Koi tipsar

Koi bjuder på sitt favoritrecept:

1. Dra upp en gädda.


2. Rensa gäddan men spara typ fenor, skinn och annat småslams (huvudet till exempel). Skär gäddköttet i grova bitar och koka några minuter i lite vatten.
3. Ta upp bitarna. Släng i rensslamset i vattnet och låt allt koka ner en stund.
4. Sila av vattnet i en skål, blanda i "gäddköttet" och ställ i kylskåp några timmar tills "reduktionen" stelnat.

Voilà! Gädda i gäddslems-gelé - lyxmat för liten kisse!


P.S. Gäddfiléerna som inte blir kattmat funkar alldeles utmärkt rökta med pressad potatis och kall sås...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback