Tårttips

...och mitt i allt frysande blev jag plötsligt så sugen på tårta... Snyggt som bara den och troligen supergott!

Istid

Jahapp, då är det här. Det Stora Frysandet. Bara att förbereda sig på att frysa non-stop från och med nu till någon gång i maj. Tjocksockar, långkalsonger, halsdukar och vetevärmare fram... Klara, färdiga, FRYYYS!

Utbildad

Nytt datasystem till journalerna på jobbet. Utbildning idag. Fyra timmar framför datorn och jag tror jag åldrades sju-åtta år under den tiden. Döden. I. Grytan. Så. Tråååkigt! Förhoppningsvis får man användning av en del av dessa kunskaper nästa höst. Med riktig tur redan nu till våren. Fast då har man med största sannolikhet glömt allt och måste gå utbildning igen.

Kul.

Koi tipsar

Koi bjuder på sitt favoritrecept:

1. Dra upp en gädda.


2. Rensa gäddan men spara typ fenor, skinn och annat småslams (huvudet till exempel). Skär gäddköttet i grova bitar och koka några minuter i lite vatten.
3. Ta upp bitarna. Släng i rensslamset i vattnet och låt allt koka ner en stund.
4. Sila av vattnet i en skål, blanda i "gäddköttet" och ställ i kylskåp några timmar tills "reduktionen" stelnat.

Voilà! Gädda i gäddslems-gelé - lyxmat för liten kisse!


P.S. Gäddfiléerna som inte blir kattmat funkar alldeles utmärkt rökta med pressad potatis och kall sås...

Fredag... igen

Jahapp, då var det fredag igen och dags för det där "fredagsmyset". I det lätt deppiga och bittra tillstånd jag befinner mig i just nu känns fredagar klart överskattat; antingen jobbar man eller så är man solokvist hemma och längtar efter älsklingen. Bah! Trycka i sig en påse godis, läsa alldeles för länge och somna i ett lätt illamående sockerrus kanske? Ja det är väl ungefär där ambitionsnivån ligger.

Hrm... dags för en uppryckning systerslarvig!


Dags att få tummen ur och göra något vettigt...

Fem bra anledningar att sälja bilen och köpa cykel

1. Ettusenfemhundra kronor och två verkstadsbesök senare vet jag att:
2. AC:n inte kyler eftersom elkylfläkten inte går (eh... elkyl-vaddå?)
2. och elkylfläkten går inte eftersom kondensatorn är trasig (ja alltså en konditor vet jag ju vad det är, men kondensator... nja...)
3. sätesvärmen totalkraschat någonstans i stolen (inget enkelt som att säkringen gått, nej då)
4. kondensatorbytet kostar nästan sjutusen kronor
5. och fixa sätesvärmen? Sisådär tretusen kronor.
 
Elvatusenfemhundra riksdaler för att få varm rumpa i vinterkylan och kall bil i sommarvärmen... Hur jobbigt kan det egentligen vara att cykla dryga milen till jobbet? Över berget. I snöstorm.

Systerlarvig

Det slog mig just att skillnaden mellan systerslarvig och systerlarvig är väääldigt liten. Fast idag är jag mest systerslöhög? Känner mig ungefär lika energisprudlande som en urvriden gammal disktrasa.

Söndagsmorgon

I saw Your mercy in the morning
in the color of the sky
I let the Spirit wash me over
and the sun began to rise
I took a walk down to the river
and I laid my burdens down
before the Taker and the Giver
and I am finally found

(Bebo Norman, I know now)


Vinstlotten

Efter en tålamodsprövande natt på en (som vanligt) överbelagd medicinavdelning känns det som jag har dragit högsta vinsten som har två nätter kvar att jobba. I alla fall om man pratar tvärtomspråk. Avdelningen brukar vanligen "fyllas upp" under helgen och vara fullbelagd söndag natt. Nu när vi inlett helgen med överfull avdelning vill jag inte ens tänka på hur det ser ut på söndag. Men men, korridorerna är väl långa som det brukar heta? Och ja, under kan ju ske.

Fredagsmys?

Fredagsmys hit och fredagsmys dit. Bah! Säger jag med sura-skomakaren-från-Bullerbyn-röst. Vad är väl lite fredagsmys i soffan? Trist och tråkigt och alldeles alldeles... underbart! Fast inte för den landstingsanställde som har TRE jobbnätter framför sig. Efter en lång svacka hade jag dessutom fått tillbaka lite arbetslust, det kändes nästan roligt att gå till jobbet. Något som senaste arbetspasset (en g.r.ä.s.l.i.g natt!) tog kål på. Känns inte alls roligt att åka dit igen, speciellt inte när samma jour står på schemat. Måtte detta bli en lugn natt, om inte för min så för patienternas skull!


Kanelbullens dag

Svänger förbi macken på hemvägen och slänger upp tre kanelbullar på disken.

Kassörskan: Ska du inte ta en till bulle? Tre bullar kostar *knappar på kassan* 48 kronor och fyra kostar 45.
Nattjobbar-mosig-hjärnan: eh....??

Jag plockar i alla fall ner en till nygräddad bulle i påsen (det är ju trots allt inte varje dag man hittar något som kostar minus tre kronor) och kan inte låta bli att nynna på den där låten "de e så logiskt alla fattar utom du...".

Nä, nu kanske man ska gå och äta upp den där minus-tre-kronors-bullen. Mums!


Ni har väl inte missat vilken dag det är i...

foto0067 (MMS)

Ni har väl inte missat vilken dag det är idag? :)


Snabbnudlar och kamremmar

Efter en havregrynsgröt- och snabbnudlar-månad - gissa om det rycker lite extra i shoppingtarmen? Den här månaden var det dessutom ovanligt lite räkningar och i huvudet ser jag hur pengarna istället skulle kunna gå till de där snygga skorna, en ny stor väska, kanske en ny tröja, nya fodrade stövlar, nya fönsterlampor och ja, listan kan göras lååång.

Eller vänta nu. Bilen behöver nya vinterdäck, en underredsbehandling, ny kamrem, en fungerande elkylfläkt (visste inte ens att det fanns en sån) och fungerande sätesvärmare.

Det där med nöjesshopping får nog vänta till sisådär år tjugohundratretton? Bara att plocka fram havregrynspaketet och snabbnudlarna igen...

Men... jag får väl glädjas över att rosten blev åtgärdad i somras i alla fall. Ett huvudbry mindre, tack för det!


Så här roligt hade jag på semestern i somras, jag och min vän rondellen (heter den så?).