Hemavan

Egen härd är guld värd. Borta bra men hemma bäst o.s.v. Men visst är det skönt att få komma bort ibland. Få några dagars semester och bara ha det gôtt! Kunna sova en timme mitt på dagen utan att känna stress över allt man borde göra, äta gott (läs: onyttigt) och tassa runt i svettiga mysbrallor! En liten summering:

Dag 1: Upp i ottan och iväg till backen. Jättetrist väder och kanske ännu tristare skidåkning. Nitton plusgrader i solen på balkongen (när det väl var sol) - behöver jag säga att backarna var ett enda massivt snömos? Som att försöka åka skidor i McFlurry. Och högre upp, där det var lite kyligare och minder mosigt, där låg dimman som en filt runt hela toppen. Som att åka med en vit mössa nerdragen över ögonen. Kul? Eller inte... Dagen blev inte så lång, men tillräckligt för att snömoset skulle ta all energi ur både vader/knän och humör. Kunde namngett säkert tio muskler som var rätt så söndertrasade...

Dag 2: Upp lite senare än ottan och iväg till backen. Inte lika varmt och inte lika mosigt i backarna på förmiddagen. Fick några riktigt härliga åk i backen. Lite moln, men massor med sol. Framöver dagen intog backarna ner mot dalen samma McFlurry-liknande sörja, men mot toppen helt okej (tills det började blåsa orkanstyrka). Och knappt några liftköer. Att dessutom kunna sitta med en stor muffins mot husväggen och bara njuta av fjälltoppar och solsken - det är vad jag kallar livskvalitet!

Dag 3: Upp efter en hel del snoozande och iväg till backen. Några få minusgrader, svag vind på toppen, strålande sol mot blå himmel, nypistade "frasiga" backar, i princip obefintliga liftköer och inte mycket folk i backarna. Allt detta ackompanjerat av helt fantastiska vita fjälltoppar i en 360-graders vy. "Och så finns det dom som säger att Gud inte finns". Ja, jag kan inte annat än instämma... Det går inte att uppleva något sådant och tro på slumpen. Inte i min värld. Till och med McFlurry-moset lyste med sin frånvaro och det tackar mina knän för!

Har på köpet fått lite fjällbränna i ansiktet. Inte sådan där snygg bränna utan en mer smuts-liknande bränna. När det röda väl lagt sig är det smutsbruna kvar. Funkade bra i Hemavan där alla såg likadana ut (bruna smiley-fejs-ansikten med vita pannor och runt ögonen), kanske inte lika snyggt här hemma ;)

Tack familjen för roliga och välbehövligt avslappnade dagar - love you!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback