyspys. Tur att tant är pigg och alert som en liten mört! *harkel host host*

Om erfarenheten

Lätt en topp tio hemska/äckliga/konstiga upplevelser i livet. Men men, på något konstigt sätt klarar man sig igenom och kan bara konstatera att man är en erfarenhet rikare. En erfarenhet man gärna skulle vara utan, men ändock en erfarenhet. En som gör en lite lite starkare och kanske lite lite klokare.

Kanske till och med är en topp femma (urk!).

Så här i efterhand, efter att ha stått mitt i vanmakt, frågetecken och kaos, känns det skönt att kunna skratta ihop åt eländet. Tror man behöver skratt för att orka sådana situationer. Tack Gud för skratt och go'a vänner!


05:32

Jösses vad det tar emot att erkänna, men jo, jag saknar min dator en aning... Den som kraschat och nu tillbringat några dagar på retreat hos världens bästa fixar-pappa! Han fixar allt och lite till :) Lite nu och då kommer jag liksom på saker som jag vill googla fram, bra låtar som måsta letas reda på eller platser som ska hittas på karta (jag har ju inte begåvats med lokalsinne...). Men ack nej, det går ju inte! Använder mig rätt mycket av mailen för att kommunicera och planera också. Tur man kan sneaka in ett öga på nätet här på jobbet (men det är en hemlis ;P) och avklara det viktigaste.

Fast lite skönt är det att inte ha fri tillgång till dator. På ett-bättre-jag-listan är dator/TV-beroende ett stort ajabaja. Och det slipper jag ju nu.

Hårfön är en annan stor ajabaja. Hellre tvivelaktig frisyr än släpa med hårfön överallt. Det känns så onödigt. Så I-landsproblemsaktigt. Och tvivelaktig frisyr har jag ju oavsett fön eller ej...

En tvivelaktig frisyr i handen är bättre än tio fönar i väskan. Eller?

Tur föresten att inte lönen baseras på arbetsinsatsen. Då skulle jag minsann inte få många korvören inatt. Arbetsinsatsen so far har bestått i ett godnatt, ett uppstämplat prov och stänga av en massa pling-pling. Tack det räcker så. "Morgonhjärtat" kan vi ta en annan dag väl?

Jobb jobb jobb

Landet Ledig ett minne blott...

Lite gruvsamt var det allt att komma tillbaka till jobbet igår, men ack så fort man kommer in i rutinerna igen. Vips så känns det som att man inte haft semester. Eller nästan i alla fall. Och sommaren är ju faktiskt inte slut än, inte på långa vägar!

Och till helgen blir det minsann kalas hos Systerslarvig. Kuligt värre :)

I'll be back!

Datorhaveri. Den här gången är bloggtorkan relaterad till datorhaveri (hamrar nu på lånat tangentbord). Men men, nu är det bara tjugoenochenhalv timme kvar i Landet Ledig. Sen måste jag tyvärr ta plats i min plexiglasö igen. I det som kallas Vardag... Kan hända blir det lite mer tid till uppdatering då ;)

What if?

Var annars än på Lappis kan man hitta toaklotter som faktiskt uppmuntrar?



Om det verkligen är sant att det fnns en himmel och ett helvete. Om allt snack om Gud och Jesus är sant. Om Gud verkligen finns. Skulle du då inte vilja tro? Hur länge vågar du vänta? Ingen enda av oss vet ju hur morgondagen ser ut, och det mina kära är ett faktum.

Att tro på Jesus handlar inte om att måsta sitta i kyrkbänken och nicka instämmande varje söndag klockan elva. Eller att du får en lista med gör-inte-si-och-gör-inte-så-regler. Att vara kristen innebär inte automatiskt ett tråkigt liv. Det är faktiskt inte svårare än att sitta hemma på kammar'n och säga okej Gud, om du finns så ska jag ge dig en chans att bevisa det. That's it. Pröva Gud, han håller och tål att prövas.

Och vet du vad det häftigaste är? Något jag önskar alla visste, även de som aldrig någonsin tänker sticka in näsan i en kyrka. Trots att Gud vet allt om mig, precis allt, så älskar Han mig ändå ovillkorligt. Spelar ingen roll vad jag gjort/gör. Han älskar mig.
Och Han älskar DIG!!

Lapplandsveckan -09

Nittioårsjubileum, tema: Framtidshopp, värme, sol, kyliga kvällar, myggor i massor, bromsar i massor, knott i massor, elva bett första kvällen, tryckfel, tältkyrka, barntält, UPL-tält, bok-/skiv-/utställningstält, sova i tält?, "raggarbacken", husvagnsmys, fika fika FIKA, hårda bänkar, trycksår i baken, obligatorisk regnskur, "toabåslängan" nu med lovsång (lyxfaktor 2.0), treminuters-duschar för en femma (obs! ej till förtäring), U2 x 4, eskatologi, ansiktsmålning, hoppborg med boxhandskar, förtvivelse!, tvåhundra barn + riddare, tanter-å-farbröder-å-allt-mitt-i-mellan, utomhusdisk, glasswienerbröd, morgondopp à la Mr M, dunken Donje, B. Johansson med distad gitarr, 101 saker att göra under en tråkig predikan, This is our God, skratt, minnen, nygamla bekantskaper, seminarier, gudstjänster, nattmöten, konserter, nytänkande, förbön, härlig Gudsnärvaro, fantastisk lovsång, välbehövlig undervisning!

Lappis har helt enkelt varit toppen. Tack älskade Mr M för att du släpade med mig :)
(För dig som inte varit på lappis, kika här vettja)