Sånt som bör firas

På med partyhattarna, korka upp bubblet och blås en fanfar - min bil har seglat genom besiktningen!! Ett litet parkeringsljus som måste bytas, dock inget som kräver ombesiktning och ingen är gladare än jag. Kanske firar med en sväng till Birsta... :)

50-års kalas

För en vecka sedan bjöd morbror P på 50-års kalas. Riktigt trevlig kväll med god mat, gott sällskap och roliga tal. And Elvis was in the building - bara en sån sak!Morbror hade även frågat oss i lovsångsteamet om inte vi kunde spela något. Och det gjorde vi ju gärna! Tre lovsånger blev det och sen hade vi varit lite busiga och satt ihop ett Carola-medley i all hemlighet, som framfördes med tillhörande åttiotalskläder och riktigt syntigt syntljud. Gissa om vi hade roligt! :)Jorå, det är jag i den skinande rosa kavajen med axelvaddar som försöker mig på lite koreografi till Gloria-introt. Kavajen åker föresten tillbaks till Erikshjälpen illa kvickt... Huh!Visst hade vi söta små bakgrundsdansare? ;)


En påse full med kontraster

Slänger in påsen i bilen. Mycket nöjd med mitt inköp: löparjacka + tights + funktionströja till det facila priset fyrahundranittionio kronor! Startar bilen och rullar ut från parkeringen. På radion beskriver en journalist hur människor (kommer inte ihåg varifrån) flyr i massor med endast en påse på huvudet eller i handen som bagage. Tänker på min påse som ligger där full med träningskläder. Undrar vad flyktingarna har i sina påsar? Kläder? Mat? Helt säkert är det ingen av dem som har ett par löpartights i packningen i alla fall. Känner plötsligt att jag skäms en aning över mitt inköp. Att människor som lever på samma planet kan ha så totalt olika liv!

P.S. Det kommer bli ett delmål innan slutmålet (tjejmilen) att våga visa sig offentligt i de där löpartightsen... Huvvaligen!

Powerwalk

Äntligen har temperaturen stigit till en rätt så behaglig nivå. Nästan lite vår-känsla i luften - ljuvligt!

Under dagens powerwalk (måste ju tänka på tjejmilen vettja!) bläddrade Mp3:n fram "Call on me" och genast förflyttades tankarna till ett svettigt aerobic-pass på IKSU i Umeå (S - kommer du ihåg introt till den låten och den svängiga kill-rumpan?). Steg hit, steg dit, ett två tre fyr... Plötsligt spritter det i benen och jag hoppar fram på promenadvägen. Hoppar, skuttar, tar några streetdance-steg (fast jag inte kan streetdance), en salsasnurr, svänger på höften till musiken, hoppar igen... Ja, i huvudet alltså. I verkligheten stretar jag svettigt vidare med svängande armar och ett leende på läpparna. Försöker envist ignorera den pyttelilla molande känslan av mensvärk som Ipren inte lyckats dölja. Ett två, streta på!

Tänk vad lite solljus, lite fågelkvitter och peppig musik i öronen kan göra för humöret. Känner mig... uppiggad!

Så blev det fredag igen

Tänk att det kan vara så ljuvligt underbart att hoppa i säng klockan elva och vakna påföljande dag klockan nio och känna sig pigg. Underbart! Tvätten är i full gång (det mesta i sängen ska få en omgång i maskinen - skönt!), disken torkar i diskstället (istället för att mögla i diskhon) och jag har till och med lyckats ta mig ur pyjamasen i vettig tid. Ikväll kommer finaste syster och käkar tacos - det kan ju inte bli annat än en lyckad dag det här! Trots att jag jobbar skift och har "helg" mitt i veckan lite nu och då så är det ändå något speciellt med fredagar. En fredag är alltid en fredag, oavsett om det är jobbhelg eller inte.

Nä, nu är det dags att svepa sista C-vitaminen och springa ner till tvätten. Tjing tjong!!

Simon's cat

Man skulle lätt kunna tro att de använt min lilla Koi som förlaga till de här snuttarna. Ruskigt så lika!
Om den Sibiriska iskylan

Kyla. Alltid denna kyla. Är det bara jag, eller börjar det bli dags för lite vår snart? Det här med vinter börjar kännas rätt uttjatat nu va? Visst, det känns betydligt lättare nu när det blir ljusare ute. Men varför måste det vara så in i baljan kallt hela tiden?!! Fryser på jobbet, fryser hemma, fryser utomhus och fryser i bilen. Halt på vägarna är det också, och inte kan man ge sig ut med springskorna i kylan heller. Eller så har jag helt enkelt en liten släng av hypothyreos?

Det får nog bli en tur till simhallen imorrn ändå. Ska minsann sätta mig i bastun och ladda med värme tills hårstråna på huvudet krullar sig!

Tur jag har ett eget personligt element där hemma i alla fall - älsklingen har nämligen en kroppstemperatur ganska många grader över min temp. Speciellt nu när stackars älskling är sjukling och lite febrig.


Om Blocket.se fanns på TV-shop

Om Blocket.se fanns på TV-shop skulle det till exempel kunna låta så här (med en liten L'Oreal-twist på slutet :P):

Se här så trist, tråkig och väldigt trasig Koi's klöspelare var innan jag använde Blocket.se.


Men, efter att jag änvänt Blocketse några dagar blev klöspelaren så här stor och fin. Se vilken skillnad!


Och se så glad Koi blev efter att jag använt Blocket.se. Gör det du med - because you're worth it.


Back in business

I'm back and ready to blog! Några jobbiga, tunga och stressiga veckor är (förhoppningsvis) till ända *phew*. Summa summarum: kommunikation är A och O! Nu ligger en helt oplanerad vecka framför mig med sex(!) lediga nätter. Igår började blogg-inspirationen rinna till också och två-tre inlägg ploppade upp i skallen. Får väl se vad det blir av dem, men jag är inte riktigt reda att kasta in blogg-handduken än :)


Hihi, har jag verkligen så där stora händer?


Bloggpaus

Näe, vet ni vad. Nu tar jag och pausar ett tag från bloggvärlden. En del väldigt tråkiga saker har hänt senaste tiden som tagit både energi och inspiration. För det mesta ploppar blogginlägg upp lite nu och då i skallen. Jag kan till och med tänka i bloggform, även sånt som jag inte skriver ner sen (crazy, I know...). Hur som helst har all blogginspiration totalsinat. Kan inte ens komma på ett vettigt inlägg om jag verkligen försöker pressa fram ett. Så nu tar jag en bloggpaus tills inspirationen återkommer. Men ha förtröstan kära ni, jag kanske är tillbaka fortare än ni hinner säga "krackelibrankelfnatt"!

Lämnar er med lite pausmusik från en man vars röst var lika len som magen var... omfångsrik? Enjoy :)