Bränd kaka luktar illa

Ni vet när man äntligen tar sig tid att baka, hittar ett recept med kardemumma och en hel massa godsaker, får till en fin deg, känner ny-baks-doften spridas, tittar in i ugnen när äggklockan ringer och tänker: "hm... de behöver nog en liiiten stund till", för att flera minuter senare tänka: "KAKORNA!!!". Varför gör man så?

Har det någonsin fungerat att tänka "bara en liiiten stund till", sen pysslat med något annat i bara en liiiten stund? Typ inte. Den lilla lilla stunden blir alltid för lång.

Note to self: Lämna aldrig kakor obevakade en liiiten stund extra!

Visst, kakorna smakar kardemumma (älskar kardemumma). Men. De smakar också ganska mycket... bränt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback