Tio plågsamma sätt att död en plugg

Alla vi som hatar gips + betongväggar, hand upp nu! *Räcker upp händer, fötter, fingrar, tår och näsa*

Fick en jättefin liten nätt hylla av systeryster på födelsedagen. En 50-talssak i teak med liten låda och liten svart "stringhylla" under. Ursprungligen tänkt som telefonhylla, men jag fick den brilljanta idén att använda den som sängbord. Kan väl inte va så svårt att skruva upp en sån liten sak!?

Fram med verktyg, mäter nooogrannt (för ovanlighetens skull), ritar och skruvar. Skruvar lite till och inser att det tar stopp. Jättestopp. Typ en centimeter in i väggen. Blaj - betong!!

Rotar fram en kortare, fetare skruv och försöker igen. Ähum, ojdå, hyllan ramlar i golvet...

Blir irriterad och låter hyllan stå och skämmas på golvet tills jag får tag på pappsens borrmaskin. Den STORA, med många borrar till. Känner mig väldigt händig och kastar mig över en lagom stor borr (måste förstås ringa och fråga vilken sort det ska vara först...). *Borra borra borra* Det händer inte mycket, sen låter det liksom "pling" och borren + jag flyger in i väggen. Vad som än finns bakom gipset - metall?? - så är det inte tjockt och bakom det mystiska materialet finns ingenting. 

Bankar in en plugg i hålet och borrar upp ett nytt på andra sidan. Lite försiktigare den här gången för att undvika gipsmosning. Bankar in en plugg även här, lite trixigare men det går. Sådärja!

Börjar skruva i första skruven. Inser snart att inget händer - nähä, hela den sketna pluggen snurrar med!!! Dubbelblaj! Försöker trycka hårdare. Funkar inte. Försöker skruva ut skruven. Funkar inte. Försöker dra ut hela pluggen ur hålet. Nänämensan. Då sitter den minsann som i sten! Ilskan är ett faktum och svetten rinner. Pluggen. Ska. Ut. NU.

Får några fina skrapmärken i den fina hyllan, men lyckas till slut vålda ut skruv + plugg ur sketna väggen. Tänker samtidigt ut tio olika sätt att döda en liten, sketen, röd plugg på. Plågsamma sätt. (Koi har för länge sedan flytt till ett annat rum).

Lyckas i ilskan vålda in en ny plugg. Tar en av de kortare, fetare skruvarna och den passar bättre. Ett tag i alla fall. Den sitter typ till hälfen. Fast på andra sidan sitter den jättefint så jag hoppas och ber att skithyllan håller sig på plats ett tag i alla fall.

Det är väl rackarns att man inte är född händig!

Note to self: Lasta inte på "finsaker" på hyllan. Den kommer ramla ner. Förr eller senare.
Note to self 2: Lägg undan lite pengar till den dagen det är dags att flytta. Kommer bli dyrt att betala för alla sönderskruvade gipsväggar *ehh*


Såhär blev resultatet.
Bara ny fin väckarklocka som fattas nu (och det där luddiga är min Bibel för den som undrar...)

     

Kommentarer
Postat av: Titta

Ha ha haa

Alltså inte bara vi som har problem med skitväggar och hyllor. Började så galant i morse med att mäta och passa, borra och banka i pluggar. Lagom stolta började vi skruva i hyllorna bara för att upptäcka att skruvarna inte fäster i pluggen ordentligt, hyllorna hålls inte uppe. Vilket är superkonstigt då vi använt precis samma plugg och skruv i en annan precis likadan vägg. Slutade med att vi drog ut pluggarna igen (resulterade i gigantiska hål i väggen, närmare bestämt 15 st) och så gick vi och la oss och sov middag. Dörren till rummet förblir stängd tillsvidare. hurumf

2009-07-28 @ 21:08:02
Postat av: Syster Luring

Å va fint det blev!!!! Jag önskar att jag i alla fall vore hälften så händig som du. Kram!

2009-07-29 @ 00:05:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback