Landstinget - för dig som ogillar kvalitet.

Varför blir landstingets inköp alltid nerköp till sämre kvalitet? Visst, det är spartider (som alltid) och inget får kosta pengar (jag har en idé - sluta ta emot patienter så blir det superbilligt!), men är det för mycket begärt att det folk som sitter och planerar inköp faktiskt har koll på verksamheten och inte bara siffrorna??

Exempel 1: I landstingspyjamasen ingår förutom pösiga byxor med för snäv resårmidja, en överdel i form av tält eller piké. Tältet ser kanske lite mer "uniformigt" ut, men det är just ett tält. Camping. Bara tältpinnar, grillukt och myggbett som saknas. Visserligen har den fler fickor, men jag föredrar piké. Pikén är så mycket bekvämare. Mer pyjamasaktig liksom.
I alla fall får man ibland tag på piké-exemplar som är korta, vida och jättesladdriga. Tyget känns tunt och urtvättat, liksom gammalt. Vilket jag ju trodde de var. Gamla. Tills jag fick höra att den modellen är helt nya tröjor! What???!!

Exempel 2: Ny modell på soppåsarna. Säkert billiga och miljövänliga eftersom de är hopvikta fjorton gånger innan de rullas ihop = mindre rullar och mindre att transportera. Det roliga är att det är omöjliga att riva av en påse från rullarna! Man hinner alltid bli irriterad innan man lyckas. Och det är liksom mer regel än undantag att påsen går sönder och innehållet i den gamla, fulla påsen rinner ut. Great!

Exempel 3: Hela huset har fått nya patientsängar. Sängar som i djurriket skulle kallas flodhästar och som det antagligen fanns ett stort billigt lager kvar av eftersom ingen annan ville ha dem. Antagligen.
Fördel ny säng: ?
Nackdel ny säng: Så otymplig, tung och klumpig att köra så man måste vara två, saknar bra ställe att hänga droppräknare på (jaså, har vi dropp på sjukhuset också?), har grindar fastsatta på sidorna så de är omöjliga att bädda (den lilla detaljen) och när man drar en patient längre upp i sängen åker hela madrassen ofelbart med.

Osv, osv, osv...


Och varför måste dansbandsnamn sluta med ett S?


Kommentarer
Postat av: Emma

Hahaha. Känner igen. Fast vi tar priset. De har kommit på den fantastiska och ytterst lönsamma idén att spara in på plåster på min avdelnin. PLÅSTER! Det är helt bisarrt! Så istället för normalstora plåster finns nu endast mini mini mini plåster. Typ en tredjedel så stora som ett vanligt. Jag har inte kommit på ETT enda användningsområde för dem. De är för små. För allt. Så indirekt sparar vi väl då. Antar jag. Smart.

2009-07-21 @ 16:56:04
URL: http://www.ice-spot.blogspot.com
Postat av: systerslarvig

Haha, låter som landstinget i ett nötskal! För att spara pengar köper de in billigt skräp som inte kan användas, och eftersom ingen använder grejerna så behöver de inte köpa in så mycket, vilket sparar mer pengar.

Lysande.

2009-07-22 @ 11:54:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback