Om barnet och vapnen

Zappade runt lite till frukost-mackan imorse och hamnade på dokumentären "Barn med vapen i USA". Höll på att sätta téet i halsen, så upprörd blev i alla fall jag. Rent obehagligt! Hur i hela friden kan man lära sina barn skjuta med riktiga vapen? Och hur kan man försvara vapeninnehavet med att det är till för att "skydda familjen", när man samtidigt visar upp en hel vapenarsenal? Räcker det inte med ett vapen för att försvara sig? Man kan ju ändå inte använda alla samtidigt.

I nästa filmklipp sitter den inte alltför gamla dottern och avfyrar ett maskingevär som klarar 600 kulor/minut. Hur tänker man då? Ska man peppra första bästa inkräktare med 600 kulhål? Lite rädd blir man ju när sonen i familjen säger att han skulle skjuta första och fråga sen, för att "skydda familjen".

Och hur tänker man när man skickar sexåringar på vapenkurs? Det är väl klart att barn tycker det är kul och häftigt att få skjuta med pistol/gevär. I ungefär fem sekunder. Hur många sexåringar har tålamod att koncentrera sig på en genomgång av massa säkerhetsföreskrifter?

Rätt sjukt att det i USA inte finns någon åldersgräns för att använda ett vapen, så länge det är i vuxens sällskap. Men vad händer när ditt barn i ett oövervakat ögonblick bara vill leka lite med vapnet? Det räcker ju faktiskt med en enda kula för att både ditt eget och någon annans liv ska blir totalt förstört. Vad får de barnen för bild av hur världen ser ut egentligen?

Och så får du köpa vapen tre år innan du får köpa alkohol på krogen. Är det konstigt att världen ser ut som den gör?

Michael Moore har gjort en liten filmsnutt om detta med vapen i USA (ur filmen Bowlinng for Columbine). Såklart lite tillspettsad, men ändå...


Kommentarer
Postat av: Sole

Jag reagerade på samma sätt som du när jag såg programmet. HELT SJUKT!!!!

2010-05-23 @ 22:16:32
URL: http://henriquezsoledad.blogspot.com
Postat av: Linda

Klockren film, men skulle gissa att den inte är så poppis i USA:P

2010-05-24 @ 11:43:34
URL: http://belleadore.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback